U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
10.10.2019 - 16.09u
Door: Mark Jaspers

Geef je mening over mobiliteitsplan Geel centrum

Er wordt al een tijd gewerkt aan het nieuwe mobiliteitsplan voor Geel centrum. Je vindt de visie en de circulatieplannen vanaf 16 oktober 2019 op www.ideevoorgeel.be/mobiliteitsplan.

Daar kun je jouw opmerkingen over de plannen doorgeven tot 5 november 2019. Na deze participatieperiode komt het al dan niet gewijzigde mobiliteitsplan voor de gemeenteraadscommissie in november. In december wordt het dan ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Dag van de Trage Weg: Trage wegen en hun mogelijkheden

Zondag 20 oktober staan de trage wegen in de kijker. Thema van de Dag van de Trage Weg is dit jaar Trage Wegen en hun mogelijkheden. Ontdek de mogelijkheden tijdens een wandeling in Larum en Punt.

Op enkele plaatsen krijg je info over plaatselijke omstandigheden: de goede punten en de knelpunten. Je komt op je tocht zeker een stukje vergeten wandelpad tegen. De wandeling start om 13.30 uur aan het kerkplein in Larum.

Onderweg is er een tussenstop met een drankje. Na een tocht van ongeveer 9 km eindig je om 16.45 uur in het Kafeeke (parochiezaal Larum) waar je nog kunt napraten. Wegens de aard van deze wandeling is ze niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. (Dit is een samenwerking van stad Geel en werkgroep Trage Wegen Punt Larum.)

meer info: https://www.geel.be/tragewegenenhunmogelijkheden

Ondernemingsplanwedstrijd Bizidee

Heb je een goed businessplan? Dien het voor 3 november in voor de ondernemingsplanwedstrijd via www.bizidee.be/wedstrijd en deel in de prijzenpot van 100 000 euro. De hoofdprijs bedraagt 20 000 euro.

Zowel voor grote projecten, als voor projecten met eerder lokale ambities zijn prijzen te winnen. Genomineerd als laureaat? Dan ga je mee op Bizitrip naar Londen of Amsterdam om aan je ondernemersdroom te werken.

De eerste 100 ingediende ondernemingsplannen ontvangen gratis het boek 'Durf!' van Bart Verhaeghe.

Wil je starten met een onderneming? Heb je vragen of zoek je informatie? Neem een kijkje op www.geel.be/startup-2440.

meer info: www.bizidee.be/wedstrijd

Gratis ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 18 oktober is het opnieuw zover, de hoogmis voor alle leden en leiding van onze jeugdverenigingen. Naar jaarlijkse traditie organiseren de dienst jeugd en jeugdraad Geel een gratis ontbijt op markt voor iedereen die deze dag komt opdagen in jeugdbewegingsuniform.

Het ontbijt start stipt om 7.30 uur en eindigt om 8.30 uur. Zo kun je nog tijdig op je school of werk geraken. Terwijl je geniet van je ontbijt, kun je deelnemen aan de randactiviteiten.

In mei 2020 gaan de Dimpnadagen opnieuw door. Wat zijn deze dagen juist? Kom meer te weten tijdens de Dag van de Jeugdbeweging.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Halloween in Geel

Noteer vrijdag 25 oktober voor de halloweeneditie van de streekproducten- en ambachtenmarkt. Van 17 tot 22 uur stellen verklede standhouders op de markt hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops.

Leerlingen van de muziekacademie zullen de markt muzikaal omkaderen. Kinderen kunnen zich van 17 tot 20 uur (gratis) laten grimeren.
De centrumhandelaars zetten tot 21 uur de deuren voor je open. Verwacht je aan tientallen verklede figuranten, straatanimatie, versierde winkelstraten, aangepaste muziek en een gratis tasje soep in Nieuwstraat en Pas in combinatie met shopplezier. Door de straten en over de markt maken griezels je aan het lachen, of doen je verschieten. Een fijne avond voor jong en oud, met vuuracts tussen 18.30 en 20.30 uur.
meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Tentoonstelling 'Geel in de Tweede Wereldoorlog'

De tentoonstelling 'Geel in de Tweede Wereldoorlog' loopt nog tot zondag 27 oktober. Je kunt ze op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur gratis bezoeken. 'Geel tijdens de Tweede Wereldoorlog' geeft de slag en de gevolgen voor Geel de verdiende aandacht.

Je ontdekt militaire objecten, verzameld door vele Gelenaren, maar ook verhalen uit het dagelijkse leven in bezettingstijd. Welke impact had de bezetting op het dagelijks leven? Wat deed het met de school(uren)? Wat kon je nog eten? Ging Palmenmarkt door?

meer info: stadsarchief, 014 56 66 90, archief@geel.be

imageMeer nieuws

Fort Kessel blijft gesloten tot 12 mei

Fort Kessel blijft gesloten tot 12 mei
Lier regio | Nijlen regio 01.04.2020 - 13.21u

Githo Nijlen maakt en verdeelt 950 gelaatsmaskers

Githo Nijlen maakt en verdeelt 950 gelaatsmaskers
Nijlen regio 01.04.2020 - 09.55u

Kris Sterkens nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica
Nationaal | Turnhout regio 01.04.2020 - 09.10u

Seks in tijden van corona: voor velen de grote afwezige

Seks in tijden van corona: voor velen de grote afwezige
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 31.03.2020 - 22.13u

4 mannen die naar politie spuwden blijven in de cel

Kempen regio | Provincie Antwerpen 31.03.2020 - 20.29u

Turnhouts bedrijf Ergotrics ontwikkelt kussen voor corona-patiënten

Turnhouts bedrijf Ergotrics  ontwikkelt kussen voor corona-patiënten
Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 31.03.2020 - 17.59u

Cartamundi en Intracto lanceren www.stayandplay.cards om kaartspelen te laten (her)ontdekken

Cartamundi en Intracto lanceren www.stayandplay.cards om kaartspelen te laten (her)ontdekken
Herentals | Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 31.03.2020 - 17.53u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto