Leraarsconcert muziekacademie

De leraars van de Academie voor Muziek, Woordkunst-drama en Dans geven het beste van zichzelf tijdens het leraarsconcert op zondag 21 oktober. Start je zondag op een aangename manier en laat je verrassen door het artistieke talent van de leraars-muzikanten. Wat mag je verwachten?

Een concert met schwung, een uurtje muziek in een programma vol afwisseling. Geniet van het muzikale talent en van het aperitief achteraf. Het leraarsconcert vindt plaats in de academie van 10.30 tot 12 uur. De toegangsprijs bedraagt 6 euro, onder de 18 jaar 3 euro, voor een gezin 12 euro. Voor houders van een vrijetijdspas is het concert gratis.

meer info: AMWD, 014 56 65 85, info@amwdgeel.be

Mis 'm niet, jouw Verwendag in de bib

De trouwe bezoekers van de bib worden extra in de watten gelegd tijdens de Verwendag op zaterdag 13 oktober. Spring tijdens de Verwendag binnen in de bib, ze hebben een kleine verrassing voor jou (zolang de voorraad strekt). Tinne Van Kerckhoven geeft van 10.30 tot 11.30 uur acro yoga voor ouders met kinderen (vanaf 6 jaar). Van 10.45 tot 11.45 uur geeft Annelies Huybrechts een demonstratie en tips over gelaatsverzorging. Voor acro yoga en gelaatsverzorging moet je inschrijven.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Dag van de trage weg

Zondag 21 oktober neemt stad Geel opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg. Wandel mee en ga op ontdekking langs verschillende trage wegen in Winkelomheide. Winkelomheide heeft heel wat nieuwe doorsteekjes, die je leert kennen tijdens deze gratis geleide wandeling. Je neemt ook een kijkje bij enkele nieuwe projecten. Plaats van afspraak is het kerkplein in Kemeldijk om 13.30 uur. Schrijf vooraf in via toerisme@geel.be of 014 56 63 80.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.geel.be/dagvandetrageweg2018

De PlayMobiel komt naar Winkelomheide

De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is het speelplein in Kemeldijk in Winkelomheide op woensdag 17 oktober. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be, www.geel.be/playmobiel

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 19 oktober vindt de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In Geel kun je deelnemen aan drie activiteiten.

In het Bakkerijmuseum en de Molen van 't Veld, Worfthoeve 5, kun je doorlopend van 19 tot 23 uur bakken, proeven en gezellig keuvelen. Meer info: www.bruisendgeel.be of leo.struyven@gmail.com.

In het Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1, kun je van 19 tot 23 uur de tentoonstelling Middle Gate II bezoeken. Meer info: www.gasthuismuseumgeel.be, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be.

De Plezaante Aovondtocht door Geel vertrekt om 19 uur (niet 20 uur, zoals eerder gecommuniceerd) aan het Geels Brouwhuis, parking Nieuwstraat. Inschrijven is verplicht. Meer info: www.bruisendgeel.be, toerisme@geel.be, 014 56 63 80.

meer info: www.nachtkempenserfgoed.be

Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 19 oktober is de Dag van de Jeugdbeweging. De dag waarop iedereen in uniform naar school of het werk gaat. De dag waarop je kan tonen hoe fier je bent om lid te zijn van je vereniging. Om iedereen in uniform te belonen, trakteert de Geelse jeugdraad en dienst jeugd van 7.30 tot 8.30 uur met een gratis ontbijt op de markt.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be