U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
16.05.2019 - 15.27u
Door: Mark Jaspers

Sluitingsdagen Hemelvaart

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Uitzonderingen zijn:
- bibliotheek: donderdag gesloten, vrijdag en zaterdag open
- cultuurcentrum de Werft: donderdag, vrijdag en zaterdag gesloten
- Gasthuismuseum: open van 13.30 uur tot 17 uur.
- dienst toerisme en stadsanimatie: donderdag 30 en zaterdag 1 juni open van 10 tot 14 uur, vrijdag 31 mei open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
- zwembad: donderdag open van 10 tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur) en 's morgens banen trekken, vrijdag kun je zwemmen van 12 tot 21 uur (springplanken vanaf 14 uur) en baantjes trekken, en op zaterdag en zondag gelden de gewone openingsuren.

meer info: www.geel.be

Zeggetis! Geel vraagt inwoners om ideeën voor een betere stad te delen

Stad Geel zet de komende jaren nog meer in op participatie en wil haar inwoners en organisaties betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid. Onder de noemer 'Zeggetis' organiseert de stad een grote participatieronde om ideeën van inwoners en organisaties voor het meerjarenplan 2020-2025 te verzamelen. Waar lig jij wakker van? Wat moet de stad als eerste aanpakken? Denk je aan concrete oplossingen of acties? Of misschien heeft de stad een thema over het hoofd gezien?

De stad lanceerde op 13 mei een online participatieplatform. Via www.ideevoorgeel.be/zeggetis kun je ideeën geven om Geel beter te maken. Je kunt daar ook de ingezonden ideeën bekijken, steunen, reageren of aanvullingen doen. Of stuur een kaartje uit de folder over de campagne Zeggetis die vorige week in je brievenbus zat.

Stop de briefkaart(en) voor 30 juni in een van de gele brievenbussen in stedelijke gebouwen of bij lokale handelaars en horecazaken. Een overzicht van alle brievenbussen vind je op www.ideevoorgeel.be/zeggetis.

meer info: www.ideevoorgeel.be/zeggetis

Punt Kermis jogging
Op zaterdag 1 juni organiseert KWB Geel Punt de Punt Kermisjogging aan de kermis op het pleintje naast de school Top@Punt, Vogelzang 64. Om 14 uur starten de jongsten, om 15 uur begint de Kermisjogging. Je vanaf 13 uur inschrijven.

De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings.

Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

Babytheek zoekt babyspulletjes en vrijwilligers

Ben je op zoek naar babymateriaal? Heb je slechts voor een korte tijd babyspulletjes nodig of heb je een beperkt budget? Dan is de Babytheek iets voor jou! Vanaf september kun je in het Huis van het Kind terecht om onder andere babybadjes, flessenwarmers en borstvoedingskussens uit te lenen.

Wil je meehelpen om van de Babytheek een succes te maken? Tot eind juni wordt babymateriaal ingezameld om het aanbod van de Babytheek te vullen. Zowel particulieren, organisaties als bedrijven kunnen babyspullen - nieuw of tweedehands - doneren.

De Babytheek zoekt geen kledij, wel allerhande babymateriaal zoals een wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi en speelboog. Wil je materiaal doneren? Neem dan contact op via info@huisvanhetkindglm.be of 014 56 73 44.

De Babytheek is op zoek naar gedreven vrijwilligers die de opstart van de Babytheek ondersteunen. Je helpt met promotie, het openhouden van de babytheek, het gebruiksklaar maken van babymateriaal en administratie.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be, www.geel.be/babytheek

Streekproducten- en ambachtenmarkt

Op woensdag 29 mei kun je weer smullen, proeven en je ogen de kost geven op de streekproducten- en ambachtenmarkt. Verwacht je op de markt aan lokale bierbrouwers, beenhouwers en landbouwers.

Proef verfrissende biertjes, glutenvrije producten, heerlijke vleesbereidingen en biologische groenten en fruit. Ook Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten.

Een houtdraaier en koperslager tonen hun ambacht. Je maakt kennis met kantwerk, juwelen en breigaren. Snuister langs de kraampjes of zet je aan de lange tafels terwijl je geniet van muziek van de Flierefluiters.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto