U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
20.09.2018 - 13.45u
Door: Mark Jaspers

Asfalteringswerken in Geel

Van maandag 1 tot vrijdag 12 oktober worden asfalteringswerken uitgevoerd in volgende straten of delen van straten:
- Bruul tussen nummers 80-94
- Koning Albertstraat tussen nummers 29-31
- Mosselgoren tussen Haverbeemden en brug Larumsebrugweg
- Zijstraat Mosselgoren tussen nummers 5-13, doodlopende straat
- Zijstraat Mosselgoren tussen nummers 27-39, doodlopende straat
- Venkelstraat
- Schurendel tussen Lichtaartseweg en Borgeleien

De bewoners van de doodlopende straten moeten hun auto buiten de werkzone zetten. Tijdens de werken zijn de straten volledig of gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van deze straten ontvingen een bewonersbrief via de aannemer.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

De PlayMobiel op bezoek in Sint-Dimpna

De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is het speelplein in Pastoor Dergentstraat in Sint-Dimpna op woensdag 3 oktober. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be, www.geel.be/playmobiel

Op stap met de gids

Het 'Geel van vroeger' is niet meer. Een veel gehoorde verzuchting. Op zondag 30 september leidt de architectuurwandeling, De Tand des Tijds, je langs verdwenen parken en kroegen, door de sloophamer verwoeste filmpaleizen en bakkers. Je hoort verhalen over de stakers van de sigarenfabriek, de gloriedagen van Gilbert Bécaud, Juliette Gréco en het Don kozakkenkoor.

De stadsgidsen hebben natuurlijk ook oog voor wat er nog wel is, zoals een oude huidvetterij en directeurs- en arbeiderswoningen, belle époque en Nieuwe Stijl. De gratis wandeling vertrekt om 14 uur op het Stationsplein.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. De werken starten telkens op vrijdagavond om 20 uur en duren tot maandagochtend 5 uur.

Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (20 tot 5 uur) voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook rijden.

• Weekends van 22-23 en 29-30 september:
Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen.

• Weekends van 6-7 en 12-13 oktober:
Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. De omleiding loopt langs de afrit Geel-West (nr. 23) / Bell-Telephonelaan / Janssen-Pharmaceuticalaan / Amocolaan.

• Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november:
Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen.
Bij regen of lage temperaturen kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/geel.
meer info: www.wegenenverkeer.be/geel

Geel test BE-Alert uit

Op donderdag 4 oktober tussen 11.45 en 13.15 uur voert het Crisiscentrum van FOD Binnenlandse Zaken de laatste geluidstest uit van het sirenenetwerk. Daarna houdt het sirenenetwerk op te bestaan. BE-Alert verwittigt je voortaan bij noodsituaties. Niet alleen bij noodsituaties rond de Seveso- en nucleaire sites, maar ook bijvoorbeeld bij een brand, een overstroming of een stroomonderbreking.

Wil jij verwittigd worden? Registreer je dan op www.be-alert.be. Meer dan 2 000 Gelenaren deden dit al. Je kunt kiezen of je een bericht wilt ontvangen per sms, telefoon of e-mail. Of neem deel aan de BE-Alert Challenge op www.be-alert.be/challenge en ga mee de uitdaging aan om tegen eind 2018 meer dan 520 000 registraties te halen.

Je kunt via de website een uitnodiging naar vrienden en familie sturen om zich ook te registreren. Ben je al geregistreerd? Dan maak jij misschien deel uit van de test van BE-Alert op donderdag 4 oktober in Geel.

meer info: www.crisiscentrum.be, www.be-alert.be, www.be-alert.be/challenge

Beurtelings verkeer Kollegestraat-Diestseweg

Op 27 en 28 september voert een aannemer werken uit aan nieuwbouwappartementen op de hoek van Kollegestraat - Diestseweg. Hierdoor zal er beurtelings verkeer worden ingevoerd. De aannemer voorziet enkele werknemers die het verkeer zullen aansturen.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Beurtelings verkeer op Stelenseweg aan Stokt

Voor de weg-en rioleringswerken in Stokt, moet er tijdelijk ook gewerkt worden op de aansluiting met Stelenseweg. Eén rijvak is afgesloten. Tot 8 oktober is er daarom beurtelings verkeer met verkeerslichten op Stelenseweg - Koning-Albertstraat.
Meer informatie over de weg-en rioleringswerken in Stokt vind je op www.geel.be/stokt.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Heidebloemstraat afgesloten voor verkeer

Van 19 september tot 3 oktober is Heidebloemstraat afgesloten door werken van Proximus om een defect te herstellen. De straat wordt afgesloten voor het verkeer, de bewoners mogen nog wel tot aan hun woning.

De werken nemen drie à vier dagen in beslag tijdens de deze periode en zijn weersafhankelijk. De omleiding loopt via Rozendaal, in het laatste gedeelte wordt het eenrichtingverkeer opgeheven.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Herentalseweg afgesloten tussen Velveken en Lammerdries

Woensdag 26 september freest de aannemer de asfalt op de Herentalseweg tussen Velveken en Lammerdries (zone 2) af en brengt hij aansluitend een kleeflaag aan. Donderdag 27 september plaatst hij de nieuwe asfaltlaag.

Op beide dagen is deze zone afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt langs de Tweemolenstraat, Lammerdries Oost en Lammerdries-Winkelstraat. De kruispunten met Velveken en Lammerdries blijven open tijdens de aanleg van het asfalt. Vrijdag 28 september wordt de zone terug opengesteld voor alle verkeer.
Wegenwerken in Lammerdries-Winkelstraat bijna klaar

Op donderdag 20 september legt de aannemer asfalt in Lammerdries-Winkelstraat. De beton in de bocht ter hoogte van Decathlon werd maandag 17 september al geplaatst. In de week van 24 september wordt de straat vermoedelijk terug opengesteld voor het verkeer.

Bezoek website over werken

Neem zeker ook eens een kijkje op www.slimdoorolen.be of op www.slimdoorgeel.be voor de laatste stand van zaken, meer projectinfo, contactgegevens, de timing, ...
Vragen over dit project?

Met vragen over de riolerings- en wegenwerken kun je alle werkdagen tussen 8 en 19 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via contact@aquafin.be.

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto