U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
07.06.2019 - 14.42u
Door: Herman Gezelle

Kom naar de ideeënavond Zeggetons

Op woensdag 19 juni kun je verder komen meedenken over de verschillende ideeën die voor Geel op tafel liggen. In een gezellige sfeer diep je in groepjes de thema's verder uit en denk je mee na over mogelijke oplossingen. Je bent van harte welkom om je steentje bij te dragen in De Waai om 19.30 uur. Geef een seintje als je komt via www.ideevoorgeel.be/zeggetis, maar ook zonder inschrijving ben je welkom. meer info: www.ideevoorgeel.be/zeggetis

Stel je kandidaat voor de participatieraad

De gemeenteraad keurde op 1 april 2019 een inspraakreglement goed waarin staat hoe het bestuur inspraak organiseert in Geel. De bestaande inspraakmogelijkheden uit het vorige decreet blijven bestaan (bv. klachten, volksraadpleging, adviesraden).

Er worden twee nieuwe inspraakmogelijkheden in het leven geroepen: een participatieplatform (Zeggetis) en een participatieraad.

De participatieraad wordt een overlegorgaan waar inwoners of Geelse organisaties een initiatief van algemeen belang kunnen voorleggen. Zij bekijken of het voorstel een versterking kan zijn voor het meerjarenplan. Past het niet binnen het meerjarenplan? Dan kan het nog een waardevol initiatief zijn als het een oplossing biedt voor een maatschappelijke uitdaging. Graag je steentje bijdragen tijdens deze participatieraad? De stad zoekt een vertegenwoordigen (geen raadslid) uit elk deeldorp.

Dwars door Geel

Klaar om je sportschoenen nog eens uit te laten? Loop samen met 500 andere deelnemers door Geel op zondag 16 juni. Je kunt kiezen tussen een parcours van 5 of 10 km. Startschot klinkt om 14.30 uur op de Markt. Tussen 12 en 18 uur geldt een aangepast verkeersreglement in het centrum van Geel. Raadpleeg www.geel.be/dwars-door-geel voor een overzicht.

De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.
meer info: www.dwarsdoorgeel.com of www.geelloopt.be

Schatten van vlieg

Proef jij wat ik proef? Van jongs af aan ontwikkel je je eigen smaak. Maar verschilt smaak ook naargelang de cultuur waarin je opgroeit? Bovendien verandert de smaaksensatie doorheen de jaren. Al je zintuigen werken samen om je eetervaring te vormen. Je indruk is altijd een samenstelling van wat je verschillende zintuigen ervan maken.

Heb jij zin in leuke proefspelletjes? Kom dan naar het Gasthuismuseum Geel, de bib en de dienst toerisme. Bezoek je de drie locaties tijdens de maanden juli en augustus, dan maak je kans op een mooie prijs.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto