U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
27.06.2019 - 11.06u
Door: Mark Jaspers

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer tijdens het spelen, want een speelstraat is verkeersvrij!

meer info: www.geel.be/speelstraten2019

11 juli viering

De stad viert de Vlaamse feestdag! Kom tussen 18 en 22 uur genieten op de Markt van een gratis frietje en drankje zolang de voorraad strekt. Om 19 u. komt de band ProzaK, de Kreuners tribute band, langs voor een spetterend optreden! Iedereen is welkom.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.bruisendgeel.be

Veilig leren fietsen in het centrum van Geel

Kinderen tussen 9 en 12 jaar zijn meestal klaar om mee op de rijbaan te fietsen. In het centrum van Geel vind je drie routes voor jonge fietsers om fietsvaardigheden en inzicht in het te oefenen. Elke route heeft zijn eigen kleur. Je start telkens op de Markt van Geel. Volg de borden en leer fietsen in het echte verkeer!

In 2019 testen we deze routes uit. Wat zijn jouw ervaringen met de route? Deel het via het formulier op www.geel.be/verkeerseducatieve-route. Zo help je ons om een steengoede route uit te werken voor onze jonge fietsers!

Kun jij of je kind nog niet fietsen? De dienst gelijke kansen organiseert fietslessen voor volwassenen en geeft tips om je kind te leren fietsen. Contacteer jef.delarbre@geel.be.

Geen fiets? Bij www.tvooruitzicht.com/fietsbieb kan je goedkoop een kinderfiets uitlenen. Als de fiets te klein wordt, kan je hem omruilen voor een grotere fiets.

meer info: dienst grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Zomersluiting cc de Werft

Het cultureel centrum gaat met vakantie. De balie is gesloten van 8 juli tot en met 17 augustus 2019.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Zomeropeningsuren zwembad

Het Geels zwembad is in de zomer langer open! Voor een plonsje kun je tijdens de zomermaanden terecht van 10 tot 21 uur op werkdagen, tot 19 uur op zaterdag, en tot 17 uur op zondag. Kom je baantjes trekken? Dan ben je op weekdagen ook 's ochtends welkom van 6.30 uur tot 8.30 uur.

meer info: stedelijk zwembad, 014 56 67 00, sport@geel.be, www.geel.be/zwembad

Sluitingsdagen Vlaamse feestdag 11 en 12 juli

Op donderdag 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Daarom zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten op 11 en 12 juli. De diensten die wel open zijn of andere sluitingsdagen hebben, zijn:

Bibliotheek: donderdag gesloten, vrijdag en zaterdag open

cc de Werft: gesloten van maandag 8 juli tot en met zaterdag 17 augustus

Gasthuismuseum: open van 13.30 tot 17 uur

Zwembad: open met gewone (zomer)openingsuren

Dienst toerisme en stadsanimatie: dodnerdag open van 10 tot 14 uur, vrijdag van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur, zaterdag van 10 tot 14 uur

meer info: www.geel.be/contact

Vacatures lokaal bestuur Geel

Lokaal bestuur Geel is op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van donderdag 20 juni tot en met dinsdag 9 juli solliciteren voor beleidsadviseur archivaris, deskundige werk (trajectbegeleider) en beleidsadviseur stadsontwikkeling. Het lokaal bestuur legt ook een werfreserve aan voor een werkleider leertewerkstelling.

Interesse? Vul het sollicitatieformulier op www.geel.be/vacatures in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.

meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Grote overlast processierupsen

De overlast van de processierups bereikt een hoogtepunt, en zo ook de meldingen bij de stadsdiensten. Heb je last van de beestjes op privédomein? Dan kan de stad helaas niet ingrijpen. Spot je een nest op het openbaar domein? Dan kun je dit melden via www.geel.be/melding.

De stad schakelde recent de civiele bescherming in om de grote aantallen zo snel mogelijk te verwerken. Blijf op een veilige afstand van de rupsen om te voorkomen dat je huid, ogen of luchtwegen geïrriteerd geraken.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto