Vacatures lokaal bestuur Geel

Het lokaal bestuur Geel is op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van donderdag 13 september tot en met dinsdag 2 oktober solliciteren voor werfreserve begeleider kinderopvang, werfreserve administratief medewerkers, redder-toezichter, deskundige tewerkstelling en wijkwerken, werkleider sportinfrastructuur en diensthoofd bibliotheek.

Interesse? Vul het sollicitatieformulier op www.geel.be/vacatures in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.
meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Middle gate II brengt het verhaal van Dimpna

De tentoonstelling Middle Gate II loodst je van zaterdag 15 september tot zondag 4 november langs vier locaties in Geel. Deze tentoonstelling, een samenwerking tussen het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en cultuurcentrum de Werft, is het vervolg op de tentoonstelling Middle Gate van Jan Hoet in 2013. Middle Gate II is opgebouwd rond de vier symbolen van de heilige Dimpna – de kroon, het boek, de duivel en het zwaard. Meer dan tachtig kunstenaars werkten mee aan dit project.

Vier kunstenaressen maakten speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk. Je kunt de tentoonstelling bezoeken op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Het vertrekpunt kies je zelf: de Sint-Dimpnakerk, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, het Gasthuismuseum of de Halle. De toegangsprijs bedraagt 3 euro. Groepen maken een afspraak en een gids kun je boeken bij de dienst toerisme (014 56 63 80).

meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info@dewerft.be, www.dewerft.be

Apolloniajogging sluit criterium Geel Loopt af

KWB Stelen en oudercomité Kompas organiseren op zaterdag 22 september de 27e Apolloniajogging in Stelen. De jongsten starten om 14.00 uur, de G-Loop begint om 14.10 uur. Om 14.30 uur en 14.40 uur starten de reeksen van 4 km, 8 km en 12 km. De jogging maakt deel uit van het criterium Geel Loopt.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de Appolloniajogging een klein cadeautje afhalen. Als je niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

De PlayMobiel strandt in Stelen

De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is het speelplein in St.-Apolloniastraat in Stelen op woensdag 19 september. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be, www.geel.be/playmobiel

Verkiezingen 2018

Op zondag 14 oktober trekken zo'n 30 000 Gelenaren naar de stembus voor de gemeenteraads- en provincieverkiezingen. In Geel moet je stemmen op een stemcomputer. Voor veel mensen is het een geruststelling als ze dat op voorhand kunnen oefenen.

Daarom plaatst de stad van dinsdag 11 september tot en met donderdag 11 oktober in het stadhuis, de bibliotheek en dienstencentrum Luysterbos demotoestellen. In de buurt van de stemcomputers zijn medewerkers aanwezig die een woordje uitleg kunnen geven. Ook middelbare scholen kunnen langsgaan om de 18-jarigen, die voor de eerste keer moeten gaan stemmen, te laten oefenen.

Tot en met 14 oktober kun je met vragen terecht aan het verkiezingsloket. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een volmacht moet aanvragen of kun je niet gaan stemmen op 14 oktober?

Een medewerker van de dienst burgerzaken staat klaar om alle vragen over de verkiezingen te beantwoorden. Je kunt er elke werkdag terecht van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

De dienst burgerzaken in het stadhuis opent op zondag 14 oktober in de voormiddag de deuren. Kiezers die hun stembrief kwijt zijn of niet gekregen hebben, kunnen hier van 9 tot 12.30 uur terecht voor een duplicaat. Je hoeft geen afspraak te maken.

Alle Belgen vanaf 18 jaar zijn verplicht om deel te nemen aan de verkiezingen. In bepaalde omstandigheden kun je als kiezer niet naar het stemlokaal om te gaan stemmen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk in het buitenland verblijft of wanneer je om medische redenen niet in het stemlokaal geraakt.

- Je kunt ervoor kiezen om een andere kiezer in jouw naam te laten stemmen door volmacht te geven. Naast het volmachtformulier A95, heb je ook een attest nodig dat bewijst dat je niet zelf kunt gaan stemmen.

- Wanneer je niet kunt gaan stemmen en toch geen volmacht wilt geven, dan breng je het attest dat bewijst dat je niet kunt stemmen vooraf binnen bij de dienst burgerzaken. Lukt het niet om dit voor de verkiezingen binnen te brengen, dan laat je dit op de verkiezingsdag bezorgen aan de voorzitter van het stembureau.

meer info: www.geel.be/verkiezingen2018, dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Een nieuwe toekomst voor de kerk in Stelen! Geef je mening!

Op maandag 17 september wil de stad samen met inwoners op zoek gaan naar een nieuwe toekomst voor de Sint-Apolloniakerk in Stelen.
In september 2017 keurde de gemeenteraad het kerkenplan goed. Dit plan bepaalt welke van de 12 kerken in onze stad zeker behouden blijven voor eredienst en voor welke kerken mogelijk een andere toekomst is weggelegd.

Geef je mening over de toekomst van de Sint-Apolloniakerk in Stelen
Voor de Sint-Apolloniakerk in Stelen wil de stad samen met de inwoners op zoek gaan naar een nieuwe invulling. De werkgroep besliste om een extern ontwerpbureau aan te stellen om de herbestemming te begeleiden.

Op maandag 17 september om 19.30 uur organiseert de stad een participatiemoment in de kerk. Het extern ontwerpbureau geeft een toelichting, aansluitend krijgt iedereen de kans om zijn mening te geven over de plannen.

Deelnemen aan het participatiemoment?
Schrijf je in voor 11 september via patrimonium@geel.be of 014 56 62 50.
Meer info: dienst patrimonium, 014 56 62 50, patrimonium@geel.be

Geen rommelmarkt, wel groentemarkt op zaterdag 15 september (Pink Ladies Games)