U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
07.02.2019 - 11.38u
Door: Lex Verellen

Vacatures lokaal bestuur

Het stadsbestuur en het Sociaal Huis zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van donderdag 14 februari tot en met dinsdag 5 maart solliciteren voor deskundige personeelszaken en technisch assistent evenementen.

Daarnaast wordt ook een werfreserve aangelegd voor deskundige openbaar domein en een werfreserve voor maatschappelijk werkers. Interesse? Vul het sollicitatieformulier op www.geel.be/vacatures in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.

meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Dag van de Academies

Op zaterdag 23 februari wordt het Deeltijds Kunstonderwijs naar jaarlijkse traditie in de kijker gezet op de 'Dag van de Academies'. De Stedelijke Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst zet de deuren open van 10 tot 17 uur. Het thema 'blindelings' staat dit jaar centraal tijdens de open ateliers met demo's, workshops en in de tentoonstelling.

De Academie voor Muziek, Woordkunst- Drama en Dans nodigt je uit op een heuse ontdekkingstocht tussen 14 en 17 uur. Maak 'tijd voor kunst' en kies uit een waaier van toonmomenten in de concertzaal, toneelzaal, Van Disselhuis, slagwerkklas en balletstudio. Wandel mee met de optocht naar de Sint-Amandskerk, laat je raken door heldere kinderstemmen en swing mee met de Academie-band.

meer info: ABK, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be en AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Oproep Voorbeeldig Geel Holven

De beeldencaravaan van Voorbeeldig Geel trekt naar Holven. Daarom deze warme oproep: heb je nog foto's, dia's, negatieven of filmfragmenten van Holven, haar inwoners, het dorps- of verenigingsleven?

Het stadsarchief digitaliseert met veel plezier jouw materiaal en toont een mooie selectie op 22 en 23 juni in Holven. Hoe gaat dat praktisch? Je contacteert het stadsarchief of de projectleider Karel Swolfs. Karel komt bij je langs of je bent welkom op het archief. Je materiaal krijg je zo snel mogelijk terug.

Voorbeeldig Geel is een verzameling van foto's en video's van de verschillende Geelse gehuchten. Met Voorbeeldig Geel wil het stadsarchief enerzijds met de collectie naar buiten komen en anderzijds de collectie aanvullen.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 93, archief@geel.be, karel.swolfs@telenet.be

Vrijwilligers gezocht voor Tentoonstelling WO II

In september herdenken we de Tweede Wereldoorlog groots in Geel. Het is dan 75 jaar geleden dat Geel bevrijd werd. Een van de activiteiten is een overzichtstentoonstelling over Geel in de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling wordt samengesteld door het Geels Geschiedkundig Genootschap en het Geelse stadsarchief. Niet enkel de bevrijding, maar ook de oorlogsjaren en de impact daarvan op het dagelijkse leven van de Gelenaar komen aan bod.

De tentoonstelling loopt in de Halle van 14 september tot en met 27 oktober. Voor die periode zoekt het stadsarchief vrijwilligers om de balie te bemannen op vrijdag, zaterdag of zondag. Wil jij je steentje bijdragen aan deze tentoonstelling? Graag een seintje aan het stadsarchief.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 93, archief@geel.be

Dementievriendelijke rondleiding in Gasthuismuseum

Het Gasthuismuseum stelt haar deuren traditiegetrouw open voor iedereen. Dit jaar voegt het museum een rondleiding-op-maat toe. Zo kun je als zorginstelling een dementievriendelijke rondleiding boeken. Een groep bestaat uit maximum tien personen (begeleiders inbegrepen). Je reserveert op voorhand en spreekt samen een datum af. Hou de website van het museum in de gaten voor vaste data waarop je je ook individueel kunt inschrijven voor de nieuwe rondleiding.

meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be, www.gasthuismuseumgeel.be

Stad zoekt tijdelijke creatieve invulling voor deel van de Halle

Het Geelse stadsbestuur is op zoek naar creatievelingen die een tijdelijke invulling geven aan de ruimtes van voormalig cultuurcafé de Halle op de Markt, namelijk het gelijkvloers en de kelderruimte.

Het kan bijvoorbeeld gaan om workshops, evenementen, tentoonstellingen, ateliers, een verrassend horecaproject of een combinatie van initiatieven. Stad Geel stelt cultuurcafé de Halle ter beschikking gedurende minimum zes maanden tot maximaal een jaar, vanaf 29 maart 2019.

Wil je de Halle bekijken voor je een voorstel doet? Dat kan op de bezichtigingsmomenten op dinsdag 12 februari van 18 tot 20 uur en op woensdag 13 februari van 14 tot 16 uur. Je kunt je voorstel voor een creatief pop-up concept indienen tot 10 maart 2019, met het digitale formulier dat je vindt op www.geel.be/halle. Daar vind je ook een handige FAQ-lijst en een grondplan. Een technische fiche en blanco standaard contract worden ter beschikking gesteld tegen de bezichtigingsmomenten op 12 en 13 februari.

meer info: centrummanager Jochen Vandeven, economie@geel.be

Leer een folder maken in Luysterbos

Ben je verantwoordelijk voor de communicatie van een vereniging of ben je vrijwilliger bij een NGO? Organiseer je een buurtfeest? Ben je het manusje-van-alles waarop men graag beroep doet? Wil je anderen bereiken door middel van een folder? Dan is de workshop 'Een folder maken in Word' op vrijdag 22 februari misschien iets voor jou. Samen met een vrijwilliger leer je een eenvoudige, nette folder maken in Word. De workshop vindt plaats in het dienstencentrum van 9.30 tot 11.30 uur. Graag inschrijven in het dienstencentrum.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

imageMeer nieuws

Kunnen we met het lithium in de Vlaamse bodem batterijen voor elektrische auto's maken?

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 03.12.2021 - 02.14u reading time1min

Vlaanderen Vakantieland 2022 presenteert logiesboek en website met belevingsvolle dichtbijvakanties

Vlaanderen Vakantieland 2022 presenteert logiesboek en website met belevingsvolle dichtbijvakanties
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 02.12.2021 - 09.39u

Let op voor valse vaccinatie-uitnodigingen. Vul géén bankgegevens online in

Kempen regio | Mol | Neteland 02.12.2021 - 01.47u

Voka Réveillon krijgt nieuwe datum : maart 2022

Voka Réveillon krijgt nieuwe datum : maart 2022
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.12.2021 - 22.09u

"Verkouden" Wout van Aert en Lotte Kopecky winnen ook in 2021 de Kristallen Fiets

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.12.2021 - 21.57u

OHL keert scheve situatie om in Westerlo na goals in minuut 89 en 93 : 2-3

OHL keert scheve situatie om in Westerlo na goals in minuut 89 en 93 : 2-3
Kempen regio | Nationaal | Westerlo 01.12.2021 - 20.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto