U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
09.05.2019 - 12.28u
Door: Mark Jaspers

Academiefestival

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei bezetten de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst – Drama en Dans verschillende podia binnen en buiten cc de Werft. Dans, muziek en woord. Apart en vermengd. Solo en in groep. Iedereen drukt zich uit in zijn eigen kunsttaal.

Een gezellige en gratis happening waar veel schoonheid te ontdekken valt. Op zaterdag zijn er optredens van 14 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 13 uur. Het volledige programma van het Academiefestival vind je op https://amwd.geel.be/activiteitendetail.aspx?id=11495.

meer info: AMWD, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be, https://amwd.geel.be

Workshop 'Help, ik ben niet perfect'

Tijdens de workshop 'Help, ik ben niet perfect' op zaterdag 8 juni geeft Erna Claes, doctor in de psychologie, je meer inzicht in jouw perfectionisme. Als jonge ouder komt heel veel op je af en je wilt zo graag alles goed kunnen combineren: een goede mama of papa zijn, een liefhebbende partner, een ambitieuze werknemer en een goede vriend of vriendin. Erna Claes geeft tips en handvaten om hiermee om te gaan.

Tijdens de sessie is er kinderopvang. Na de sessie kun je nog napraten met de andere ouders en genieten van een gezellige en lekkere brunch. De workshop vindt plaats in het gemeentehuis van Laakdal, Markt 19, van 10.30 tot 12 uur.

De deelnameprijs bedraagt 10 euro, CM-leden met vrijetijdspas betalen 5 euro. Deze sessie kadert binnen het CM-project 'Ouders achter de schermen' en wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

Belhameljogging

Op zaterdag 25 mei organiseert de KWB Bel de Belhameljogging aan de KWB-terreinen, Bruul 15. Om 18 uur starten de jonge lopertjes, om 19 uur wordt de start gegeven voor de jogging. De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden.

Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen?

Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

Verkiezingen 26 mei

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus. Je moet stemmen voor het Europese parlement, voor de Kamer en voor de Gewest- en Gemeenschapsparlementen. De kieslocatie voor de inwoners van Bel is gewijzigd. Zij brengen dit jaar hun stem uit in Sint Aloysius Geel en niet meer in dienstencentrum Luysterbos.

Hieronder een overzicht van de verschillende kieslocaties:

Sint-Amands, Punt en Winkelomheide: zaal De Waai, Werft 28, gratis parking Grote Werft (voor stadhuis) en parking Havermarkt

Elsum, Larum en Ten Aard: sport- en trefcentrum Axion, Zwaarvoerdersspoor 1, gratis parking Thomas More hogeschool

Sint-Dimpna: dienstencentrum Luysterbos, J.B.-Stessensstraat 69, gratis parking Sociaal Huis en sportterreinen KSAV Eikevelden

Zammel, Oosterlo en Stelen: feestzaal MPI Oosterlo, Eindhoutseweg 25, gratis parking kerk – ingang MPI

Holven en Bel: Sint Aloysius Geel, Schuttershof 2B, gratis parking Pas

Heb je nog geen kiesbrief in je brievenbus gekregen? Kom dan, zonder afspraak, langs bij het verkiezingsloket in het stadhuis voor een duplicaat.

meer info: verkiezingsloket, 014 56 61 82, verkiezingen@geel.be

Frinket Foodtruckfestival

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei mag je je in het stadspark verwachten aan een sfeervol en gesmaakt driedaags foodtruckfestival in de mooie setting van het stadspark. Op het menu staan vijftien foodtrucks die je de lekkerste hapjes voorschotelen.

Proef de wereld. En proef lokaal. Voor elk wat wils. Daarnaast zorgen de Academie voor Muziek, Woordkunst-Drama en Dans en lokale dj's voor achtergrondmuziek. Voor de kinderen is er een speelzone. De foodtrucks slaan de kleppen open op vrijdag 24 mei van 16 uur tot middernacht, zaterdag 25 mei van 13 uur tot middernacht en zondag 26 mei van 13 tot 22 uur.

Frinket Foodtruck Festival gaat een nieuwe samenwerking aan met Broeikas: neem op zaterdag en zondag een kijkje op het gezellige marktje waar jonge ondernemers hun product of dienst aan de man brengen. Meer informatie over aanwezige foodtrucks en animatie vind je terug op www.frinketgeel.be.

meer info: http://www.frinketgeel.be

Oproep kandidaten Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening

Klimaatbestendigheid, duurzame mobiliteit, groen-blauwe netwerken, zuinig ruimtegebruik, respect voor erfgoed, ... Is dit voor jou geen abracadabra, maar toekomstmuziek? Dan is GECORO zoek naar jou! De GECORO komt gemiddeld acht tot tien keer per jaar samen.

Soms is dat om actuele dossiers van de stad Geel te bespreken, op andere momenten kan dat ook zijn omdat leden op eigen initiatief bepaalde ontwikkelingen of problemen willen bespreken. Voel jij je geroepen om hieraan mee te werken? Schrijf je in via https://www.geel.be/nieuwegecoro. Wil je eerst meer info, surf dan naar www.geel.be/oproep-gecoro.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be, www.geel.be/oproep-gecoro

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto