U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
04.07.2019 - 12.42u
Door: Mark Jaspers

Geel Zomert!

Elke vrijdag van de zomervakantie beleef je met Geel Zomert! zomaar een gratis concert in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Veel ambiance, straffe podiumacts, keigoeie muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, covers om van te snoepen, talent uit Geel en omgeving ... het is er allemaal.

Op vrijdag 12 juli van 14 tot 16.30 uur is het in de namiddag Geel Zomert! EXTRA met Marc Dex. Hij brengt met veel gedrevenheid en enthousiasme zijn gekende hits en natuurlijk mag daarbij 'Oh clown' niet ontbreken. Marc Dex brengt ook luisterliedjes en meezingers waarbij het publiek actief betrokken wordt.

Vanaf 20.30 uur staan Yellow City en Laura Tesoro op het Geel Zomert! podium. Yellow City bestaat uit vier gebeeldhouwde knapen uit de Kempen met een slecht gevoel voor humor. Hun nummers bevatten scheurende gitaren met een hoop effecten en indrukwekkende drums.

Laura Tesora, de publiekslieveling van Vlaanderen, is sinds haar deelname aan het songfestival niet van de radio weg te slaan. Met haar eigen hits en een resem aan hedendaagse funky/pop klassiekers, brengt ze het publiek 100% zeker aan het dansen!

Op vrijdag 19 juli weerklinken de sounds van de The Beatles in de tuin van De Bogaard. De uitsluitend vrouwelijke band Beatles By Girls zorgt voor een ware revival van de beatlemania! Reken op veel ambiance met klassiekers zoals Can't Buy Me Love, Yesterday, She Loves You, I Want To Hold Your Hand, Here Comes The Sun, Let It Be, Yellow Submarine en Hey Jude.

meer info: www.geelzomert.be

Expo pelotonjargon

'De koers' raast weer voorbij, ook in de bib. De tentoonstelling 'pelotonjargon' buigt zich over de kleurrijke wielertaal. Bezemwagen, ravitailleringen, délégués en ander fraais worden na een bezoek aan de expo standaardtermen in de woordenschat van de bezoeker. De tentoonstelling loopt van maandag 1 tot en met woensdag 31 juli en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Schatten van vlieg

Proef jij wat een fijnproever proeft? Wil je je smaakpapillen beproeven? Rep je dan als de bliksem naar een van de locaties om aan de hand van allerhande spelletjes en proeven de schatkist van Vlieg te vinden. Zoek naar de schat in het Gasthuismuseum, de bib en dienst toerisme en stadsanimatie. Heb je ze alle drie gevonden, dan maak je kans op een extra prijs.

meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be of bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Feestmaaltijd Nationale Feestdag

De feestmaaltijd voor de nationale feestdag is een traditie aan het worden in het Luysterbos. Op donderdag 18 juli om 12 uur krijg je heerlijke soep, een echte Belgische maaltijd en als afsluiter een overheerlijk dessert. Kom dus zeker meesmullen! Inschrijven is mogelijk vanaf 24 juni. Op voorhand betalen (8 euro, met vrijetijdpas 6,50 euro) is verplicht. Wees er op tijd bij, de plaatsen zijn beperkt!

meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Spelen in Geel

In Geel vind je heel wat grote en kleine speelterreinen. Speelplein De Bogaard en speelplein De Waaiburg kent iedereen, maar in Geel zijn er ook heel wat kleinere speelterreinen, ingericht op maat van de buurt of de straat. Soms is er enkel een trapveldje, soms staan er enkele speeltoestellen. Een aantal pleintjes zijn al wat ouder, anderen zijn splinternieuw. Een aanrader om op ontdekking te gaan!

meer info: www.geel.be/speelpleinen

Op stap met Stabbel in Geel

De echte wandelaars maken op zondag 14 juli een prachtige wandeling van ongeveer 12 km, die door Holvense straten en door de Europese wijk loopt. Gezinnen met kinderen wandelen een kleiner parcours van 5 km met een plezante fotozoektocht en een leuke verrassing! Beide wandelingen vertrekken bij de Holvensche Hondenschool, waar je de hele dag terecht kunt voor een drank of een snack.

Deelnemen kost 3 euro per persoon. Het Zeuntcomité zorgt onderweg voor een streekproevertje. Inschrijven op voorhand is niet nodig. Starten kan tussen 8 en 15 uur. Ook andere gemeenten in de regio organiseren Stabbelwandelingen deze zomer. Wie deelneemt aan vier verschillende wandelingen, maakt kans op een prijzenpakket.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Grote overlast processierupsen

De overlast van de processierups bereikt een hoogtepunt, en zo ook de meldingen bij de stadsdiensten. Heb je last van de beestjes op privédomein? Dan kan de stad helaas niet ingrijpen.

Spot je een nest op het openbaar domein? Dan kun je dit melden via www.geel.be/melding. De stad schakelde recent de civiele bescherming in om de grote aantallen zo snel mogelijk te verwerken. Blijf op een veilige afstand van de rupsen om te voorkomen dat je huid, ogen of luchtwegen geïrriteerd geraken.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Kermisjogging Sint-Dimpna

Op zondag 21 juli organiseert Véloclub Sint-Dimpna de Kermisjogging met start en aankomst aan Delhaize. Om 14.30 uur starten de jongsten, om 15 uur begint de Kermisjogging. De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden.

Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 28e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto