U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
18.04.2019 - 08.01u
Door: Herman Gezelle

Geels Kampioenschap Buikschuiven

Ik ben Buikschuifkampioen! Geef toe, het klinkt geweldig. Schrijf je voor 16 juni met je team in op www.geel.be/buikschuiven en schuif je op zaterdag 22 juni naar de titel. Twee gigantische luchtkussens van 12,5 meter staan in de tuin van het zwembad opgesteld voor het Tweede Kampioenschap Buikschuiven.

Vorm een team van vier personen met je familie, vrienden of collega's. Elke ploeg kan meerdere keren schuiven. De geschoven meters van alle deelnemers worden opgeteld. De ploeg met het hoogst aantal geschoven meters mag zich kampioen noemen van het Tweede Geels Kampioenschap Buikschuiven.
De deelnemers moeten minstens 6 jaar oud zijn.

Is een van de deelnemers jonger dan 8 jaar, dan moet die begeleid worden door een volwassene (18+). De volwassene hoeft geen lid van het team te zijn. Deelnemen kost 12 euro per team, de toegang tot het zwembad en een drankbon per deelnemer zijn inbegrepen. Supporteren is uiteraard gratis.

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be, www.geel.be/buikschuiven,

Oefenen op stemcomputers

Op zondag 26 mei kiezen we de leden van het Europese, federale en Vlaamse parlement. Het stemmen gebeurt met hetzelfde digitale stemsysteem als bij de vorige verkiezingen. Wil je oefenen? Dat kan vanaf dinsdag 23 april in het stadhuis, de bibliotheek en dienstencentrum Luysterbos. Iedereen is welkom tijdens de openingsuren.

Sluitingsdag Dag van de Arbeid

Op woensdag 1 mei zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is open 13 tot 17 uur. Bij de dienst toerisme en stadsanimatie kun je terecht van 10 tot 12.30 en van 13.30 tot 16 uur. Het zwembad is open van 10 tot 17 uur, vanaf 14 uur kun je van de springplanken duiken. Banen trekken kan van 6.30 tot 8.30 uur.
meer info: www.geel.be

Holven jogging

Op vrijdag 3 mei worden de straten rond het kerkplein van Holven ingepalmd door de 14e Holven jogging. Om 18.30 uur starten de jongste kleutertjes, aansluitend de lagere school jeugd en de G-atleten. Om 19.30 uur wordt de start gegeven voor de jogging. De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.
meer info: www.geelloopt.be

Fiets- en zoektochtenseizoen gestart

De lente is begonnen, de zomer onderweg. Begint het te kriebelen om naar buiten te trekken? De dienst toerisme en stadsanimatie heeft een gevarieerd aanbod van fiets- en zoektochten voor je klaar.
- Fietsen met Smaak: een culinaire fietstocht in Geel van ongeveer 42 km. Fiets langs mooie fietspaden naar 3 horecazaken waar je een aperitief met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voorgeschoteld krijgt. Prijs: 35 euro.
- Kinderfotozoektocht: wandeling van 2 km in het centrum met zoektocht naar 24 foto's en vragen over de foto's. Prijs: 2 euro.
- Zomerse fotozoektocht: fietstocht van 20 km met zoektocht naar 60 foto's. Prijs: 5 euro.
De dienst toerisme is open op dinsdag, zaterdag en zondag van 10 tot 14 uur. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je er terecht van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. Van 1 mei tot 30 augustus zijn ze ook open op feestdagen van 10 tot 14 uur.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.visit-geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto