U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
30.08.2018 - 09.53u
Door: Mark Jaspers

Af van afval

Het afvalprobleem is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Op vrijdag 14 september vertelt Lies Van Gompel uit Dessel hoe ze in haar gezin afval probeert te beperken. Wil jij ook bijdragen aan een schone en afvalarme wereld? Lies geeft eenvoudige en praktische tips onder het motto 'Verander de wereld, begin bij jezelf'. 'Af van afval' vindt plaats in de bibliotheek op 14 september om 19 uur. Je schrijft je in via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50.

Kunstacademie ook voor jongeren 'met mogelijkheden'

De kunstacademie biedt op woensdagavond van 18 tot 21 uur een uniek 'atelier op maat' voor jongeren die bepaalde beperkingen ervaren. Dat kan gaan om erg timide personen die zich verloren voelen in al te grote drukte, ofwel jongeren die hypersensitief zijn of ASS hebben.

Het uitgangspunt van dit atelier is werken vanuit de talenten, de gevoeligheden en de eigenheid van die jongeren en net niet vanuit hun beperkingen. Elke leerling heeft zijn vaste plaats hebben waar vanuit rust in een prikkelarme omgeving wordt gewerkt. Door het aantal inschrijvingen te beperken, is begeleiding door een ervaren docent op maat van elk individu gegarandeerd.

De leerlingen maken kennis met verschillende materialen en technieken: tekenen

Nacht van het Kempens Erfgoed

Herfstavonden kunnen guur en koud zijn, maar vrijdagavond 19 oktober belooft feestelijk en warm te worden. Dan is het immers de Nacht van het Kempens Erfgoed. In 23 Kempense gemeenten kun je deelnemen aan gratis wandelingen en workshops of een kijkje nemen op tentoonstellingen en filmavonden.

Bij alle activiteiten speelt erfgoed de hoofdrol. Een overzicht vind je op www.nachtkempenserfgoed.be en in het programmaboekje dat vanaf 9 september bij de bibliotheek, cultuurcentrum de Werft, Toerisme Geel en kleinhandelaar ligt.

De Nacht van het Kempens Erfgoed wordt in onze regio georganiseerd door k.ERF in samenwerking met heel wat vrijwilligers en organisaties.

In Geel kun je deelnemen aan volgende activiteiten:

Bakken, proeven en gezellig keuvelen in het Bakkerijmuseum:

Het Bakkerijmuseum steekt de vuren aan. In het vuur van de oven kun je mee brood, Geelse hartjes en Geelse moppen bakken. Rond het kampvuur doen de strafste verhalen de ronde. Tijdens de Nacht zal de Molen van 't Veld draaien en is de streekbierenkelder onder de molen open.

Bakkerijmuseum en Molen van 't Veld, Worfthoeve 5, doorlopend 19 tot 23 uur
Meer info: www.bruisendgeel.be of leo.struyven@gmail.com

Nocturne Middle Gate ll – Het verhaal van Dimpna:

Middle Gate ll is een kunstexpo op verschillende locaties geïnspireerd door de legende van Sint-Dimpna. Vier kunstenaressen werken actief mee aan de expo: Tinka Pittoors, Liliane Vertessen, Nel Aerts en Els Dietvorst.

Gasthuismuseum Geel en Sint-Dimpna, Gasthuisstraat 1, van 19 tot 23 uur
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plezaante Aovondtocht door Geel:

Ga met de Geelse gidsen mee op een drie uur durende, dolle avondtocht door het centrum van Geel met animatie, zang en een natje en een droogje. Het thema van deze 'plezaante aovondtocht' is 'heiligen'.

Vertrek aan de dienst toerisme en stadsanimatie, Markt 1 om 20 uur
Maximum 50 deelnemers
Inschrijven is verplicht: toerisme@geel.be of 014 56 63 80

meer info: www.nachtkempenserfgoed.be

PlayMobiel belandt in Larum

De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is het kerkplein in Larum op woensdag 12 september. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

Lezing 'Ondeugend ouder worden' door Zaki

Ouder worden is een bevrijding, vindt Zaki. Zijn vrolijke lezing op woensdag 12 september gaat uit van alle vooroordelen over de latere leeftijd. Senioren worden meestal – onder andere door de media – als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk.

Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. De lezing, in samenwerking met Vormingplus Kempen, vindt plaats in dienstencentrum Luysterbos van 14 tot 16 uur en kost 2 euro. Inschrijven is verplicht.

Pink Ladies Games

Op zaterdag 15 september strijden vriendinnenteams tegen elkaar in de Pink Ladies Games. De Ladies Games zijn omgedoopt tot Pink Ladies Games om de strijd tegen borstkanker te steunen. Je kunt je kwalificeren voor de finale tijdens de Pink Month Oktober.

De teams bestaan uit drie of vier dames van alle leeftijden. Je mag ook met vijf personen deelnemen door een extra power lady aan je team toe te voegen. De battles zijn volledig op maat van energieke dames.

Een combinatie van actieve challenges, maar onderschat ook de creativiteit en brains niet. Breng je vriend, man of kinderen mee, zodat ze je team naar de overwinning roepen.

Twijfel je over je capaciteiten? Geen nood. Een bende toffe mannen begeleid je bij elke battle. Heb je geen team? Geen probleem, schrijf je in als individuele speelster en ontmoet gelijkgestemde dames en misschien vind je wel vriendinnen voor het leven! Inschrijven doe je op www.ladiesgames.be.

Geen rommelmarkt, wel groentemarkt op zaterdag 15 september (Pink Ladies Games).

imageMeer nieuws

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 06.55u

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel
Grobbendonk | Neteland 01.08.2020 - 22.59u

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto