U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
10.07.2019 - 08.44u
Door: Herman Gezelle

Geel Zomert!
Op vrijdag 19 juli om 14 uur brengen de Ghost Rockers hun bekendste hits: 'Ghost Rockers' 'Billy', 'Help mij', 'De Beat', 'Alles is stil'... Pret verzekerd met dit vijftal op het podium van Geel Zomert!

Om iedereen alvast op te warmen, geeft Kinderdisco Stynen het beste van zichzelf! Ook op vrijdag 19 juli, maar dan om 20.30 uur, weerklinken de sounds van de The Beatles in de tuin van De Bogaard. De uitsluitend vrouwelijke band Beatles By Girls zorgt voor een ware revival van de beatlemania.

Hou je van swing, vrolijke lindyhop, stomende rock 'n roll en gospel? Haal dan tegen vrijdag 26 juli je bretellen en glimmende dansschoenen van onder het stof voor Along Comes Mary. Mary blaast hits uit de jaren '40, '50 en '60 nieuw leven in.

Het podium van Geel Zomert! staat in de tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Het volledige programma vind je op www.geelzomert.be. Alle concerten zijn gratis.
meer info: www.geelzomert.be

Huis van het Kind zoekt vrijwilligers

Het Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout zoekt enthousiaste vrijwilligers. Kind en Gezin kan hulp gebruiken bij het wegen en meten van de kindjes. Je kunt ook projecten zoals het Peuterspeelpunt, spelnamiddagen en het Moeder-Taal project ondersteunen. Heb je interesse of wil je meer info? Neem dan contact op met het Huis van het Kind.
meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

Beker van Geel

De Geelse voetbalclubs strijden ook dit jaar voor de felbegeerde Beker van Geel. Ondersteund door de Geelse sportraad spelen de voetbalclubs een vriendschappelijke competitie. Voor de voorronden zijn de ploegen opgedeeld in twee poules. De twee winnaars van de poules spelen in het najaar de finale in het stadion van ASV Geel. Alle wedstrijden beginnen om 19 uur, de toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Een overzicht van de wedstrijden:
Wedstrijden Poule A
- KFCV Alberta – FC PuLa 7 augustus
- FC PuLa – KSAV St Dimpna 19 augustus
- KSAV St Dimpna – KFCV Alberta 14 augustus
Wedstrijden Poule B
- KFC Zammel – KFC Beekhoek Sport 25 juli
- KFC Beekhoek Sport – ASV Geel 30 juli
- ASV Geel – KFC Zammel: nog te bepalen

Vertegenwoordig jij binnenkort je deeldorp in de participatieraad?

Tot 31 augustus kun je je kandidaat stellen voor de participatieraad. In de participatieraad beoordeel je de ideeën of voorstellen van inwoners en ondersteun je de verdere uitwerking van de goedgekeurde voorstellen. Met dit initiatief geeft de stad haar burgers nog een extra inspraakmogelijkheid.
Inwoners of Geelse organisaties kunnen een initiatief voorleggen aan de participatieraad.

Die bekijkt dan of dit in het meerjarenplan past. Past het voorstel niet binnen het meerjarenplan? Dan kan het nog een waardevol initiatief zijn als het een oplossing biedt voor een maatschappelijke uitdaging waar het bestuur aan tegemoet wil komen.

Wie zal er deel uitmaken van de participatieraad? Naast de schepen voor participatie en enkele ambtenaren zullen de meerderheids- en oppositiepartijen elk twee vertegenwoordigers aanstellen. Daarnaast zoekt de stad een vertegenwoordiger (geen raadslid) uit elk deeldorp. Heb je interesse? Kijk dan op www.geel.be/participatieraad voor meer informatie. Op dezelfde pagina kun je je tot 31 augustus kandidaat stellen.
meer info: www.geel.be/participatieraad

Sluitingsdagen nationale feestdag en O.L.V.-Hemelvaart

De nationale feestdag, op 21 juli, valt dit jaar op een zondag, de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn dan sowieso gesloten. Uitzonderingen zijn:
- Gasthuismuseum: open van 13.30 tot 17 uur
- zwembad: binnenzwembad open van 10 tot 17 uur, de springplank van 14 tot 17 uur, buitenzwembad open van 12 tot 17 uur
- dienst toerisme en stadsanimatie: open van 10 tot 14 uur
Op 15 en 16 augustus, O.L.V.-Hemelvaart gevolgd door een brugdag, zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. De diensten die wel open zijn of andere sluitingsdagen hebben, zijn:
- bibliotheek: donderdag gesloten, vrijdag en zaterdag open
- cc de Werft: gesloten van maandag 8 juli tot en met zaterdag 17 augustus
- Gasthuismuseum: open van 13.30 tot 17 uur
- zwembad: donderdag open zoals op zondag + 's morgens banen trekken, de andere dagen open met gewone (zomer)openingsuren
- dienst toerisme en stadsanimatie: donderdag open van 10 tot 14 uur, vrijdag van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur, zaterdag van 10 tot 14 uur
meer info: www.geel.be

Tentoonstelling 'Het kleine geluk'

De afgelopen maanden bracht lokaal dienstencentrum Luysterbos verschillende grootouders samen om over hun kleinkinderen en de maatschappij te praten. Ondanks hun diverse achtergrond en culturele verschillen bleken ze heel wat gemeenschappelijk te hebben.

Dienstencentrum Luysterbos wil graag ook anderen inspireren om verder te kijken dan de ogenschijnlijke verschillen die je tussen mensen ziet. Kom deze zomer eens een kijkje nemen in het dienstencentrum om dit zelf te ontdekken in de inspirerende verhalen en foto's van grootouders uit Geel. De tentoonstelling loopt nog tot en met 18 augustus op weekdagen van 9 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur, in het weekend of op feestdagen van 14 tot 17 uur.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Natuurloop

De Geelse Atletiekclub organiseert op woensdag 31 juli de Natuurloop aan hun kantine, Zwanenstraat 6 in Elsum. Het eerste startschot wordt om 19 uur gegeven. De Natuurloop maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. Meer info vind je op www.geelloopt.be.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto