U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
11.10.2018 - 11.42u
Door: Mark Jaspers

Werken Herentalseweg tussen Velveken en Antwerpseweg

De werken aan de Herentalseweg/Geelseweg naderen stilaan de eindfase. Tot 8 oktober legde de aannemer de riolering tussen Velveken en Antwerpseweg verder aan. In de week van 8 tot 15 oktober werd aansluitend het beton voor het fietspad getrokken.

Vanaf 15 oktober start de laatste fase. Tijdens deze fase gebeurt het structureel onderhoud van de weg. De weg wordt helemaal uitgebroken en tot op de fundamenten vernieuwd. De zone wordt daarvoor tot in de tweede helft van december 2018 volledig - in beide rijrichtingen - afgesloten voor alle verkeer.

Ook alle kruispunten tussen Velveken en Antwerpseweg zijn gesloten. Het kruispunt met Velveken zelf blijft open. Bij slecht weer of technische tegenslagen kunnen de werken vertraging oplopen.

Het doorgaand verkeer richting Geel of Herentals volgt de omleiding via de E313. Verkeer van meer dan 3,5 ton rijdt langs de fly-over, E313 en N152. Verkeer van minder dan 3,5 ton rijdt langs Industrielaan en Nijverheidsstraat.

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten.

Vochtige lucht opwarmen kost meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand. Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten.

Na enkele jaren gebruik is de temperatuurweergave van veel thermostaten niet meer nauwkeuring. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan de onthaalbalie van het stadhuis. De lage prijs van de woonmeters is bepaald door een groepsaankoop. Heb je interesse? Kom dan snel langs want de voorraad is beperkt.

De groepsaankoop woonmeters kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO2-uitstoot tegen 2020.

Halloween in Geel Centrum

Op vrijdag 26 oktober kun je heerlijk griezelen op de halloweeneditie van de streekproducten- en ambachtenmarkt. Van 17 tot 22 uur stellen verklede standhouders hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops.

Ook de centrumhandelaars zetten die avond de deuren graag voor je open tot 21 uur. Door de straten en op de Markt maken griezels je aan het lachen, of doen je schrikken. Een fijne avond voor jong en oud. Zet je alvast op aanwezig in het facebookevenement (Halloween laatavondopening Geel Centrum).

Getuigenis rond verlies en rouwverwerking

Omgaan met verlies en verdriet blijft moeilijk. Jammer genoeg hebben we er ooit allemaal mee te maken. Jos Delarbre brengt op donderdag 25 oktober een moedige getuigenis over zijn eigen ervaringen met verlies en verdriet. Zijn vrouw Ingrid stierf in 1993 aan de vreselijke ziekte kanker.

Hij schreef zijn emoties van zich af in korte emotionele teksten en gedichten wanneer hij er nood aan had. In zijn eerste boek 'We wandelen verder' wil Jos Delarbre verdriet, pijn en rouwverwerking bespreekbaar maken. De lezing vindt plaats om 19.30 uur in de bibliotheek. Inschrijven doe je bij de bib.

imageMeer nieuws

Intracto neemt Nederlandse BLUE Web Solutions over

Herentals | Internationaal 18.12.2018 - 16.23u

Lierseweg open in beide richtingen vanaf 21 december

Grobbendonk | Herentals 18.12.2018 - 16.19u

Coalitie van 5 partijen maakt einde aan Heistse impasse

Heist op den Berg 18.12.2018 - 13.49u

Man gewond bij home invasion in Mol

Mol 18.12.2018 - 13.41u

Goede doel actie 6e jaar (W)Onderwijs voor TWERK

Herentals 18.12.2018 - 12.18u

Umicore breidt productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren uit

Internationaal | Olen | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto