Luysterbos viert 5e verjaardag met opendeurweek : In 2010 opende Lokaal Dienstencentrum Luysterbos voor het eerst haar deuren. Luysterbos is na 5 jaar nog steeds de ontmoetingsplek voor alle Gelenaren, met speciale aandacht voor senioren en kwetsbare groepen. Om haar 5de verjaardag te vieren zet Luysterbos van 6 tot 11 september haar deuren open voor bezoekers. Tijdens deze week kom je meer te weten over de algemene werking en het activiteiten- en vormingsaanbod van het centrum.

Op zondag 6 september start de feestweek met de jaarlijkse opendeurdag. Elke bezoeker krijgt een leuke attentie. Van 7 tot 11 september kan je gratis deelnemen aan allerlei proeflessen zoals lessen Frans, Spaans, Italiaans, computerwegwijs, lijndansen en Zumba Gold. Ook een quiz en rondleiding staan op het programma. Op vrijdag 11 september wordt de week feestelijk afgesloten met muziek en een eetnamiddag. Een overzicht van het feestprogramma vind je in de Uit-kalender op geel.be.

Behaag onze Kempen!

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie 'Behaag onze Kempen!'. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 20e editie toe. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeentebesturen, waaronder Geel. De organisatoren willen inheemse en streekeigen soorten promoten.

Je kan in de periode september-oktober ook plantgoed aankopen via de actie. In september worden drie infoavonden in gehouden met meer informatie rond de actie en het aangeboden plantgoed waarbij je heel wat tips en ideeën kan opdoen. Op 8 september om 20u kan je terecht in Dessel (gemeentehuis), 21 september om 20u in Grobbendonk (gemeenthuis) en op 23 september om 19u in Turnhout (Warande). Inschrijven is niet nodig.

Bestellen doe je via het online bestelformulier op www.iok.be/bok. Bestellen kan tot 31 oktober. Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 21 november tussen 9.30u en 11.30u aan de Stedelijke werkplaats, Tessenderloseweg 32.  meer info: www.iok.be, behaag.onze.kempen@iok.be.

Op stap met de gids: Geel in de Tweede Wereldoorlog

Wandel mee met de gids en kom meer te weten over Geel in WO II. Op zondag 6 september organiseert Toerisme geel een gratis themawandeling in centrum Geel. Een gids vertelt over het leven in Geel gedurende de oorlog en de zware gevechten die gepaard gingen met de bevrijding in september 1944. De wandeling start om 14u op de Markt.

Jij en je vrienden op de gevel van de bib?

De bib en het stadsarchief zoeken kandidaten voor een fotoshoot in de bib. Uit de foto's zoekt de bib een nieuwe banner voor de gevel van de bib. Iets voor jou? Geef dan een seintje vóór 20 september.

Peuterspeelpunt opnieuw open in september

Vanaf 4 september kan je terecht in het peuterspeelpunt. Hier leren baby en peuters tot 3 jaar samen spelen terwijl hun ouders gezellige babbelen of ervaringen uitwisselen. In het peuterspeelpunt zijn twee begeleidsters aanwezig De begeleidsters houden mee een oogje in het zeil en geven tips over opvoeden. Het peuterspeelpunt is geen kinderopvang. Ouders en grootouders blijven zelf verantwoordelijk voor hun peuter.

Het peuterspeelpunt is open op maandag – en vrijdagvoormiddag van 9u15 tot 11u30, behalve tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. Je vindt het speelpunt in de gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang de Bengelbende, Burgstraat 27. Spelen is gratis en inschrijven is niet nodig. Je komt langs wanneer je wil. Rond 10u30 eten de kinderen een stuk fruit. Voor mama of papa is er koffie of thee.