Shoppen, feesten en springen tijdens braderijweekend

Kom van woensdag 26 tot en met zondag 30 juni gezellig winkelen op de jaarlijkse braderij in Nieuwstraat en Pas. De straten zijn voor de gelegenheid verkeersvrij gemaakt. Het is een uitgelezen kans om koopjes op de kop te tikken.

Geniet op de Markt van een deugddoend terrasje. Op woensdagavond kun je op de Markt kijken, kopen en proeven op de maandelijkse streekproducten- en ambachtenmarkt.

De vierde editie van Apérotime, het afterworkevent bij uitstek staat gepland op vrijdagavond. Op zaterdagavond ga je vanaf 19 uur uit de bol tijdens Geel Bruist!, met straffe dj-sets van onder andere Pat Krimson en Regi. Kinderen en jongeren kunnen zich op zondag van 14 tot 19 uur op de Markt uitleven op verschillende, nieuwe, springkastelen tijdens Geel Springt!

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be of dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.geel.be/braderij

Voorbeeldig Geel Holven

Het archief verzamelde doorheen de jaren een fantastische foto- en videocollectie van de verschillende Geelse dorpen. Om met de collectie naar buiten te komen en om deze aan te vullen, werd Voorbeeldig Geel in het leven geroepen.

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni is Holven aan de beurt. Een weekend lang worden in de turnzaal van VBS De Regenboog (Kapelstraat) alle foto's en filmpjes, meer dan 1 500 beelden in totaal, getoond op een groot scherm.

Op elk scherm zie je een ander thema (sport, jeugd, socio-culturele activiteiten). Bezoekers kunnen zich laten verrassen of specifiek op zoek gaan naar bepaalde foto's en bepaalde periodes. Je kunt Voorbeeldig Geel Holven gratis bezoeken op zaterdag van 14 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 18 uur.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 90, archief@geel.be

Kunstacademie stelt tentoon

De laatstejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst stellen hun afstudeerprojecten tentoon. Je ontdekt persoonlijke en uiterst diverse thema's en technieken, het resultaat van een intensief en creatief leerproces. De werken zijn tentoongesteld in De Halle, het Jan Hoethuis en de Kunstacademie op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 10 tot 17 uur en op maandag 24 en dinsdag 25 juni van 14 tot 20 uur.

meer info: Academie BAK, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Proevertjesmarkt

Op dinsdag 25 juni is het proevertjesdag op de dinsdagmarkt. Bezoekers van de markt kunnen bij elke marktkramer van een proevertje smullen. Het Zeuntcomité zorgt voor een drankje erbij.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend be