U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
30.10.2018 - 20.13u
Door: Mark Jaspers

11 november herdenking: fout in Uit in Geel

In de gedrukte kalender Uit in Geel sloop een foutje over de 11 november herdenkingen. Hier vind je de juiste uren:
• 11 uur: 11 novemberviering in de St.-Amandskerk met aansluitend plechtige huldiging aan het oorlogsmonument naast het stadhuis
• 15 uur: plechtigheid Zammel
• 15.45 uur: plechtigheid Oosterlo
• 16.30 uur: plechtigheid Stelen met aansluitend samenkomst in het parochiecentrum van Stelen

Voorleesweek

De Geelse bibliotheek en dienst erfgoed slaan op zaterdag 17 november de handen in elkaar tijdens de Voorleesweek. Het leeskasteel verhuist naar de toren van de Sint-Dimpnakerk. Klim je mee naar boven? In het kleine custoskamertje vertelt Stijn je een drakenverhaal.

Na dit spannende bezoek knutsel je een schuddebol in het Gasthuismuseum. De ouders kunnen deelnemen aan een korte rondleiding. Een ideale kennismaking met het Gasthuismuseum en het Sint-Dimpnaretabel.

Wist jij bijvoorbeeld al dat het retabel uit 158 beeldjes bestaat? Het leeskasteel is voor kinderen vanaf 4 jaar en begint om 10 uur aan het Gasthuismuseum. Inschrijven doe je bij voorkeur op http://bit.ly/voorleesweekgeel, maar kan ook via 014 56 67 50.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Omgaan met Stress en Burn-out op de werkvloer

Op donderdag 15 november kunnen werkgevers deelnemen aan de gratis infosessie 'Omgaan met Stress en Burn-out op de werkvloer'. Werknemers die zich goed voelen in hun job en in de organisatie, komen met plezier naar het werk. Ervaart een werknemer werkstress, bijvoorbeeld door een te hoge werkdruk, dan neemt de kans op verzuim toe door controleverlies en gebrek aan energie.

Tijdens de infosessie geven gastsprekers je handvaten om deze problematiek aan te pakken. Je leert hoe je als werkgever dit thema preventief kunt benaderen. En hoe je als organisatie talent gericht en succesvol kunt inzetten om flexibel in te spelen op kansen en uitdagingen.

De infosessie vindt plaats in dienstencentrum Ter Harte, Verlorenkost 22 in Westerlo om 18 uur. Inschrijven kan tot 12 november bij Tinne Lommelen, deskundige tewerkstelling Geel, Meerhout, Laakdal op 0492 90 10 46. De infosessie is een organisatie in het kader van de regierol sociale economie Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Hulshout, Herselt en Heist-op-den-Berg.

meer info: dienst werk, 014 56 67 40, tinne.lommelen@geel.be

Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker brengt 12 500 euro op

Dankzij de inzet van vrijwilligers werd de plantjesverkoop in september ten voordele van Kom op tegen Kanker een groot succes. In totaal werden 1780 plantjes verkocht voor een bedrag van 12.506,30 euro. De plantjesverkoop van 2019 wordt een jubileumeditie. Voor de 25e keer zullen de 7 coördinatoren en de vrijwilligers de weergoden trotseren om geld in te zamelen voor het goede doel. Misschien ook iets voor jou?

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Sluitingsdag Wapenstilstand

Wapenstilstand, 11 november, valt dit jaar op een zondag. Het Gasthuismuseum en de dienst toerisme en stadsanimatie zijn gesloten. Het zwembad is open met de gewone openingsuren.

meer info: www.geel.be

Een dag meer Soldatenkermis

Dit jaar begint de Soldatenkermis op het marktplein in het Geel-Centrum een dag vroeger. De kermispret duurt van zaterdag 10 tot en maandag 12 november, telkens vanaf 13 uur.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterking, 014 56 60 90, economie@geel.be

Cultuurprijs 2018

Op vrijdag 16 november wordt de Geelse Cultuurprijs uitgereikt. De Cultuurprijs wordt al uitgedeeld sinds de oprichting van de Geelse Cultuurraad. Elk jaar gaan er cultuurprijzen naar de verenigingen, maar ook andere lokale culturele initiatieven komen in aanmerking voor de publieksprijs. De uitreiking van de Geelse Cultuurprijs vindt plaats in zaal de Waai. Iedereen is welkom vanaf 20 uur.

meer info: team cultuurbeleid, 014 56 66 85, cultuur@geel.be

Gebaknamiddag in den echo

De vrijwilligers van den echo nodigen je op zaterdag 17 november uit om te komen smullen van eigengemaakt gebak met een tas koffie of een ander drankje. Uiteraard kun je ook gewoon iets komen drinken, maar de vrijwilligers zijn er zeker van dat je al dat lekkers niet kunt weerstaan. Er is keuze genoeg, onder andere chocoladecake, honingcake en citroencake. Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom tussen 13.30 en 17 uur in den echo.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Olleke Bolleke

Op zondag 18 november om 14.30 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar de voorstelling Olleke Bolleke bijwonen in cultuurcentrum de Werft. Theater Tieret brengt het verhaal van Olle. Olle heeft 1 mama en 1 papa, 2 huizen, 3 goudvissen, 4 oma's en 4 opa's en een hoofd vol vragen. En precies op de grens tussen Olles 2 huizen staat die ene boom. Met aan de ene kant 3 takken waarin Olle alle spullen van mama stopt en aan de andere kant 3 takken voor papaspullen.

Joost Van den Branden maakte van Olleke bolleke een beeldende, poëtische maar ook hilarische voorstelling over scheiding, kleine pijntjes en groot verdriet. En natuurlijk het antwoord op de vraag hoe je 3 goudvissen in precies 2 gelijke delen verdeelt. Kolder en ontroering, dicht op de huid van de kleinste theatervrienden.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Geel bu(u)rt te gast in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw

Onder de vlag van Geel Bu(u)rt willen stad en het Sociaal Huis Geel in verschillende deeldorpen buurtzorgnetwerken ontwikkelen om de sociale samenhang te versterken. Het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw, gelegen in het centrum van Geel sprong mee op de kar van het buurtzorgnetwerk en besliste om enkele van hun activiteiten open te stellen voor de buurtbewoners.

Zo kun je op maandag 12 november mee komen zingen met de bewoners en het zangkoor van Onze-Lieve-Vrouw. Het WZC is gelegen in de Pastoor Van Neylenstraat 1, 2440 Geel. Een volledig overzicht van de activiteiten van de woonzorgcentra vind je op www.geel.be/buurtzorgnetwerk, helemaal onderaan de pagina kun je de kalender downloaden.

meer info: buurtzorgcoördinator, 014 56 71 20, geelbuurt@geel.be

imageMeer nieuws

Inwoners Grobbendonk/Bouwel en personeelsleden lokaal bestuur mogen nieuw logo kiezen

Grobbendonk 25.03.2019 - 13.28u reading time2min

Sinds 1 januari 2019 wijzigde er heel wat binnen onze gemeente. Een nieuw bestuur ging aan de slag en gemeente en OCMW integreerden en vormen nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look. Daarom steken we onze huisstijl in een nieuw jasje en kiezen we voor een nieuw logo!

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'
Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 25.03.2019 - 01.36u

KVV Dosko - KFC Lentezon 0-3 : bezoekers naar kop klassement

Kempen regio | Provincie Antwerpen 24.03.2019 - 23.41u

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.03.2019 - 21.19u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 24.03.2019 - 21.17u

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 24.03.2019 - 10.14u

400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik

 400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.03.2019 - 22.03u

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto