U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
28.11.2018 - 14.56u
Door: Lex Verellen

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren zoekt podiumtalent en huiskamers

Ben jij bedreven in muziek, woord, dans, theater, comedy? Dan ben jij het podiumtalent dat Gluren bij de Buren zoekt. Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer.

Het huiskamerfestival vindt plaats van vrijdag 24 mei tot zondag 2 juni 2019. De artiesten zorgen voor de performance, de gemeenten zorgen voor een fijne huiskamer. Na het optreden kun je rondgaan met de 'klak'. Is je band, koor of groep te groot voor een gewone huiskamer, neem dan contact op, want er is zeker een geschikte locatie te vinden.

Zin om mee te doen? Schrijf je in via het formulier https://goo.gl/forms/Uybvvg75iSpO7P0h2 of surf naar de Facebookpagina 'Gluren bij de Buren Huiskamerfestival'. Ook daar vind je een link naar het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan nog tot en met 16 december. Midden februari ontvangen de artiesten meer info over hun huiskamer.

Ben je zelf geen podiumtalent, maar wil je wel graag iemand ontvangen in je huiskamer? Neem dan contact op met de cultuurdienst van een deelnemende gemeente, zij houden je op de hoogte van het inschrijvingsmoment voor huiskamers.

meer info: team cultuurbeleid, 014 56 63 92, cultuur@geel.be

Kerstmarkt in Luysterbos

Ben je op zoek naar cadeautjes om onder de kerstboom te leggen? Kom dan op dinsdag 11 december tussen 14 en 16 uur naar de kerstmarkt in dienstencentrum Luysterbos. Het dienstencentrum nodigt enkele kramen van de dinsdagmarkt uit en ook binnen kun je bij verschillende kraampjes op zoek naar leuke kerstcadeaus.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Pop-up Kerstallententoonstelling

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarsperiode. De stalletjes hebben dit jaar een onderkomen gevonden in een leegstaand handelspand op het Geelse marktplein, Markt 33. Je kunt ze daar van vrijdag 14 tot en met woensdag 26 december bewonderen. De tentoonstelling is elke dag van 13 tot 20 uur open. Op maandag 24 en dinsdag 25 december is dat van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis. Groepen kunnen de tentoonstelling ook buiten de reguliere openingsuren bezoeken maar moeten hiervoor wel een afspraak maken met Theo (theo.van.nueten@telenet.be of 0476 23 30 11).

Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. Ook hij ging creatief aan het werk met het kerstthema en zorgt zo mee voor het in stand houden van de lokale kersttradities in onze regio.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Eindejaarsopendeurdagen

Naar goede gewoonte rollen de handelaars van Geel Centrum de rode loper voor je uit tijdens de eindejaarsperiode. Ideaal voor wie op zoek is naar een feestoutfit of verrassende cadeautjes. De winkels openen de deuren op zondag 13, 23 en 30 december van 13 tot 18 uur. Net zoals vorig jaar kun je in december ook genieten van een schaatsbaan op de Markt. Of bekijk Geel Wintert! vanuit het reuzenrad. Nadien kom je in alle gezelligheid op adem in de omliggende horecazaken.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Het Kwartet in cultuurcentrum de Werft

Danni Heylen, Jef Demedts, Magda Cnudde, Bob Snijers en Michael Buyle brengen op donderdag 20 december 'Het Kwartet', een stuk vol humor, melancholie, poëzie en bovenal muziek. Drie gewezen operasterren en ex-collega's, brengen in een rustoord ergens in het Engelse Kent hun levensavond door. Hun rustige leventje wordt elk jaar verstoord wanneer 10 oktober eraan komt. Op die dag is het namelijk de gewoonte dat de residenten van het rusthuis Verdi herdenken met een concert. En telkens rijst dan weer de prangende vraag wat ze gaan opvoeren. Dit jaar komen ze er echter niet direct uit. Maar dan, als door de theatergoden gezonden, doet in ware diva-stijl een nieuwe bewoonster haar intrede. Het muziektheater 'Het Kwartet' begint om 14 uur. Tickets kosten 14 euro, vriendenprijs 10 euro.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Praatpunt zoekt vrijwilligers

In een Praatpunt komen anderstalige mensen wekelijks Nederlands oefenen. Gewoon door te praten met mensen die de Nederlandse taal goed kennen. Praatpunt zoekt vrijwilligers (+18 jaar) die in een ontspannen en ongedwongen sfeer anderstaligen wil helpen. Je maakt kennis met heel wat uiteenlopende culturen. Praatpunt vindt plaats op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur en op woensdag van 19 tot 21 uur in den alleman, Velleke 220.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

imageMeer nieuws

Grote drugsbende opgerold in Antwerpen in Sky ECC-onderzoek, speurders nemen 900.000 euro in beslag

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.08.2022 - 17.29u

De Schakel 28/8 : vertrek- controlepunt regio Neteland aan Boerenkrijghut op VC Herentals

De Schakel 28/8 : vertrek- controlepunt regio Neteland aan Boerenkrijghut op VC Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.08.2022 - 16.35u

Grand Opening Hnita Jazz Club : aanraders

Grand Opening Hnita Jazz Club : aanraders
EU | Heist op den Berg | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 12.08.2022 - 11.38u

36-jarige man dood aangetroffen in z'n jacuzzi in Herselt

Herselt | Kempen regio 12.08.2022 - 10.40u

Strandpret op wielen voor kinderen met een fysieke beperking

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 12.08.2022 - 09.13u

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen
Herentals | Herenthout | Neteland 11.08.2022 - 22.33u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto