U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
05.09.2019 - 08.41u
Door: Mark Jaspers

PlayMobiel bezoekt Bel

Op woensdag 18 september houdt de PlayMobiel halt op het speelplein in de Zavelstraat in Bel. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur trekt de caravan terug huiswaarts.

De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Babytheek zoekt materiaal en vrijwilligers

De Babytheek is vanaf 9 september elke maandag tussen 10 en 12 uur open. Wat is een babytheek? Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt.

Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje of neefje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen. Je kunt er terecht voor babybadjes, wippertjes, borstvoedingskussens, flessenwarmers ...

Op www.geel.be/babytheek vind je meer info en een link naar het aanbod.
De Babytheek is nog op zoek naar meer materiaal. De Babytheek zoekt geen kledij, wel allerhande babymateriaal (vb. wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi, speelboog, ...). Wil je zelf aan de slag? De Babytheek zoekt vrijwilligers voor promotie, het openhouden van de babytheek, gebruiksklaar maken van het materiaal en administratie.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be, www.geel.be/babytheek

Infomarkt fietsostrade

Eind september starten de werken voor de aanleg van het traject van de fietsostrade tussen de Heistraat in Geel tot aan Merelstraat in Mol. Om de bewoners van dat gebied te informeren, organiseert de provincie op donderdag 19 september 2019 een infomarkt.

Deze vindt plaats in zaal Loana, Kievermont 11 in Geel, van 17 tot 20 uur.
De werken aan de fietsostrade Herentals-Balen (F105) zijn op Geels grondgebied in Larum gestart, van de grens met Olen tot de ring van Geel. Daar sluit de fietsostrade tijdelijk aan op Rauwelkoven.

De uitvoering van de volledige 35 km fietsostrade, verloopt in verschillende deelprojecten verspreid over meerdere jaren. Sommige straten zoals Rauwelkoven, Groenstraat en Groenhuis krijgen tijdens deze werken ook nieuwe rioleringen, wegen en voetpaden. De plannen hiervan zijn in opmaak.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Peuterspeelpunt

Het Peuterspeelpunt is een leuke ontmoetingsplaats voor kinderen van 0 tot 3 jaar, samen met hun ouders. Ook grootouders en toekomstige ouders (zwangere mama's en papa's) zijn welkom! Je kind leert er samen spelen met anderen in een leuke speelomgeving.

Hij/zij kan spelen met andere kinderen, of samen met jullie. Je ontmoet andere ouders, terwijl je kind speelt en zich voorbereidt op de stap naar de kleuterschool. Rond 10.30 uur eten de kinderen een stuk fruit. Voor mama of papa is er koffie of thee.

Het Peuterspeelpunt is vanaf maandag 9 september elke maandag van 09.15 tot 11.30 uur open (niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen) in het Huis van het Kind, Brigandshof 3. Het aanbod is gratis en inschrijven is niet nodig. Je komt langs wanneer je wil en je vertrekt ook wanneer je wil.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto