U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
23.01.2019 - 14.09u
Door: Mark Jaspers

Geelse Kajakjogging

De Geelse Kajakjogging is de start van een nieuw Geel Loopt-jaar. Ben je er klaar voor? Trek op zondag 3 februari je loopschoenen aan en kom naar de Geelse Kajakvaarders, Oude Kastelsebaan 1A in Ten Aard.

De eerste sportievelingen staan klaar aan de startlijn om 14 uur. De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Je kunt een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings.

De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: dienst sport, 014 56 67 50, sport@geel.be

Met SAIO wandelen voor anderen

SAIO organiseert op zondag 10 februari de vijftiende 'Wandelen voor anderen'. Dit jaar steunt SAIO het onderwijsproject Añañau. Voor de wandelaars is er keuze tussen twee wandelingen: een trage-wegenwandeling van 5 km in het centrum en een wandeling van 14 km richting Bel (met drankstop).

Vertrek- en eindpunt is SAIO in de Billemontstraat 77. Je kunt inschrijven en vertrekken tussen 12.30 en 14.30 uur. Nadien ben je welkom op de school voor een hapje en een drankje. Niet-wandelaars zijn ook van harte welkom. Neem een kijkje op het marktje waar werkjes van de leerlingen te koop zijn. Of geniet van het dessertbuffet met een drankje.

Añañau werd in 2014 opgericht in Peru. De grote bezielers zijn Sadith Paez Montesinos en Ellen Bosch. De organisatie werkt met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar uit het district San Jeronimo, een buitenwijk van Cusco.

Añañau zet in op onderwijs, gezondheid en algemene socio-culturele ontwikkeling. Ze vinden het ook belangrijk om met de ouders en de leefgemeenschap samen te werken. Meer info vind je op http://ananau.org/nl/ananau-home-nl/.

meer info: SAIO, 014 56 64 20, sbs.saio@geel.be

Gluren bij de Buren zoekt huiskamers

Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer. Gluren bij de Buren vindt plaats van vrijdag 24 mei tot zondag 2 juni. Heb jij zin om een artiest te ontvangen in je huiskamer?

Je zorgt voor een prettig onthaal van de performer en de ontvangst van de toeschouwers. Misschien is je woonkamer te klein, maar heb je een mooie achtertuin of leuke garage waar het concert kan plaatsvinden. Natuurlijk mag je zelf vrienden en kennissen uitnodigen. Tot 10 februari kun je inschrijven op www.geel.be/glurenbijdeburen. Via de knop 'keuzelijst artiesten' onderaan de pagina vind je een overzicht van de deelnemende artiesten.

meer info: cultuurbeleid, 014 56 63 92, cultuur@geel.be

Praatcafé dementie: Veranderend gedrag

Op vrijdag 15 februari is Ria Caers, medewerker van het expertisecentrum dementie Tandem, gastspreker op het praatcafé dementie. Het onderwerp is gedragsverandering bij mensen met dementie.

Als je zorg draagt voor een persoon met dementie, leer je gaandeweg omgaan met de achteruitgang bij deze persoon. Leren omgaan met gedragsveranderingen, zoals apathie, weerstand, agressie, roepen en dwangmatig gedrag, is vaak moeilijker. In deze infosessie krijg je advies en tips. Het praatcafé begint om 10 uur (deuren gaan open om 9.30 uur) in cultuurcentrum de Werft. Deelnemen is gratis, je moet niet inschrijven.

meer info: deskundige senioren May Luyckx, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Beurtelings verkeer op Janssen Pharmaceuticalaan

Op diverse locaties in de Janssen Pharmaceuticalaan moeten in opdracht van Fluxys kabel-en sleufwerken gebeuren. Daarom is beurtelings verkeer met verkeerslichten ingevoerd. De werken duren in normale omstandigheden tot eind maart 2019.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Afrit Westelijke Ring aan stadion De Leunen afgesloten

De afrit van de Westelijke Ring (R14) aan voetbalstadion De Leunen is tijdelijk afgesloten voor snoeiwerken in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het verkeer moet doorrijden tot aan de verkeerslichten aan het begin van de verbindingsweg N19g waar er de mogelijkheid is om terug te keren.

Omdat de werken weersafhankelijk zijn, kan er soms niet onafgebroken doorgewerkt worden. Daarom kan de afrit tot 28 februari 2019 afgesloten zijn maar vermoedelijk ook regelmatig open zijn. Als de weersomstandigheden gunstig zijn kan het werk vroeger klaar zijn dan 28 februari.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto