Op dinsdag 23 april is de dienst gelijke kansen gesloten.

Geel Fietst!

Film- en infoavond 'Waarom fietsen wij?'

Ligt het Geels fietsbeleid je nauw aan het hart? Stad Geel en Fietsersbond Geel nodigen je op donderdag 25 april uit op de voorstelling van de documentaire 'Why We Cycle', gevolgd door een panelgesprek. 'Why we cycle' gaat over de bekende én onbekende effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving in zijn geheel.

Aan het begin van de nieuwe bestuursperiode wil het stadsbestuur meer investeren in fietscultuur en fietsbeleid. Na de film nemen enkele beleidsmakers en experten, die zich in Geel inzetten voor een sterk fietsbeleid, het woord. Achteraf kun je bij een gratis drankje in de cultuurcafé de Werft napraten. De film- en infoavond vindt plaats in Studio Geel en begint om 19 uur.

Geel op de fiets

Op vrijdag 3 mei moedigt stad Geel iedereen aan om met de fiets naar het werk of de school te gaan. Zo werken we samen aan een betere gezondheid, verbeteren we de mobiliteit in onze stad en verminderen we de CO2-uitstoot.

Heel wat Geelse bedrijven en organisaties nemen deel aan de actie om fietsen mee te promoten. De leerlingen van de Geelse scholen testen op 3 mei hun fietsbehendigheid op de Markt. Ze leren er de gevaren van de dode hoek kennen en ze kunnen hun fietsen laten controleren.

Schoolroutekaart

Stad Geel ging een samenwerking aan met Route2school om knelpunten op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen in kaart te brengen. Vanaf vrijdag 3 mei kun je de schoolroutekaart raadplegen op www.route2school.be. Op de kaart vind je de veiligste routes van en naar de Geelse scholen.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Sluitingsdag Pasen

Op maandag 22 april, paasmaandag, zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het zwembad is tijdens de paasvakantie op weekdagen open vanaf 12 uur. Vanaf 14 uur kun je van de springplanken duiken. 's Morgens, 's middags en 's avonds kun je baantjes trekken. In het weekend is het zwembad open van 10 tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur open). Op zondag 21 april, met Pasen, is het zwembad gesloten.

meer info: www.geel.be

Fosterfietsen

Wil je graag een opleiding volgen, gaan solliciteren of gaan werken maar heb je geen eigen vervoermiddel? Dan biedt de Fosterfiets misschien wel de oplossing. De Fosterfiets is een elektrische fiets die ter beschikking wordt gesteld van werkzoekenden.

Er zijn enkele voorwaarden:

Je gebruikt de Fosterfiets enkel voor verplaatsingen om te gaan solliciteren, te gaan werken of een opleiding te volgen.

Je bent inwoner van Geel, Laakdal of Meerhout.

Huurprijs: 2 euro per dag.

Je betaalt een waarborg.

Fietsslot, fietshelm, fietstassen, fluo-veiligheidsvestje en de verzekering zijn inbegrepen.

Om een Fosterfiets te huren, maak je een afspraak bij dienst werk om de Fosterfiets te gaan afhalen. Breng je identiteitskaart en een bewijs van de sollicitatie, opleiding of werk mee. Het contract wordt ingevuld, de afspraken worden overlopen en je krijgt voldoende uitleg zodat je van start kunt met de Fosterfiets.

meer info: dienst werk, 014 56 67 40, dienstwerk@geel.be

De dansketting van Geel

Zaterdag 27 april is de Dag van de Dans. Op die dag slingert de Dansketting zich door Vlaanderen. Dit jaar slingert die ook door Geel! Van 10 tot 13 uur is de wekelijkse antiek- en rommelmarkt de dansvloer.

De Dansketting is wat het zegt: een ketting van dansende mensen. De Dansketting staat open voor iedereen, dansers én niet-dansers. Het is een laagdrempelig gebeuren dat vooral toont dat dansen niet alleen prettig is, maar ook mensen dichter bij elkaar brengt.

Van de lokale kaartclub tot de Chiro of de scouts, van de preminiemen tot de muziekacademie, mensen met een beperking en zelfs de burgemeester, tijdens de Dansketting trekt iedereen de straten op in een zwierige en kleurrijke optocht.

Heb je zin om mee te repeteren en te dansen? Of ben je een muzikant die de Dansketting muzikaal in gang wil zetten? Mail naar info.dewerft@geel.be om je aan te melden of meer informatie te verkrijgen.

meer info: cultuurcentrum de Werft, info.dewerft@geel.be

Be-Alert is getest! Heb jij een bericht gehad?

Op donderdag 4 april testten stad Geel en onze buurgemeenten van Politiezone Geel - Laakdal - Meerhout en Brandweer post Geel - Zone Kempen het BE-Alertsysteem. BE-Alert, het nieuwe alarmsysteem, vervangt het sirenenetwerk en informeert en alarmeert je via sms, een gesproken bericht of e-mail tijdens een noodsituatie.

Ben je geregistreerd, maar heb je geen bericht ontvangen? Check dan via www.be-alert.be/nl/faq wat er mogelijk misgelopen is. Wil je in de toekomst ook verwittigd worden bij een noodsituatie? Registreer je via www.be-alert.be.

meer info: www.be-alert.be

Oosteljogging

Op vrijdag 26 april organiseert KWB Oosterlo de Oosteljogging met start aan het MPI, Eindhoutseweg 27. De eerste sportievelingen staan klaar aan de startlijn om 18 uur. De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden.

De criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je van de organisator ter plaatse een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen?

Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be