U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
22.08.2019 - 13.50u
Door: Mark Jaspers

Dubbel genieten op laatste Geel Zomert!

Op vrijdag 30 augustus, de laatste Geel Zomert! van 2019, geniet je dubbel. Er staan namelijk twee optredens op het programma. Ine, een naam die hier en daar al een belletje doet rinkelen, is een jonge, getalenteerde artieste uit Limburg. Eind november 2018 won ze de grote talentenwedstrijd 'Rising Star' op MNM. Daarna volgt Level Six, de hipste partyband van het moment. Originele medleys en de grootste hits van de voorbije jaren. Kortom, een optreden van Level Six is van begin tot eind een ware beleving!

meer info: www.geelzomert.be

De meest veilige route naar school in Geel

Gaat je zoon of dochter met de fiets of te voet naar school? Neem dan een kijkje op de digitale schoolroutekaart via https://www.route2school.be/login/ovmap/geel. De digitale schoolroutekaart toont de meest aanbevolen route naar school. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden en autoluwe straten.

De digitale schoolroutekaart kan bovendien steeds aangepast worden. Komen er bijvoorbeeld extra fietsstraten of worden knelpunten opgelost en routes veiliger gemaakt, dan worden de aanbevolen fietsroutes aangepast.

meer info: https://www.route2school.be/login/ovmap/geel

Nieuw centraal aanmeldingssysteem (CAS) voor inschrijven in scholen

Vanaf 2020 hanteren alle Geelse basisscholen een nieuwe manier van inschrijven. Ouders moeten vanaf dan hun kind eerst aanmelden via een online aanmeldingssysteem. Vroeger startte in februari de voorrangsperiode om broers en zussen in te schrijven en in maart schreven alle andere leerlingen zich in.

Met het nieuwe inschrijvingsdecreet is een aanpassing nodig. Scholen met (mogelijk) plaatsgebrek moeten een systeem voorzien waarin ouders hun kind aanmelden, vooraleer in te schrijven.

Als elke school een eigen systeem maakt, zou dat tot heel wat verwarring kunnen leiden. Geel besliste daarom om één duidelijk systeem voor iedereen uit te werken dat gebruiksvriendelijk en transparant is voor ouders. Meer info volgt in de loop van het schooljaar.

meer info: dienst kindzorg en onderwijsregie, Debbie Van Laere, 014 56 64 15, debbie.van.laere@geel.be, www.geel.be/aanmelden-en-inschrijven-geels-basisonderwijs

Opendeurdag Luysterbos

Stip het alvast aan in je agenda: op vrijdag 6 september ontvangt dienstencentrum Luysterbos je graag op hun jaarlijkse opendeurdag. Ze stellen het nieuwe werkjaar aan je voor en je maakt kennis met de verschillende cursussen. De medewerkers van de dienst sociale zorg zijn ook aanwezig, zij staan klaar om vragen te beantwoorden. Je bent welkom tussen 14 en 17.30 uur.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Zwembad gesloten voor onderhoud

Van vrijdag 30 augustus tot en met vrijdag 13 september is het zwembad gesloten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Vanaf zaterdag 14 september kun je weer plonsen, spetteren, springen, glijden ... en zwemmen.

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Op 2 september starten asfalteringswerken aan de riooldeksels in Dr. Van de Perrestraat. Meer info over de duur van de werken en omleidingen vind je op www.geel.be/asfalteringswerken-september

imageMeer nieuws

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Dubbelslag voor jonge Vlaamse aannemer Tom Fransen

Kempen regio | Turnhout regio 05.12.2019 - 09.26u

Union slaat Westerlo knock-out in beker na strafschoppen

Nationaal | Westerlo 04.12.2019 - 23.29u

Sanne Cant en Evenepoel steken Kristallen Fiets op zak

Lille | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.12.2019 - 20.19u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto