U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
08.08.2019 - 08.23u
Door: Herman Gezelle

Gesignaleerd reisdocument teruggevonden?

Een verloren of gestolen paspoort of eID dat je signaleerde, is nadien niet langer geldig. Vraag een nieuw document aan. Zelfs als je het document terugvindt, mag je het niet meer gebruiken. Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren.

De stad vernietigt je oude document om verwarring te voorkomen. Speel dus op zeker en vraag een nieuw paspoort of eID aan bij de dienst burgerzaken in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak via www.geel.be/reispaspoort of https://www.geel.be/elektronische-identiteitskaart-eid of telefonisch via 014 56 77 77.

Geel Zomert!

Alle vrijdagen van de zomervakantie kan je zomaar een gratis concert beleven in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Veel ambiance, straffe podiumacts, keigoeie muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, covers om van te snoepen, talent uit Geel en omgeving ... Het is er allemaal.

Op vrijdag 16 augustus neemt de ijzersterke rock-coverband Silverblade je mee op reis langs de beste rockklassiekers van de laatste drie decennia. Hierbij passeren ongeveer alle groten der aarde de revue. Met nummers van onder andere Queen, Metallica, Deep Purple,Golden Earring, Iron Maiden en Foo Fighters.

Verwacht je op vrijdag 23 augustus aan een spetterend optreden vol ambiance. Met pop, rock en folk covers van de jaren '50 tot het recente heden zet Nerveus het publiek in vuur en vlam. Van 'Lac du Conemara' tot 'Sex on Fire', van Elvis tot Eminem, alles kan ... zelfs een streepje foute muziek!
Meer info: www.geelzomert.be

Stad Geel helpt dode huisdieren sneller vinden

Je vindt soms dode huisdieren op het Geels grondgebied terwijl hun baasjes nog nietsvermoedend naar hen op zoek zijn. Je kunt dit melden via het meldingsformulier van de stad op https://www.geel.be/melding zodat een medewerker ter plaatse kan komen.

Stadsdiensten controleren of het dier een chip heeft. Zo kunnen ze de eigenaar van het dier contacteren om hen het spijtige nieuws mee te delen, en het kadaver intussen op te bergen in een koelcel. Ze nemen een foto wanneer het dier niet gechipt is. De Facebookpagina van Geels Hart voor Dieren verspreidt de locatie en foto in de hoop de eigenaars te vinden. Als het dier niet meer publiek toonbaar is, verschijnt er een bericht met de beschrijving en de locatie op de pagina.

Ben je zelf op zoek naar je verloren huisdier en vrees je voor het ergste? Je bereikt Geels Hart voor Dieren ook via geelshartvoordieren@gmail.com.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Bib zoekt bendeleden vanaf 12 jaar

Ben je ouder dan 12 jaar en hou je van avontuur? Heb je soms waanzinnige dromen, of kleine geheimpjes die je liever met lotgenoten deelt? Geef je graag leestips weg of lees je graag wat zij lezen? Dan ben jij de geknipte persoon om je bij de andere coole bendeleden te voegen.

Tussen oktober en juni lees je zes boeken die je met de andere bendeleden bespreekt tijdens de bijeenkomsten in de bib. De bib zorgt voor een energieboost en een originele bespreking.
Onthoud: 6 x leesplezier, vieruurtje, fun. Eerste afspraak: donderdag 18 oktober om 16 uur.

Je hebt nog tijd tot 23 augustus om je in te schrijven via bibliotheek@geel.be.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

imageMeer nieuws

'Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.07.2020 - 12.11u

Opnieuw stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dag

Opnieuw stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.07.2020 - 11.00u

Daggemiddelde besmettingen stijgt met 4 procent: vooral in provincie Antwerpen en bij 20-ers en 50-ers

 Daggemiddelde besmettingen stijgt met 4 procent: vooral in provincie Antwerpen en bij 20-ers en 50-ers
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 11.07.2020 - 10.06u

Niet naleven van mondmaskerplicht kan boete van €250 opleveren

Niet naleven van mondmaskerplicht kan boete van €250 opleveren
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.07.2020 - 03.18u

Dakbrandje bij roofingwerken in Rabesdijk

Grobbendonk 10.07.2020 - 20.08u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto