Ladies at the libraries

Kom op vrijdag 21 juni samen met je vriendinnen voor een zwoele start van een lange leeszomer. Terwijl je nipt van een heerlijke cocktail of mocktail en hapjes proeft in een exotisch decor, krijg je leestips op maat. Zet je schrap voor een stoelmassage, 'messy bun' en een Airbrush tattoo door professionals.

Voor de inkomprijs van 2 euro beleef je een fijne avond van 19u30 tot 21u30, inclusief een drankbon en drie hapjes. Wie ter plekke – met de attributen in onze photobooth – een foto post op onze Facebookpagina, maakt kans op een mooie prijs. Inschrijven kan via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50.

Kom naar de ideeënavond Zeggetons

Op woensdag 19 juni kun je verder komen meedenken over de verschillende ideeën die voor Geel op tafel liggen. In een gezellige sfeer diep je in groepjes de thema's verder uit en denk je mee na over mogelijke oplossingen. Je bent van harte welkom om je steentje bij te dragen in De Waai om 19.30 uur. Geef een seintje als je komt via www.ideevoorgeel.be/zeggetis, maar ook zonder inschrijving ben je welkom.

Hulp bij invullen van je belastingen

Je wilt je belastingaangifte graag digitaal doen, maar Tax-On-Web schrikt je af? Je zit met je handen in het haar en krijgt kriebels bij het idee om je belastingbrief alleen te moeten invullen? Allemaal redenen om eens langs te gaan bij dienstencentrum Luysterbos op 13 en 14 juni, telkens vanaf 9u30. Een vrijwilliger probeert al je vragen over je belastingaangifte te beantwoorden en helpt je op weg, zowel met je papieren aangifte, als op Tax-On-Web.

Wat breng je mee?
• Alle papieren omtrent de belastingen die je verzamelde.
• Je papieren belastingformulier indien je die ontving.
• Voor digitale aangifte: je identiteitskaart en de pincode van deze kaart.
Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Nieuwe speelwei aan basisschool De Toverboom

De leerlingen van basisschool De Toverboom kregen een volledig nieuwe buitenspeelplaats met ruimte voor ontspanning, sport en natuureducatie. Stad Geel, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en basisschool De Toverboom sloegen de handen in mekaar om middelen te voorzien voor de metamorfose van recent aangekochte gronden tot avontuurlijke groene speelzone.

De leerlingen van Thomas More Geel zorgden onder andere voor de realisatie van een klimparcours en amfitheater.
Na schooltijd kan de lokale jeugd, heel het dorp en zijn bezoekers genieten in de verschillende zones:
• Een natuureducatieve zone met onder meer halfstamboomgaard en zithoekjes.
• Een heuvelzone met spelelementen en een amfitheater als buitenklas.
• Een actieve zone met een trapveld en een ruim multifunctioneel speelveld. Dit grote grasveld kan flexibel gebruikt worden voor sport en spel, terwijl de aanpalende heuvel dienst kan doen als tribune bij sportwedstrijden, groepsactiviteiten of bij een optreden.
• In de ervaringszone worden de zintuigen van de kinderen geprikkeld. Een hindernissenparcours draagt bij tot de ontwikkeling van de motoriek en aangepaste beplanting stimuleert het voelen en ruiken.

Sluitingsdag Pinkstermaandag

Op Pinkstermaandag, 10 juni, zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het zwembad is open van 10 tot 17 uur (de springplanken vanaf 14 uur).

Openbare verkoop materialen stad

Op zoek naar loten hout, rollend materieel, of zelfs bromfietsen? Zoek niet langer. De stad bezit heel wat afgeschreven materialen en oude gevonden voorwerpen die op zoek zijn naar een tweede thuis. Via www.io-auctions.com kun je van 27 mei tot 17 juni online snuisteren op een tweedehandsverkoop! Op donderdag 13 juni is er een kijkdag en ontdek je verborgen schatten. Aangekochte spullen en materiaal kun je daarna op 25 juni afhalen.
meer info: www.io-auctions.com

Dag van de mantelzorg

Op zondag 23 juni is het Dag van de Mantelzorger. Dat is de uitgelezen kans om iedereen die aan mantelzorg doet in de bloemetjes te zetten! Stuur daarom een kaartje naar een mantelzorger die waardering verdient. De kaartjes vind je in de stedelijke gebouwen (zoals stadhuis, Sociaal Huis, Dienstencentrum Luysterbos, bib...) en bij lokale handelaars.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be