U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
11.10.2018 - 11.42u
Door: Mark Jaspers

Werken Herentalseweg tussen Velveken en Antwerpseweg

De werken aan de Herentalseweg/Geelseweg naderen stilaan de eindfase. Tot 8 oktober legde de aannemer de riolering tussen Velveken en Antwerpseweg verder aan. In de week van 8 tot 15 oktober werd aansluitend het beton voor het fietspad getrokken.

Vanaf 15 oktober start de laatste fase. Tijdens deze fase gebeurt het structureel onderhoud van de weg. De weg wordt helemaal uitgebroken en tot op de fundamenten vernieuwd. De zone wordt daarvoor tot in de tweede helft van december 2018 volledig - in beide rijrichtingen - afgesloten voor alle verkeer.

Ook alle kruispunten tussen Velveken en Antwerpseweg zijn gesloten. Het kruispunt met Velveken zelf blijft open. Bij slecht weer of technische tegenslagen kunnen de werken vertraging oplopen.

Het doorgaand verkeer richting Geel of Herentals volgt de omleiding via de E313. Verkeer van meer dan 3,5 ton rijdt langs de fly-over, E313 en N152. Verkeer van minder dan 3,5 ton rijdt langs Industrielaan en Nijverheidsstraat.

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten.

Vochtige lucht opwarmen kost meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand. Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten.

Na enkele jaren gebruik is de temperatuurweergave van veel thermostaten niet meer nauwkeuring. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan de onthaalbalie van het stadhuis. De lage prijs van de woonmeters is bepaald door een groepsaankoop. Heb je interesse? Kom dan snel langs want de voorraad is beperkt.

De groepsaankoop woonmeters kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO2-uitstoot tegen 2020.

Halloween in Geel Centrum

Op vrijdag 26 oktober kun je heerlijk griezelen op de halloweeneditie van de streekproducten- en ambachtenmarkt. Van 17 tot 22 uur stellen verklede standhouders hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops.

Ook de centrumhandelaars zetten die avond de deuren graag voor je open tot 21 uur. Door de straten en op de Markt maken griezels je aan het lachen, of doen je schrikken. Een fijne avond voor jong en oud. Zet je alvast op aanwezig in het facebookevenement (Halloween laatavondopening Geel Centrum).

Getuigenis rond verlies en rouwverwerking

Omgaan met verlies en verdriet blijft moeilijk. Jammer genoeg hebben we er ooit allemaal mee te maken. Jos Delarbre brengt op donderdag 25 oktober een moedige getuigenis over zijn eigen ervaringen met verlies en verdriet. Zijn vrouw Ingrid stierf in 1993 aan de vreselijke ziekte kanker.

Hij schreef zijn emoties van zich af in korte emotionele teksten en gedichten wanneer hij er nood aan had. In zijn eerste boek 'We wandelen verder' wil Jos Delarbre verdriet, pijn en rouwverwerking bespreekbaar maken. De lezing vindt plaats om 19.30 uur in de bibliotheek. Inschrijven doe je bij de bib.

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto