U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Neteland
07.03.2019 - 13.44u
Door: Mark Jaspers

Maart, een nieuwe lente ... een nieuwe bibwebsite

Op 5 maart is de bibwebsite in een nieuw jasje gestoken. Geen zorgen, je kunt er nog steeds alles over de bibcollectie en je geleende materialen te weten komen. De belangrijkste vernieuwing van de website is de betere ondersteuning voor mobiele apparaten. Nu kun je van thuis uit, of ergens anders, makkelijk de bibwebsite via smartphone of tablet raadplegen.

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Jan Leyers te gast in de bib

Op donderdag 28 maart is Jan Leyers te gast in de bibliotheek. Van 20 tot 21.30 uur geeft hij een lezing over zijn boek 'Allah in Europa'. Tien jaar na 'De weg naar Mekka' verkent Jan Leyers de islam in Europa.

Allah in Europa is het reisverslag van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten. Wil je graag aanwezig zijn bij deze lezing? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen of te bellen naar de bibliotheek.

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Gamen in het Gasthuismuseum

Voortaan kun je het Gasthuismuseum op een nieuwe manier ontdekken. Speciaal voor het Gasthuismuseum is de game app 'Dimpna, de machtige madam' ontwikkeld. Tijdens je bezoek voorziet het museum een smartphone waarmee je aan de slag kunt gaan.

Het spel is gemaakt voor kinderen vanaf acht jaar en duurt ongeveer anderhalf uur. De bedoeling is om de attributen van Dimpna te bemachtigen door minigames te spelen in verschillende museumruimten. Zo maak je spelenderwijs kennis met het Gasthuismuseum.

Meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be

Leraarsconcert 'Zuidergekte'

'Zuidergekte', het vijfjaarlijks evenement van stad Geel, daagt Gelenaars uit om zoveel mogelijk zuidergekke activiteiten te organiseren. Deze uitdaging gaan de leraars van de Academie voor Muziek, Woordkunst-drama en Dans maar al te graag aan.

Voor hun laatste leraarsconcert van het schooljaar brengen de leraars zuiderse deuntjes. Het concert vindt plaats op zondag 24 maart om 10.30 uur in de concertzaal van de muziekacademie. Wil je erbij zijn? Reserveer dan kaarten via het secretariaat van de academie. De toegangsprijs bedraagt 6 euro. Ben je jonger dan 18 jaar dan is de prijs 3 euro, voor een gezin is het 12 euro en voor houders van een vrijetijdspas is het concert gratis.

Meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Inschrijven voor sportkampen

Dinsdagavond 19 maart starten de inschrijvingen voor de zomerkampen: voor de kinderen met geboortejaar 2013-2014-2015 vanaf 18 uur en voor de oudere kinderen vanaf 19 uur. Die avond is de dienst sport ook open van 18 tot 20 uur. Op de website vind je een overzicht van de verschillende sportkampen. Als je meer dan één kind wilt inschrijven, vul dan vooraf het formulier 'Gezinssamenstelling' in. Daarna krijg je een login waarmee je het hele gezin tegelijk kunt aanmelden.

Meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be , www.geel.be/sportkampen

Herstellingswerken voetpaden

Vanaf maandag 4 maart zal de stad verschillende voetpaden herstellen en opnieuw aanleggen:

- Sint-Franciscusstraat: 4 tot en met 15 maart

- Mezenstraat/Zwaluwenstraat: 11 tot en met 22 maart

- Dr.-Peetersstraat (gedeelte tussen Waaiburg en Pas): startdatum is eind mei of begin juni. Deze data zijn afhankelijk van de werkzaamheden van Fluvius en Pidpa die van half maart tot half juni de waterleiding vernieuwen en het net ondergronds brengen.

- twee kleine voetpaden (trage verbindingen) tussen de Sijsjesstraat en Spreeuwenstraat: data nog niet ingepland en worden later bekendgemaakt

Deze planning is afhankelijk van weersomstandigheden en andere onvoorziene factoren. De buurtbewoners worden enkele dagen voor de start van de werken via een brief op de hoogte gebracht.

Meer info: contactcentrum grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be.

Kinderstage 8+

Als je ouder bent dan acht jaar, kun je je kandidaat stellen voor een van de volgende kinderstages bij de bibliotheek. Deze stages vinden steeds plaats in de schoolvakantie.

De winnaar kan, samen met een vriendje, een halve dag proeven van het bibliotheekleven achter de schermen. De gelukkigen worden via e-mail gecontacteerd. De komende data voor kinderstages zijn: 19 april, 5 juli, 23 augustus en 29 oktober. Stel je kandidaat door een mailtje te sturen naar de bibliotheek.

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be , https://geel.bibliotheek.be/agenda

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto