U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
03.01.2019 - 11.53u
Door: Herman Gezelle

Toneel 'In their eyes' en infomoment Buddywerking
Op donderdag 17 januari brengen Geelse vluchtelingen het toneelstuk 'In their eyes'. Het stuk gaat over de ervaringen van de vluchtelingen bij hun aankomst in Geel. De gratis voorstelling vindt plaats in café de Werft en begint om 19.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk? Wil je graag vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers wegwijs maken in Geel? Na de voorstelling krijg je informatie over de Buddywerking - dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Geel 'anders' bekeken

Zin om Geel 'anders' te bekijken? Dan is 'Op stap met de gids' iets voor jou. De enthousiaste ploeg van de Geelse Gidsenbond werkt ieder jaar weer een gevarieerd en boeiend aanbod aan gratis wandelingen, fietstochten en zelfs vertellingen uit. Ze nemen je iedere maand mee op sleeptouw naar de mooiste, interessantste en minst bekende plekjes van Geel.

Op het programma staan bijvoorbeeld de Lievekeswandeling en Voorjaarskriebels in Zammel. Nieuwsgierig naar het volledige aanbod? Neem dan een kijkje op www.bruisendgeel.be of haal je papieren versie af bij de dienst toerisme en stadsanimatie, Markt 1.

Fiets-oplaadpunten bij Geelse horeca

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vroeger was de e-bike nog een zeldzaamheid in het straatbeeld, vandaag de dag is de klassieke fiets eerder de uitzondering dan de regel. In functie daarvan heeft stad Geel alle horecazaken in een lijst gezet waar je de batterij van je elektrische fiets gratis kunt opladen.

Een eenvoudig stopcontact in de zaak volstaat om de oplader en batterij van de fiets aan te koppelen. De kosten voor de horecazaak voor het opladen van een elektrische fietsaccu zijn vrijwel verwaarloosbaar: een batterij volledig opladen kost minder dan tien eurocent.

De deelnemende horecazaken verschijnen op een interactieve kaart op de website van dienst toerisme en stadsanimatie die in de loop van 2019 vernieuwd wordt. De e-bike vriendelijke horecazaken zijn ook herkenbaar aan het "Fiets Oplaadpunt"-label dat door de stad ontwikkeld werd en terug te vinden is aan de ingang van de zaak.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Leraarsconcert 'From Russia with love'

Op zondag 20 januari om 10.30 uur nemen leerkrachten van de Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama en Dans je mee naar het verre Rusland. Klaar voor de reis? Solo en in ensemble, slagwerkers en blazers, zangers, pianisten en strijkers: laat je meevoeren door de leraars-muzikanten. Geniet van een uur muziek, een afwisselend programma vol vuur, melancholie, passie en virtuositeit. From Russia, with love.

Kaarten zijn vanaf maandag 7 januari te verkrijgen op het secretariaat van de academie via 014 56 65 80 of info@amwdgeel.be. Een ticket kost 6 euro. Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je 3 euro. Een gezinsticket kost 12 euro. Voor houders van een vrijetijdspas is het concert gratis.
meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Sportlaureaten

Een jury van Geelse sportclubs, pers en sportraad kiest op vrijdag 18 januari om de Sportbelofte, G-sporter, Sportman, Sportvrouw en Sportvereniging van het Jaar. De sportraad lauwert die avond ook de jonge atleten met bijzondere prestaties, de Sportverdienstelijken van het Jaar en de ploegen die kampioen speelden in het seizoen 2017-2018. De spannende show met technologische snufjes en podiumacts begint om 20 uur. De inkom is gratis.
meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto