Sluitingsdagen eindejaarsperiode

De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn op dinsdag 1 en woensdag 2 januari gesloten. Op maandag 31 december kun je er van 9 tot 12.30 uur terecht.
De volgende diensten hebben afwijkende openings- of sluitingsdagen:
- Dienst jeugd: gesloten op maandag 31 december en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari.
- Dienst toerisme en stadsanimatie: gesloten op maandag 31 december en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari.
- Bibliotheek: gesloten op maandag 31 december en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari. Boeken inleveren kan via de inleverbus naast de inkom. Deze materialen worden geregistreerd zodra de bib weer open gaat.
- Cultuurcentrum de Werft: gesloten tot en met woensdag 2 januari.
- Gasthuismuseum: gesloten tot en met woensdag 2 januari.
- Zwembad: gesloten op maandag 31 december en op dinsdag 1 januari. Op de weekdagen van de kerstvakantie is het zwembad open van 12 uur tot 21 uur (springplanken vanaf 14 uur). In het weekend is het zwembad open van 10 uur tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur).
meer info: www.geel.be

Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe leden

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou. Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari van 10 tot 11.30 uur in het stadhuis.

De Geelse SeniorenRaad komt minstens vier maal per jaar samen. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:
- moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)
- geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt
- moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken. Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.

Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

De Geelse Seniorenraad doet ook een oproep naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari bij May Luyckx.

meer info: deskundige senioren May Luyckx, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Nieuwjaarsdrink op dinsdagmarkt

Op 1 januari is er geen dinsdagmarkt. Op dinsdag 8 januari bieden de marktkramers een nieuwjaarsdrink aan op de dinsdagmarkt. Bezoek je de markt? Geniet dan van de gratis hapjes en drank aan het kraampje aan de kerk.
meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterking, 014 56 60 90, economie@geel.be

Op stap met de gids 2019: Vertellingen in de oude brouwerij

Op zaterdag 5 januari houden de stadsgidsen een tweede vertelavond. Vroeger werden er in de zomer langs de grachtkant en in de winter rond de Leuvense stoof straffe verhalen verteld over de Mannen van de Barg, de 'kwaaj haand', pinegels en de pispot. Als je na de vertoning niet meer naar huis durft ... Ook dan staan de gidsen paraat! Afspraak om 19 uur aan het Geels Brouwhuis.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Hippe zingzak voor Driekoningen of Nieuwjaarke Zoete

Driekoningen of Nieuwjaarke Zoete zingen is een eeuwenoude traditie die ook vandaag nog gepaard gaan met gezellige deur-aan-deur tochten. Trek jij erop uit om een centje en een snoepje bij elkaar te zingen? Dan sturen stad Geel en erfgoedcel k.ERF je graag op pad met een hippe zingzak, speciaal ontworpen met hippe Zing-ze mannetjes.

Er worden een honderdtal zakken gratis uitgedeeld. Maar voor wat, hoort wat! Download de gratis 'Erfgoed App' (Faro). Scan daarna de QR-codes aan het venster van de dienst toerisme (Markt 1) of aan de inkomhal van het Gasthuismuseum (Gasthuisstraat 1) en start de drie spelletjes.

Daarna kun je aan de balie van de dienst toerisme of van het Gasthuismuseum je zingzak afhalen. Bekijk zeker de websites www.bruisendgeel.be en www.gasthuismuseumgeel.be voor de openingsuren. Het Gasthuismuseum is gesloten van 24 december tot en met 2 januari.

De zingzak is een stoffen en herbruikbaar exemplaar, met grappige Zing-ze mannetjes. In de zak ontdek je bovendien enkele leuke erfgoedopdrachtjes voor in de kerstvakantie en alvast wat lekkers. Het ontwerp van de zingzakken kadert in een regionaal project over bedelzangtradities. Alle info hierover vind je op de website www.zing-ze.be.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 90, archief@geel.be

Zitdag wijkagent in Luysterbos

Maandelijks verwelkomen we de wijkagent in het dienstencentrum Luysterbos, J.B. Stessenstraat 69. Kom op donderdag 3 januari van 13.30 tot 14.30 uur gerust langs met al je vragen en opmerkingen. Een afspraak maken is niet nodig!
meer info: lokaal dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Geel Wintert!

Nog tot en met zondag 6 januari kun je de winterse sfeer komen opsnuiven tijdens Geel Wintert! Geel Wintert! tovert de Geelse markt om in een feeëriek wintertafereel. Vanuit het Reuzenrad heb je een mooi overzicht. Kom gezellig schaatsen, nestel je knus in de betoverende winterbar en wandel tussen de kraampjes met diverse kerst- en winterartikelen.

Of neem een kijkje in de nieuwe Geelse kerststal of bij de kermisattracties voor de allerkleinsten. Open van maandag tot donderdag van 14 tot 21 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 23 uur. Op 31 december open tussen 12 en 16 uur, op 1 januari van 14 tot 23 uur.
meer info: www.geelwintert.be