U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
14.08.2019 - 11.50u
Door: Mark Jaspers

Geel Zomert!

Verwacht je op vrijdag 23 augustus aan een spetterend optreden vol ambiance op Geel Zomert! Met pop, rock en folk covers van de jaren '50 tot het recente heden zet Nerveus het publiek in vuur en vlam. Van 'Lac du Conemara' tot 'Sex on fire', van Elvis tot Eminem, alles kan ... zelfs een streepje foute muziek!

Op vrijdag 30 augustus, de laatste Geel Zomert! van 2019, geniet je dubbel. Er staan namelijk twee optredens op het programma. Ine, een naam die hier en daar al een belletje doet rinkelen, is een jonge, getalenteerde artieste uit Limburg. Eind november 2018 won ze de grote talentenwedstrijd 'Rising Star' op MNM.

Daarna volgt Level Six, de hipste partyband van het moment. Originele medleys en de grootste hits van de voorbije jaren. Kortom, een optreden van Level Six is van begin tot eind een ware beleving!

meer info: www.geelzomert.be

Openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning

Het bestuur van Geel deelt mee dat de heer Janssen Pharmaceutica, Janssen-Pharmaceuticalaan 3 te 2440 Geel een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingediend bij het college van burgemeester en schepenen. De aanvraag heeft betrekking op een terrein met als ligging Janssen-Pharmaceuticalaan 3 te 2440 Geel, en met als kadastrale ligging Afdeling 13375, sectie M, perceel 1042E, 1042G, 242D2, 242F2, 242H2, 242M2, 242Z, 249E, 253Y, 275G, 291M

Het betreft een aanvraag tot nv Janssen Pharmaceutica - uitbreiding van bestaande afvalwaterbehandeling (regularisatie). Type handelingen: exploitatie van een ingedeelde inrichting.

Er wordt voor bovenvermelde aanvraag een openbaar onderzoek georganiseerd van 9 augustus tot en met 7 september 2019. Reden openbaar onderzoek: uitbreiding van een klasse 1-vergunning (tweede openbaar onderzoek)

De aanvraag kan tot de sluiting van het openbaar onderzoek (7 september 2019), worden ingekeken via het omgevingsloket (https://www.omgevingsloket.be/omvPubliek/?openbaaronderzoek).

Je kunt de beslissing ook op afspraak inkijken bij de dienst grondgebonden zaken in het stadhuis. Een afspraak maak je online via www.geel.be/omgevingsvergunning of telefonisch via 014 56 77 77.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Vrijwillig jongeren ondersteunen

YAR Vlaanderen biedt jongeren (15-21 jaar) in moeilijkheden een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. YAR Coaching en YAR Wonen zijn de centrale programma's.

Deze programma's laten jongeren ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. En dat bewuste keuzes maken de eerste stap is om je leven of woonsituatie zelf in handen te nemen.

YAR Vlaanderen is voor de provincie Antwerpen op zoek naar vrijwillige medewerkers die geloven dat jongeren deze kans verdienen en hen hierin willen ondersteunen. Iets voor jou?

Op een infoavond krijg je een duidelijk beeld van de werking van YAR Vlaanderen, van de mogelijke vrijwilligerstaken die je kunt opnemen en van de resultaten die met het programma bereikt worden. Interessant? Kom op donderdag 29 augustus om 17 uur naar de bibliotheek en ontdek YAR Vlaanderen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be, www.yarvlaanderen.be

Samenlezen voor anderstaligen

Heb je zin om je Nederlands te oefenen op een leuke manier? Kom vanaf september samen lezen in de bib! Je leest er leuke en mooie teksten met de groep. Nadien praat je over de teksten terwijl je geniet van een kopje koffie. Je kunt Samenlezen op dinsdagavond van 18 tot 19.30 uur en op vrijdagnamiddag van 13.30 tot 15 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Samenlezen is gratis en je moet je niet inschrijven.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Zwembad gesloten voor onderhoud

Van vrijdag 30 augustus tot en met vrijdag 13 september is het zwembad gesloten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Vanaf zaterdag 14 september kun je weer plonsen, spetteren, springen, glijden ... en zwemmen.

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Infosessie 'Nieuwe vzw-wetgeving'

Het parlement keurde in het voorjaar de nieuwe vzw-wet goed. Deze wet heeft een impact op zowel nieuwe als bestaande vzw's. Wat zijn de nieuwe verplichtingen voor je vzw? Welke acties moet je ondernemen en wanneer juist? Wat betekent het dat de overheid vzw's wettelijk als onderneming beschouwt?

Tijdens de gratis infosessie 'Nieuwe vzw-wetgeving' op donderdag 5 september om 19.30 uur in De Waai krijg je antwoord op deze en andere vragen. Per Geelse vereniging of vzw kunnen twee personen de sessie volgen. Je schrijft je in via www.geel.be/infosessievzw.

meer info: www.geel.be/infosessievzw

Gratis inforeeksen 'Starten met een eigen zaak na je 50e'

Eindelijk die droom waarmaken en een eigen zaak starten na je 50e? Integraal vzw (de 50+ ondernemerswerking van UNIZO en Liantis) organiseert een praktische opleidingsreeks. Tijdens de vierdelige namiddagcyclus krijg je uitgebreid informatie over de startmodaliteiten, over je nieuwe zelfstandigenstatuut en de gevolgen op je pensioen en sociaal statuut, over de bijdragenregeling in hoofd- en bijberoep ...

Vijftigplussers die dromen van een nieuwe carrière als zelfstandige ondernemer kunnen deelnemen in Berchem (Syntra Campus Antwerpen) en Roeselare (Liantis kantoor). De informatiereeks gaat eind november 2019 van start. Deelnemen is kosteloos, inschrijven is wel verplicht.

meer info: marc.gommers@integraalvzw.be, 02 21 22 221, www.ondernemen50plus.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto