U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
17.10.2019 - 11.33u
Door: Mark Jaspers

Geef je mening over mobiliteitsplan Geel centrum

Er wordt al een tijd gewerkt aan het nieuwe mobiliteitsplan voor Geel centrum. Je vindt de visie en de circulatieplannen vanaf 16 oktober 2019 op www.ideevoorgeel.be/mobiliteitsplan.

Daar kun je jouw opmerkingen over de plannen doorgeven tot 5 november 2019. Na deze participatieperiode komt het al dan niet gewijzigde mobiliteitsplan voor de gemeenteraadscommissie in november. In december wordt het dan ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Openingsuren zwembad tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is het zwembad al vanaf 12 uur open. De openingsuren in een notendop:

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober:

Het 25-meterbad is open van:

6.30 tot 8.30 uur (6 banen)

12 tot 13 uur (6 banen)

13 tot 17 uur (2 banen)

19 tot 21 uur (6 banen)

Springplanken zijn open van 14 tot 21 uur

Andere baden zijn open van 12 tot 21 uur

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 november:

zwembad open van 10 tot 17 uur

springplanken open van 14 tot 17 uur

6.30 tot 8.30 uur banen trekken

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Sluitingsdag Allerheiligen

Op vrijdag 1 november, met Allerheiligen, zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Ook het Gasthuismuseum, dienst toerisme en stadsanimatie, de bibliotheek en cultuurcentrum de Werft zijn gesloten. Het zwembad is open van 10 tot 17 uur, de springplanken vanaf 14 uur en je kunt van 6.30 tot 8.30 uur banen trekken.

meer info: www.geel.be

Binnenspeeldag

Na een seizoen van spelen in de buitenlucht begint de knusse binnenspeelperiode. Binnenspelen bestaat gelukkig niet alleen uit tv kijken en spelen op de Wii of Playstation. Tijdens de binnenspeeldag op woensdag 30 oktober kun je je net als buiten helemaal uitleven.

Van 13 tot 17 uur mogen alle kinderen vanaf 5 jaar gratis spelen in sporthal De Doelen en de sporthal van Sint Aloysius Geel. Kom knutselen, springen op de springkastelen of simpelweg ravotten. De toegang is volledig gratis. Let op: de binnenspeeldag is geen opvang. Meer info op www.geel.be/binnenspeeldag.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Tombola-actie op dinsdagmarkt

De marktkramers organiseren in de maand november hun jaarlijkse tombola-actie. Je krijgt van een deelnemende markthandelaar een lotje bij je aankoop. Er zijn 500 aankoopbonnen te winnen van 5, 10 of 15 euro, te besteden bij de marktkramers.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Op stap met de gids: 't Geels dialect

De stadsgidsen gaan volledig Geels op zondag 3 november. De gratis stadswandeling ''t Geels dialect' vertrekt om 14 uur aan de dienst toerisme en stadsanimatie. Een voorproefje: As ge van a eige geloeëft da ge plat Geels goe verstoa, dan goade ni veul bij lieëre oep dees wandeling. Moa ge zij noeët te aat oem te lieëre.

As ge meegoa dan gaode nao de waandeling wel wete wa e jeirdolleke en e moerzeike van doen hemme mee ne pjeresjeet en da de "zeunt" e goe Geels bierke is, mo dat ze Dimpna heure kop hemme afgekapt, dat da ok zeunt is. Me goan e toereke deu 't centrum van Geel doen, as ge gusting hèt goade mee, anders blijfde moa towes.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Jongeren in een wereld vol reclame

Op woensdag 13 november om 19.30 uur organiseert het Huis van het Kind de workshop 'Jongeren in een wereld vol reclame'. Je wordt begeleid in de zoektocht naar een weg in de aantrekkelijke digitale wereld. Reclamewijsheid, wat is dat juist? Wat kun je zelf doen? Hoe houd je controle over je gegevens? En hoe praat je hierover met je tiener?

Je krijgt info, praktische tips én er is voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en iets op te steken van elkaar. De workshop vindt plaats in het Huis van het Kind, Brigandshof 3, en is gratis. Graag inschrijven via info@huisvanhetkindglm.be.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

Expo 'Geel in de Tweede Wereldoorlog' verlengd

Wegens het aanhoudende succes verlengt stad Geel de tentoonstelling 'Geel in de Tweede Wereldoorlog' tot 10 november. De expo blijft elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur gratis te bezichtigen. Wat mag je verwachten? Militaire objecten, van Duitse en geallieerde uniformen, tot een bijzondere handgranaat die zelf gevuld moest worden.

Getuigenissen van Gelenaars over het dagelijks leven in bezettingstijd en de impact op hun kindertijd. Een overzichtsfilm met unieke beelden die de Slag om Geel in een groter geheel plaatst. Voor kinderen zijn er aangepaste opdrachten en een knutselwerkje in de vorm van een heuse Sherman-tank.

Volwassenen kunnen nog meer duiding zoeken in de tentoonstellingsbrochure (5 euro), het Jaarboek van het Geels Geschiedkundig Genootschap (20 euro) en de uitgave Septemberhelden (25 euro). Ze worden in combipakket aangeboden aan de voordeelprijs van 40 euro.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 90, archief@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto