U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
13.09.2018 - 13.51u
Door: Mark Jaspers

Geelse kerstmusical zoekt zang- en acteertalent

Tijdens de kerstmarkt op zaterdag en zondag 15 en 16 december staat naar aloude traditie een grote kerstmusical op het menu. De naam van de musical blijft nog even geheim, maar die van de regisseur mag je wel al weten. Rikkert Van Dijck leidt alles in goede banen en krijgt ondersteuning van bewegingscoach Emelien Raats en componist Jef Verheyden.

Wil je meespelen met de kerstmusical of achter de schermen een handje helpen? Je kunt tot en met dinsdag 2 oktober via de website www.fanvandimpna.be inschrijven. Opgelet: inschrijven kan dit jaar pas voor kinderen geboren in 2008 of ouder.

Kom je graag meer te weten over de inhoud van de kerstmusical? Of ben je ingeschreven en ben je benieuwd naar het verhaal? Iedereen is van harte welkom op de infovergadering op woensdag 26 september om 19.30 uur in de Leonardozaal van het Sint Dimpnacollege, Laar 2.

Voor de invulling van de hoofdrollen worden op zondag 7 oktober audities gehouden. Geïnteresseerden kunnen dit aangeven bij het inschrijfformulier. Na je inschrijving ontvang je een mail met details over de audities (na dinsdag 2 oktober). Geen interesse in een hoofdrol, maar toon je graag je zang- of acteertalenten aan ons regieteam? Schrijf je gerust in voor de audities.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie via kerstmusical@geel.be, 014 56 63 80, www.fanvandimpna.be

Openingsweekend cultuurcentrum de Werft

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september krijgt Oosterlo een heus cultuurbad tijdens de Werft kleurt Geel, het openingsweekend van cultuurcentrum de Werft. Er zijn diverse concerten en voorstellingen: soms betalend, soms gratis, van muziek over circus naar dans, performance en muziektheater. Het programma vind je op www.dewerft.be of in de seizoensbrochure.

meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Huiswerkklasjes begeleiden: iets voor jou?

De dienst gelijke kansen organiseert huiswerkklasjes voor kinderen die op dat vlak hulp kunnen gebruiken. De huiswerkklasjes beginnen half oktober en vinden plaats op dinsdag van 16 tot 18 uur en op woensdag van 13 tot 15 uur in den alleman. Dienst gelijke kansen zoekt hiervoor nog vrijwilligers.

Werk je graag met kinderen en kun je een paar uurtjes per week vrijmaken op dinsdag of woensdag? Dan ben je welkom om de huiswerkklasjes mee vorm te geven. Je krijgt de nodige ondersteuning via ervaringsdeskundigen in armoede en de werknemers van dienst gelijke kansen.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Vergeet me niet: Dementierugzak voor kinderen en jongeren

Vanaf 21 september kunnen kinderen (4 tot 12 jaar) en jongeren (vanaf 12 jaar) gratis de rugzak 'Vergeet me niet' uitlenen. Wie in de familie te maken krijgt met dementie, kan kinderen en jongeren via deze rugzakken makkelijker informeren.

De bib lanceert ook de Dementiekoffer voor scholen. In samenwerking met vzw Tandem is een koffer samengesteld voor de tweede graad basisonderwijs. Leerkrachten kunnen ermee aan de slag in hun eigen klas. Het is een volledig educatief pakket dat bestaat uit informatie, (voor)leesboeken en spelmaterialen.
Geelse scholen kunnen de koffer kosteloos uitlenen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Moeder-Taal zoekt vrijwilligers

Moeder-Taal geeft anderstalige moeders de kans om Nederlandse les te volgen in het Huis van het Kind, Brigandshof 3. Voor mama's van kindjes tussen 0 en 3 jaar is de zorg voor de kindjes vaak een reden om het Nederlands leren uit te stellen. Daarom vangen vrijwilligers tijdens de les de kindjes op.

Heb jij een hart voor kinderen? Vind je het fijn om mama's te ontmoeten en ondersteunen? Het Huis van het Kind zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich voor een langere periode willen engageren om op dinsdag- en/of vrijdagvoormiddag kindjes op te vangen. Je zit op regelmatige basis samen met de lesgevers, de coördinator en alle Moeder-Taal-vrijwilligers. Tijdens deze momenten leer je elkaar beter kennen en kun je samen ervaringen uit te wisselen.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

imageMeer nieuws

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 17.07.2019 - 13.28u

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto