PlayMobiel op bezoek in Larum

Op woensdag 2 oktober houdt de PlayMobiel halt op het kerkplein in Larum. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur trekt de caravan terug huiswaarts. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Werken Schaapsdijk en Langevondersstraat

Op maandag 30 september starten asfalteringswerken in Langevondersstraat en Schaapsdijk. De werken duren tot zaterdag 5 oktober. Asfalteringswerken zijn weersgevoelig, bij regenweer kan de planning wijzigen. Bewoners krijgen een brief met informatie over de werken.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be
Publieke raadpleging: Provinciale plannen voor een betere verkeersleefbaarheid in Geel, Mol, Dessel en Retie

De provincie Antwerpen zoekt naar een locatie voor twee nieuwe wegverbindingen om het (vracht)verkeer uit de kernen van Geel, Mol, Dessel en Retie te houden. Ze maakt daarvoor twee Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (PRUP's) op: het PRUP Regionale ontsluiting Geel bis en het PRUP Wegverbinding N18-N118.

Van 4 oktober tot en met 2 december 2019 loopt de publieke raadpleging over twee startnota's. Je kunt de PRUP's online inkijken op www.provincieantwerpen.be (zoek op PRUP Regionale ontsluiting Geel bis en PRUP Wegverbinding N18-N118). Je kunt ze ook inkijken in het provinciehuis en in het stadhuis bij contactcentrum grondgebonden zaken (afspraak openbaar onderzoek).

Je bent ook welkom op een van de infomarkten. Je komt langs wanneer het jou past, telkens tussen 19 en 21 uur:

 PRUP Regionale ontsluiting Geel bis: 10 oktober in cc de Werft, Geel

 PRUP Wegverbinding N18-N118: 8 oktober in het administratief centrum De Plaetse in Dessel, 14 oktober in het gemeenschapscentrum Den Dries in Retie of 17 oktober in het administratief centrum 't Getouw in Mol.

meer info: www.geel.be/publieke-raadpleging-prup-regionale-ontsluiting

Website toerisme in modern jasje

Naast een nieuw uitzicht kreeg de website van toerisme een nieuwe naam. Www.bruisendgeel.be werd www.visit-geel.be. Op het startscherm vind je een zoekbalk en een link naar een interactieve kaart. Scroll je een beetje naar beneden, dan zie je 'Dit mag je zeker niet missen'. Bovenaan rechts kies je voor 'Zien & Doen', 'Overnachten', 'Praktisch' en 'Evenementen'.

Met een simpele klik op het tabblad 'Inwoner' bovenaan links kom je terecht op www.geel.be. En je kunt natuurlijk weer terug naar het tabblad 'Toerisme'.
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Op zondag 29 september is het zwembad vanaf 13 uur gesloten door een zwemwedstrijd.