U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
12.09.2019 - 11.16u
Door: Lex Verellen

PlayMobiel op bezoek in Elsum

Op woensdag 25 september houdt de PlayMobiel halt op het speelplein in de Meidoornstraat in Elsum. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt spelen.

De pret begint om 14 uur en om 17 uur trekt de caravan terug huiswaarts. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

De Apolloniajogging, de laatste Geel Loopt van 2019

Op zaterdag 28 september organiseren KWB Stelen en de ouderraad van Kompas Stelen de 28e Apolloniajogging. Aan de kerk van Stelen klinken vanaf 14 uur startschoten voor de verschillende afstanden.

De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Een criteriumkaart haal je af aan de kassa van het zwembad of op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je ter plekke een stempel.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat op de Appolloniajogging een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

Stad Geel bedankt de zwerfvuilvrijwilligers

Op dinsdag 3 september verzamelden zwerfvuilvrijwilligers in cc de Werft. Zwerfvuilvrijwilligers zijn verenigingen en individuele vrijwilligers die Geel proper houden. Daarom zette de stad ze in de bloemetjes.

Niet minder dan 57 vrijwilligers en 14 verenigingen zamelden in 2018 met veel enthousiasme zwerfvuil in dat anderen achteloos op de weg gooiden. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel bij de bestrijding van zwerfvuil. Omdat zij vooral in hun onmiddellijke omgeving actief zijn, zorgen ze voor een proper straatbeeld.

Wil jij ook zwerfvuilvrijwilliger (of netheidsverantwoordelijke) worden? Op https://www.geel.be/Netheidsverantwoordelijke vind je meer info en kun je je kandidaat stellen.

Meer dan 1.000 zonnepanelen op stedelijke gebouwen

Naast bijenkasten staan er op het stadhuis en de bib nu ook zonnepanelen. Ook op het Sociaal Huis, de Bogaard en andere stedelijke gebouwen werden zonnepanelen geplaatst. Stad Geel pakt haar energieverbruik aan met hulp van het Vlaams Energiebedrijf.

De stad koos voor een grondige totaalaanpak in de vorm van een energieprestatiecontract met Cofely Services, de Energy Services Company (ESCO). In het contract zijn 10 stedelijke gebouwen opgenomen. Meer details vind je op www.geel.be/esco-zonnepanelen.

Brug Geel-Stelen afgesloten voor laatste fase werken

De werkzaamheden aan de brug in Stelen over het Albertkanaal komen in de laatste fase terecht. Op 18 september start de aannemer met de afbraak van het wegdek op de oude brug en het aantakken van de Koning Albertstraat op de nieuwe brug.

Omdat die een pak hoger ligt, moeten ook de aanloophellingen worden aangepast. Hierdoor is vanaf woensdag 18 september tot begin december de weg volledig afgesloten voor het verkeer.

Tijdens het weekend van 5-6 oktober wordt de oude brug afgebroken. Vanaf zaterdagavond om 22 uur starten grote kranen vanop een drijvend ponton onder de brug met de sloopwerken. Als alles vlot gaat kan de nieuwe brug in december dan in gebruik genomen worden.

Omleidingen:

Het autoverkeer wordt omgeleid via de fly-over in Geel-Punt (N19) of de brug tussen Eindhout (Laakdal) en Winkelomheide (Geel).Fietsers hebben tijdens deze onderbreking de mogelijkheid om het Albertkanaal te kruisen via de brug van Eindhout of de fly-over in Geel-Punt, de twee naastliggende bruggen.

De hinder op de jaagpaden en Kemeldijk zal pas vanaf 5 oktober zijn, bij afbraak van de brug.Buslijnen 382, 492 en 510 rijden langs de fly-over in Punt. Voor schoolgaande kinderen volgt lijn 510 een grotere omleiding. Info over de omleidingen vind je op www.delijn.be. Je kunt je daar abonneren op de omleidingsbrief van je buslijn.

Alle actuele info over de werken aan de brug kun je vinden op www.vlaamsewaterweg.be/brug-geel-stelen. Op die website kun je je inschrijven op een nieuwsbrief met updates over de werken.

meer info: www.vlaamsewaterweg.be/brug-geel-stelen

imageMeer nieuws

Eerstelijnszone Zuiderkempen : 'Hulplijn om testcode aan te vragen na hoog risicocontact'

Geel | Herselt | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 29.11.2021 - 08.58u

EU-landen gaan nauwer samenwerken in Kanaal, grenzen worden beter bewaakt

 EU-landen gaan nauwer samenwerken in Kanaal, grenzen worden beter bewaakt
EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 28.11.2021 - 22.34u

Wout van Aert naar het WK veldrijden? "Als hij meedoet voor zege, zal het kriebelen"

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.11.2021 - 18.11u

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Voetbaluitslagen Neteland Kempen
Kempen regio | Neteland 28.11.2021 - 17.44u

Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 28.11.2021 - 16.23u

Wat doet farma-industrie tegen omikronvariant? Moderna belooft specifiek vaccin, Pfizer kijkt eerst naar huidige vaccins

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 28.11.2021 - 11.25u

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast

Ook 22e kerstmarkt Noorderwijk afgelast
Herentals 28.11.2021 - 08.26u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto