Geel Wintert! Gezelligheid troef in het Geelse centrum tijdens de koude wintermaanden. Geel Wintert! tovert van vrijdag 30 november tot zondag 6 januari de Geelse markt om in een sfeervol verlicht wintertafereel. Leef je uit op de schaatsbaan, maak een ritje in het reuzenrad of geniet van iets lekkers in de gezellige binnen- en buitenbar.

Tijdens de weekends brengen optredens en DJ's je in feeststemming! Ga je shoppen in Geel Centrum, dan maak je van 15 tot en met 31 december kans op gratis ritjes op het reuzenrad. Vanaf 9 december kun je op de markt ook een bezoekje brengen aan de spiksplinternieuwe diervriendelijke kersstal. De dieren krijgen gezelschap van nieuwe beelden die het traditionele kerstverhaal vertellen.

Geel Wintert! is open van maandag tot donderdag van 14 tot 21 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je een bezoekje brengen tussen 14 en 23 uur. Op 24 en 31 december is Geel Wintert! uitzonderlijk vroeger gesloten.

meer info: www.geelwintert.be

Verkeer tijdens Geel Wintert!

Van 18 november tot en met 15 januari geldt op marktdagen een aangepast verkeersreglement. Tijdens de dinsdag- en zaterdagmarkt van 5 tot 14 uur is er een verkeer- en parkeerverbod op parking Havermarkt, op de parkeerplaatsen langs Werft, in Kameinestraat tussen St.-Amandskerk en Patronaatstraat, in Werft tussen Markt en Patronaatstraat, Markt tussen Markt 17 en Palingstraat. Je mag niet parkeren in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat. Er geldt tweerichtingsverkeer in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Vacatures lokaal bestuur

Het Lokaal Bestuur Geel en AGB zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van 15 november tot en met 4 december solliciteren voor deskundige toerisme (bepaalde duur), technisch medewerker openbare werken (vervanging), maatschappelijk werker sociale zorg, maatschappelijk werker/verbindingscoach, coördinator dienstencentrum, gemeenschapswacht, beleidsadviseur stedenbouw, deskundige leefomgeving.

Interesse? Vul het sollicitatieformulier op www.geel.be/vacatures in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.

meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Bib blaast 40 kaarsjes uit!

Op zaterdag 1 december 2018 bestaat de bib exact 40 jaar. Om dit te vieren organiseert de bibliotheek van 9 tot 16 uur een feestelijke opendeurdag met allerlei activiteiten voor jong en oud. Naast de gewone dienstverlening kun je preoven, dansen, zingen en vooral samen feesten met alle bibmedewerkers.

Bezoek de mooie expo nadat je eerst genoten hebt van het leeskasteel en de show met de Charel, of spring op het podium waar jeugdhuis Vonk samen met Plateau een open mic organiseert voor iedereen met poëtische of muzikale verlangens. Smeer je stembanden en zing mee met het Aards zangkoor. Een vraagje over boeken? Ook de boekendokters staan tussen 11.30 en 14.30 uur paraat met persoonlijke leestips voor jong en oud. Elke bezoeker wordt verwend met een lekker stukje taart.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Koop tijdig je tickets voor de kerstmusical "A Christmas Carol"

Op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018, tijdens de jaarlijkse kerstmarkt, speelt in zaal De Waai de musical "A Christmas Carol". Vrijwilligers brengen onder leiding van Rikkert van Dijck een klassiek kerstverhaal van Dickens in een nieuw en uitdagend jasje. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Tickets zijn te koop bij dienst toerisme en stadsanimatie. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa.

Kinderen jonger dan 14 jaar kunnen voor 2 euro een ticket open. Er wordt ook een korting toegekend aan houders van een vrijetijdspas. Snel erbij zijn is de boodschap want het aantal tickets is beperkt!
Op zaterdag 15 december wordt er vanaf 13 uur tot en met 21 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 16 december is dat vanaf 13 uur tot en met 19 uur.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, toerisme@geel.be, 014 56 63 80

Infonamiddag over rouwen

Wat doet rouwen met je? Hoe kan je ermee omgaan? Bij wie kan je terecht? Op donderdag 29 november van 13.30 uur tot 19 uur organiseert dienstencentrum Luysterbos in samenwerking met CM een infonamiddag over rouwen. Deelnemen kost 5 euro. Vooraf inschrijven is verplicht.

meer info: LCD Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Op stap met de gids 2018: Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Heeft Sinterklaas bij jullie ook al wat lekkers gebracht? De dienst toerisme en stadsanimatie organiseert in samen werking met De Geelse Gidsenbond een toffe activiteit op zondag 2 december om 14 uur. Aan de molen van 't Veld ga je op zoek naar de ingrediënten voor lekkere chocolade, maak je zelf speculaas, beklim je de molen en zing je liedjes voor de lieve Sint. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Er kunnen maximum 30 kinderen deelnemen.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 50, toerisme@geel.be

Weigering verkavelingsaanvraag voor site Laar-Laarsveld- Lemersveld

Het college van burgemeester en schepenen weigerde in de zitting van 22 oktober 2018 de aanvraag voor het verkavelen van een deel van een binnengebied gelegen tussen de straten Laar, Laarsveld en Lemersveld. Het schepencollege wenst eerst een visie te krijgen op de ontwikkeling van het volledige binnengebied en een voorstel tot fasering, alvorens een vergunning af te leveren.

meer info: dienst grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be