U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
20.06.2019 - 11.08u
Door: Herman Gezelle

Een reis gepland? Vergeet je reisdocumenten niet
Wanneer je een lijstje maakt voor je zomervakantie denk je automatisch aan een zonnebril, kleding en schoenen. Maar denk je ook aan de juiste reisdocumenten?

Voor veel landen heb je enkel een Belgische identiteitskaart nodig. Andere landen vragen een internationaal paspoort, eventueel met een extra visum of zelfs een inentingsbewijs. Op de website van www.diplomatie.belgium.be vind je per land welke reisdocumenten je mee moet nemen. Op www.geel.be/reisdocumenten vind je een overzicht van alle reisdocumenten en info over reizen.
Als volwassene heb je sowieso een Belgische identiteitskaart of Belgisch paspoort (reispas) nodig.
Ben je jonger dan 12 jaar, dan heb je een kids-ID nodig. De kids-ID geldt als officieel reisdocument in de meeste Europese landen en in enkele niet-Europese landen. In landen die de kids-ID niet aanvaarden, moet je een Belgisch paspoort voorleggen. De identiteitskaart, kids-ID en het Belgisch paspoort vraag je aan bij de dienst burgerzaken (op afspraak).

Voor bepaalde landen heb je naast je Belgisch paspoort ook een visum nodig. Op www.diplomatie.belgium.be zie je voor welke landen een visum nodig is. Je vraagt een visum aan bij de ambassade van het land waar je naartoe gaat. Sommige landen bieden het visum aan bij aankomst.

Ben je van plan om naar een land in de Europese Unie of naar Liechtenstein, Noorwegen of IJsland te reizen en daar met een auto te rijden? Dan vraag je best een Belgisch rijbewijs in kaartmodel aan. Voor landen die het Belgisch rijbewijs niet erkennen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Het Belgisch rijbewijs en het internationaal rijbewijs vraag je aan bij de dienst burgerzaken (op afspraak).
meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be, www.geel.be/reisdocumenten

In-migration, een in situ project voor Zuidergekte

Tot 15 september kun je op het grasveld tussen het stadhuis en cc de Werft de kunstinstalllatie In-migration bezoeken. Veiligheid vinden binnen Geel. Dat is de gedachte achter In-migration. Met de kunstinstallatie vertellen cursisten van de Geelse Kunstacademie over vluchten, veiligheid en kansen in Geel. En zo levert het nieuwe projectatelier van de academie eveneens een artistieke bijdrage aan Zuidergekte! Dit groepsproject is gebaseerd op een idee van Gaby Kestens.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Bestrijding processierupsen op openbaar domein

Heb je een boom gezien met een waarschuwingslint voor processierupsen rond de stam? Medewerkers van de stedelijke werkplaats en de gemeenschapswachten brengen deze aan bij bomen met processierupsen op openbaar domein. Ze geven daarna de locatie door aan het contactcentrum grondgebonden zaken van de stad Geel. Deze maatregel heeft een drievoudig doel:

1. Om iedereen te waarschuwen voor de aanwezigheid van de rupsen en het risico op irritatie door brandharen.
2. Om de firma te informeren die de bestrijding uitvoert.
3. Het contactcentrum neemt de meldingen op in de interactieve eikenprocessierupskaart van het provinciebestuur.

Als de stad een melding krijgt, gaat een medewerker ter plaatse om de graad van aantasting en de omstandigheden te controleren. De stad geeft, als het nodig is, de opdracht aan een gespecialiseerde firma om de processierupsen te bestrijden door ze weg te branden of weg te zuigen. De stad bestrijdt processierupsen niet in agrarisch gebied en natuurgebied. Ze grijpt wel in op druk bezocht plaatsen zoals begraafplaatsen, recreatieve zones of scholen en in woonkernen (enkel bomen op openbaar domein).
Voor problemen op privédomein neem je zelf contact op met een gespecialiseerde firma.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Vacatures lokaal bestuur Geel

Lokaal bestuur Geel is op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van donderdag 20 juni tot en met dinsdag 9 juli solliciteren voor beleidsadviseur archivaris, deskundige werk (trajectbegeleider) en beleidsadviseur stadsontwikkeling. Het lokaal bestuur legt ook een werfreserve aan voor een werkleider leertewerkstelling. Interesse?

Vul het sollicitatieformulier op www.geel.be/vacatures in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.
meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto