U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
27.12.2018 - 10.55u
Door: Mark Jaspers

Geelse Seniorenraad zoekt nieuwe leden

Wil je je engageren voor andere ouderen en het maatschappelijk leven in Geel? Voel je je geroepen om het seniorenbeleid in Geel mee te beïnvloeden? Dan is een rol in de Geelse Seniorenraad misschien wel iets voor jou. Heb je meer informatie nodig voor je de stap zet? Kom dan naar het kennismakingsmoment op woensdag 9 januari van 10 tot 11.30 uur in het stadhuis.

De Geelse SeniorenRaad komt minstens vier maal per jaar samen. Je kunt ervoor kiezen om actief aan alle vergaderingen deel te nemen of om sporadisch mee te werken aan specifieke projecten of adviezen.

Om lid te worden van de Geelse Seniorenraad:
- moet je in Geel wonen (uitzonderingen hierop na te vragen)
- geniet je een rustpensioen of heb je de normale pensioengerechtigde leeftijd bereikt
- moet je geen lid zijn van een seniorenvereniging of organisatie om jouw stem te vertolken.

Je kunt je ook rechtstreeks kandidaat stellen voor deelname aan de raad.
Ook elke Geelse seniorenvereniging of organisatie die aangesloten is bij de seniorenraad, kan een kandidaat voordragen. Deze kandidaat moet lid zijn van de betrokken vereniging.

De Geelse Seniorenraad doet ook een oproep naar kandidaat-(vice) voorzit(s)ters. Wie zich kandidaat wil stellen voor een van deze functies doet dit ten laatste op vrijdag 1 februari bij May Luyckx.

meer info: deskundige senioren May Luyckx, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Expo: Marc Sleen, eerbetoon aan een groot striptekenaar

Van maandag 7 tot donderdag 31 januari stelt de bibliotheek een eerbetoon aan Marc Sleen tentoon. De expo geeft een overzicht van de veelzijdige talenten van een buitengewoon striptekenaar.

Denk maar aan Nero, Petoetje en Petatje, feministe avant la lettre Madam Pheip en vele andere stripfiguren. Een greep uit het levenswerk van een uitzonderlijk verteller, een grootmeester van de Negende Kunst en een knappe perstekenaar: Marc Sleen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Filmtip Derdewereldraad 'Capharnaüm'

Op maandag 7 en dinsdag 8 januari speelt in Studio Geel de film Capharnaüm. Volgens de Derdewereldraad zeker een film om met stip in je agenda te zetten. Capharnaüm gaat over Zain, een 12-jarige jongen die voor de rechter staat.

Op de vraag van de rechter: 'Waarom klaag je je ouders aan?', antwoord Zain: 'Omdat ze me op de wereld gezet hebben!'. Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind dat op zoek is naar zijn identiteit en rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt. De film begint telkens om 20 uur.

meer info: Studio Geel, 014 58 74 07

Kinderstage in de bib

Is het jouw droom om eens in de bib te werken? Stel je dan kandidaat voor een van de volgende kinderstages via bibliotheek@geel.be. De winnaar kan met een vriendje een halve dag proeven van het bibliotheekleven achter de schermen.

De kinderstages vinden steeds plaats in een schoolvakantie en zijn voor kinderen ouder dan 8 jaar. De gelukkigen worden via e-mail gecontacteerd. De datums van de kinderstages in 2019 zijn 8 maart, 19 april, 5 juli, 23 augustus, 29 oktober.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Volksdansen in Luysterbos

Vanaf dinsdag 8 januari kun je in dienstencentrum Luysterbos tien lessen volksdans volgen. Weinig dansen roepen zoveel vrolijkheid en plezier op als volksdansen. Samen met de lesgever ga je al dansend de wereld rond. Je ontdekt volksdansen van binnen- en buitenland.

Naast een goed humeur, werk je ook aan een goede gezondheid. Door te dansen blijf je lenig en oefen je alle spieren, een traktatie voor lichaam en geest. Voor de lessenreeks betaal je 25 euro, met vrijetijdspas 12,50 euro. Je kunt je tot 8 januari inschrijven in het dienstencentrum.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto