U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
17.01.2019 - 13.16u
Door: Mark Jaspers

Zuidergekte daagt Geel uit

Meer verdraagzaamheid en solidariteit binnen een diverse samenleving is een belangrijk thema voor onze stad. Daarom organiseert stad Geel sinds 2003 elke vijf jaar 'Zuidergekte'. Zoek je tijdens Zuidergekte als echte wereldburger mee naar manieren om van de wereld een betere plek te maken?

Heb je zin om iets op poten te zetten? Alle Gelenaars, verenigingen en organisaties kunnen een Zuidergekke activiteit organiseren die plaatsvindt tussen 22 maart en 25 augustus 2019. Je kunt hiervoor tot 200 euro aan subsidies ontvangen. Neem contact op met dienst gelijke kansen als je iets Zuidergeks op touw wil zetten.

Iets organiseren lijkt je een leuk plan, maar je hebt nood aan ideetjes? Snuister dan eens in de Zuidergekke inspiratiegids die je vindt op www.geel.be/zuidergekte. Er zijn veel mogelijkheden: van een bio-barbecue met lokale producten met je buren tot een Zuidergekke speelstraat met een workshop over wereldburgerschap.

De leden van de derdewereldraad hebben een divers aanbod uitgewerkt voor Zuidergekte. Organiseer je een Zuidergekke activiteit? Deel je nieuws en foto's met #Zuidergekte. Dienst gelijke kansen geeft tien drankkaarten weg voor de Zuidergektemarkt van 25 augustus.

Vrijwillige bijzitters gezocht

Stad Geel zoekt vrijwilligers die tijdens de komende verkiezingen op zondag 26 mei als bijzitter willen optreden. Stel je kandidaat voor 1 maart. Onder begeleiding van de voorzitter en secretaris zorg je voor het goede verloop van de verkiezingen in het stembureau. Je kunt de taak als bijzitter opnemen als je 18 jaar of ouder bent, Belg bent en zelf stemgerechtigd bent.

Je krijgt hiervoor een kleine financiële vergoeding en eten en drinken. Je geeft je als vrijwilliger op door het online formulier op www.geel.be/bijzitters in te vullen of door je voor 1 maart aan te melden aan het verkiezingsloket in het stadhuis. Hiervoor moet je geen afspraak maken.

meer info: verkiezingsloket, 014 56 61 82, verkiezingen@geel.be

Evenementencongres 2019

Op 23 februari ben je met je vereniging uitgenodigd op het evenementencongres 'Vereniging 3.0. Update je werking'. Heb je vragen over de GDPR of de vrijwilligerswetgeving? Of ben je op zoek naar leuke manieren om een tafel te dekken voor de jaarlijkse kaas- en wijnavond?

Al gedacht aan kindergrime als leuk extraatje op je activiteit? Wil je op Facebook met je vereniging? Het perfecte pintje leren tappen? Het kan allemaal tijdens deze dag vol boeiende en praktische workshops. Het congres start om 9.30 uur met een verwelkoming en sluit af met een dankwoord en receptie vanaf 14.45 uur. Je kunt je inschrijven tot 10 februari via https://www.bruisendgeel.be/inschrijven-verenigingencongres2019

Cursus gemachtigd opzichter

Wil je bijdragen tot meer veiligheid aan de scholen? Schrijf je dan in voor een cursus gemachtigd opzichter. Wie kan gemachtigd opzichter worden? Al wie minstens 18 jaar oud is zoals ouders, grootouders, leerkrachten en gepensioneerden.

Kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Er is een opleiding op maandag 11 februari van 19.30 tot 21 uur en op woensdag 13 februari van 13.30 tot 15 uur. Je schrijft je voor 4 februari in bij de school waar je een helpende hand wil zijn.

meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 00, onderwijs@geel.be

Trage weg Engels kamp wordt doorgetrokken

In het speelbos aan het Engels Kamp is een deel van de oude spoorwegverbinding eerder al omgevormd tot fiets- en wandelpad. Dit traject wordt nu doorgetrokken tot aan de toekomstige fietsostrade Herentals - Balen. Op die manier kan elke fietser of wandelaar vanuit Kievermont zich rustig begeven richting Geel centrum of zijn reis verderzetten via de toekomstige fietsostrade.

Net zoals in het speelbos geven strategisch geplaatste horizontale boomstammen in combinatie met voorrangsborden aan wanneer de fietser of wandelaar een oversteekplaats aan de openbare weg nadert. Ter hoogte van Buitenblokken wordt een rustplek gecreëerd.

Volg de geur van wafels naar  grote Wafelenbak

Op woensdag 30 januari stapelt de bibliotheek verse wafels op voor de bezoekers, net als in de strips van Nero. De traditionele wafelenbak vond voor het eerst plaats in het album De Juweleneter in 1964. Vanaf Het Groene Vuur in 1965 werd die wafelenbak aan het einde van elk Nero-verhaal gehouden. De grote wafelenbak is een eerbetoon aan Marc Sleen en alle stripliefhebbers. Iedereen is tussen 13 en 17 uur welkom in de bib om te smullen.

Lichtmis vieren in Luysterbos

Op vrijdag 1 februari ben je welkom in dienstencentrum Luysterbos om Lichtmis te vieren. Het dienstencentrum maakt er, samen met WZC Wedbos, van 15 tot 16 uur een heerlijk pannenkoekenfeest van. Inschrijven is niet nodig. Voor 2 pannenkoeken betaal je 2 euro.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

imageMeer nieuws

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd

 Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.07.2019 - 12.32u

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.07.2019 - 19.39u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto