Kunstenmarkt : Breng een bezoekje aan de Kunstenmarkt op zondag 30 augustus. Tussen 13u en 18u kan je op de Geelse Markt kunstenaars aan het werk zien. Keramiek, houtbewerking, schilderen, juwelen, kalligrafie of natuursteen, je vindt het allemaal op de Kunstenmarkt. Ook voor kinderen zijn er leuke knutselstandjes. Zo kan je een kunstwerk 'paintballen' in atelier Hatsjiekeflats. Tussendoor kan je een hapje proeven aan de eetkraampjes of je dorst lessen op de terrasjes. Een gezellige afsluiter van de vakantie!

Geel Zomert! sluit af met Abba

Mama Mia, Does your mother know, Voulez-Vous, Fernando, The Winner takes it all en vele andere klassiekers passeren de revue. ABBA4U brengt het allerbeste uit het ABBA repertoire op Geel Zomert! Vrijdag 28 augustus kan je nog een laatste keer genieten van een gratis openluchtconcert in de tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Het optreden start om 20u30.

Denk mee over toekomst Geel in stadsdebat 17 september

Denk jij ook wel eens na over de toekomst van onze Barmhartige Stede? Over hoe Geel verder kan uitgroeien tot een stad waar het nog beter is om te wonen en te werken? Over de uitdaging om dit te realiseren zonder de eigenheid van Geel, de zorg voor anderen, de aandacht voor cultuur en onderwijs te verliezen?

Heb jij een mening over een verstandige en zuinige invulling van de ruimte die we ter beschikking hebben? Neem dan zeker deel aan het stadsdebat over de toekomst van Geel op donderdag 17 september om 19.30u in fuifzaal de Waai.

Na de verwelkoming en een inleiding over de ruimtelijke situatie in Geel komen vier thema's aan bod: wonen en woonomgeving, onderwijs, zorg en cultuur. Elke deelnemer kan een thema kiezen dat hem of haar het meest aanspreekt. Na een toelichting is er ruim de gelegenheid voor discussie en overleg. We sluiten de avond af met een vrolijke noot en een welverdiend drankje om rustig na te babbelen.

Alle ideeën en voorstellen worden meegenomen bij de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan dat de volgende maanden verder vorm krijgt. Om alles in goede banen te leiden, is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan tot 10 september.

Jeugdraad Geel zoekt vertegenwoordigers

Weet jij wat er leeft in Geel? Heb je een uitgesproken mening over het jeugdbeleid van de stad? Beschik je over een kritische kijk? Zit je vol engagement?
Dan zijn wij op zoek naar jou! De jeugdraad zoekt geëngageerde Geelse jongeren die willen meewerken aan het Geelse jeugdbeleid.

De jeugdraad is de gemeentelijke adviesraad rond jeugd en adviseert de stad over thema's die jongeren of het jeugdwerk aanbelangen. Het is de officiële spreekbuis van jongeren bij het stadsbestuur en omgekeerd.

De jeugdraad is dus de plek bij uitstek om het Geelse jeugdbeleid te beïnvloeden en activiteiten te organiseren zoals Dag van de Jeugdbeweging, speldagen of Jeugdwerkawards. In deze adviesraad zetelen afgevaardigden van alle jeugdverenigingen in Geel maar ook individuen die niet zijn aangesloten bij een vereniging zijn welkom! Op 1 september start een nieuw werkjaar voor de Geelse jeugdraad.

Burgstraat afgesloten op 2 september

Op woensdag 2 september is de Burgstraat volledig afgesloten voor verkeer omwille van laswerken in de straat. Er is een omleiding voorzien via Groenenheuvel, Stalpaart, Rijn.

Bingo-namiddag in Luysterbos

Elke eerste vrijdag van de maand opent dienstencentrum Luysterbos haar deuren voor een gezellige bingo-namiddag. Veel lachen, een lekker drankje en goed gezelschap, meer is niet nodig om er een gezellige namiddag van te maken.
Wie weet ga je naar huis met een leuke prijs. Deelnemen kost 1 euro per kaart. De bingo begint vrijdag 4 september om 13u30.

Luysterbos viert 5 de verjaardag met opendeurweek

In 2010 opende Lokaal Dienstencentrum Luysterbos voor het eerst haar deuren. Luysterbos is na 5 jaar nog steeds de ontmoetingsplek voor alle Gelenaren, met speciale aandacht voor senioren en kwetsbare groepen. Om haar vijfde verjaardag te vieren zet Luysterbos van 6 tot 11 september haar deuren open voor bezoekers. Tijdens deze week kom je meer te weten over de algemene werking en het activiteiten- en vormingsaanbod van het centrum.

Op zondag 6 september start de feestweek met de jaarlijkse opendeurdag. Elke bezoeker krijgt een leuke attentie. Van 7 tot 11 september kan je gratis deelnemen aan allerlei proeflessen zoals lessen Frans, Spaans, Italiaans, computerwegwijs, lijndansen en Zumba Gold. Ook een quiz en rondleiding staan op het programma. Op vrijdag 11 september wordt de week feestelijk afgesloten met muziek en een eetnamiddag. Een overzicht van het feestprogramma vind je op www.geel.be

Zwembad gesloten wegens onderhoudswerken

Het stedelijk zwembad is gesloten van maandag 31 augustus tot en met zondag 13 september wegens onderhoudswerken. Het zwembad krijgt een warmtekrachtkoppeling (WKK) Deze installatie maakt het mogelijk om op basis van brandstof zowel warmte als elektriciteit op te wekken. Dit past in het duurzaam energiebeleid van de stad Geel.

Diensten Lokaal Bestuur uitzonderlijk gesloten op 28 augustus

Wegens de sportdag voor de medewerkers van stad, OCMW en AGB zijn op vrijdagnamiddag 28 augustus enkele diensten gesloten. Archief, jeugddienst en Jac, bibliotheek en Gasthuismuseum sluiten de deuren om 12u. Het stedelijk zwembad en Toerisme Geel zijn wel open. Ook het Sociaal Huis is in de namiddag gesloten.

Gratis naar het Jakob Smitsmuseum

k.ERF en de musea in de regio hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt. De volgende jaren zal die samenwerking alleen maar sterker worden. k.ERF engageert zich om de lokale musea te ondersteunen in de uitbouw van de museumwerking en bij projecten. In ruil delen de musea hun kennis en expertise met de ganse regio. Het Jakob Smitsmuseum doet er nog een schepje bovenop.

Ze willen alle inwoners laten mee genieten van hun collectie. Vanaf september kunnen inwoners van de k.ERF-regio iedere laatste zondag van de maand gratis naar het museum. Kinderen van 9 tot 11 jaar kunnen museum ontdekken via een supertof interactief opdrachtenspel. Hiervoor betaal je slechts 1 euro.

Last van wespen?

Je kan de brandweerzone Kempen inschakelen voor het bestrijden van een wespen- of bijennest. Voor het verdelgen van een wespennest betaal je 25 euro. Indien hetzelfde nest binnen de 7 dagen opnieuw bestreden moet worden is de interventie gratis. Een aanvraagformulier vind je op www.geel.be.

Gratis proefles in de kunstacademie

Heb je interesse in een cursus bij de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst? Twijfel je nog of je de stap durft zetten. In september kan je een gratis proefles volgen. Snuif de sfeer op in de ateliers en maak kennis met de leerkracht-kunstenaars. De academie biedt cursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Inschrijven voor de proefles is niet nodig.

Finale Beker van Geel

Elk jaar spelen de Geelse Voetbalclubs onderling een vriendschappelijke competitie. De deelnemers zijn FC Zammel, FC Beekhoek, Alberta, KSAV Sint Dimpna, FC Punt - Larum en de beloftenploeg van ASV Geel. De finaledag van deze competitie vindt plaats op dinsdag 1 september 2015 om 19u, en niet op 25 augustus zoals eerder aangekondigd. De Beker van Geel is een samenwerking tussen de Geelse voetbalclubs en de Geelse Sportraad.