U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Neteland
24.10.2019 - 13.53u
Door: Mark Jaspers

Geef je mening over mobiliteitsplan Geel centrum

Er wordt al een tijd gewerkt aan het nieuwe mobiliteitsplan voor Geel centrum. Je vindt de visie en de circulatieplannen op www.ideevoorgeel.be/mobiliteitsplan. Daar kun je jouw opmerkingen over de plannen doorgeven tot 5 november 2019.

Na deze participatieperiode komt het mobiliteitsplan voor de gemeenteraadscommissie in november, al dan niet gewijzigd. In december verschijnt het plan dan ter goedkeuring bij de gemeenteraad.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Tombola-actie op dinsdagmarkt

De marktkramers organiseren in de maand november hun jaarlijkse tombola-actie. Je krijgt van een deelnemende markthandelaar een lotje bij je aankoop. Er zijn 500 aankoopbonnen te winnen van 5, 10 of 15 euro, te besteden bij de marktkramers.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Inschrijven Speelfabriek Deluxe kerstvakantie

Vanaf maandag 4 november kun je je kind inschrijven voor de Speelfabriek Deluxe in de kerstvakantie. De Speelfabriek is een vakantiewerking met een tof programma in een specifiek thema. Op vrijdag zorgt Speelfabriek Deluxe voor een extra aantrekkelijk en uitdagend aanbod.

Inschrijven voor Speelfabriek Deluxe doe je zo:

Als dit je eerste inschrijving is, moet je eerst een speelpas aanvragen via www.geel.be/speelfabriek of aan het onthaal van dienst jeugd.

De inschrijvingen starten op 4 november om 18 uur. Inschrijven kan via www.geel.be/speelfabriek met het wachtwoord dat je kreeg na aanvraag van je speelpas. Kijk op voorhand al eens na of het inloggen lukt en je gegevens juist zijn. Ben je je logingegevens kwijt? Stuur een mailtje naar jeugd@geel.be.

Op 4 november kun je van 18 tot 19 uur ook inschrijven aan het onthaal van dienst jeugd.

De dienst jeugd stuurt je na afloop van de activiteit een factuur. Check eens bij je ziekenfonds, vaak betalen ze een deel van het inschrijvingsgeld terug. De sportkampen zijn fiscaal aftrekbaar, je ontvangt automatisch een attest begin 2020. Houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen 50% korting.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Vanaf maandag 4 november kun je in het stadhuis een woonmeter kopen aan 11 euro per stuk. De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Waarom is het belangrijk om dat te weten?

Vochtige lucht opwarmen kost meer energie dan lucht met een goede luchtvochtigheid.

Een hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten.

De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren niet meer nauwkeuring. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan het onthaal van het stadhuis. De lage prijs van de woonmeters is bepaald door een groepsaankoop. Heb je interesse? Kom dan snel langs want de voorraad is beperkt.
De groepsaankoop woonmeters kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20% minder CO2-uitstoot tegen 2020.

meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 00, info@geel.be

'Terug naar toen' in Luysterbos

Van dinsdag 12 tot 15 november kun je in dienstencentrum Luysterbos herinneringen ophalen. Het stadsarchief zorgt voor archiefbeelden uit het Geelse verleden. In de herinneringskoffers van het Gasthuismuseum vind je verhalen uit het dagelijkse leven 'van toen' terug aan de hand van de voorwerpen die in de koffers zitten.

Op dinsdag 12 november geniet je van nostalgische muziek van Olivia Thijssen.
Op donderdag 14 november nodigen Kathleen van Lou'k Up en Kim van Be-lief je graag uit voor een inspiratiecafé rond rouw en verlies.

Wat mag je verwachten? Een warme getuigenis, een streepje muziek, een open gesprek rond rouw, handvaten om ermee om te gaan, vrijblijvende ruimte voor je eigen verhaal. Dit alles overgoten met een dosis positiviteit en een vleugje humor.
De deelname is gratis, inschrijven is verplicht via het dienstencentrum.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Boek een Boek feesteditie

Zoek je een duurzaam en goedkoop eindejaarscadeautje? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres! Van 1 november tot 31 januari maakt de bib een Boek een Boek-pakket dat jij cadeau kunt doen aan een andere lezer.

Laat je moeder, vader, lief, leerkracht, vrienden of buren kennismaken met de werking en het aanbod van de bib en verras hen met een op maat uitgezocht boekenpakket. Je mag de boeken drie weken uitlenen vanaf de door jou gekozen ophaaldatum. Wat moet je hiervoor doen?

Je vult een aanvraagformulier in via https://geel.bibliotheek.be/ of in de bib. De bib stelt op basis van de door jou bezorgde informatie het ideale leespakket samen. Mét een mooi strikje rond, dus je bent helemaal klaar voor de feestdagen!

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Kandidaten verkiezing sportlaureaten voordragen

De Geelse sportclubs, pers en sportraad kiezen op vrijdag 17 januari de sportbelofte, sportman, sportvrouw en sportvereniging van het jaar 2019. Ze doen dat in de spektakelzaal van cultuurcentrum de Werft, met technische snufjes en bonte podiumacts. De sportraad huldigt die avond ook de G-sporters, sportkids, vrijwilligers en sportverdienstelijken van het jaar 2019 en de ploegen die kampioen speelden in het seizoen 2018-2019.

Je kunt tot vrijdag 22 november 2019 kandidaten voordragen via www.geel.be/sportlaureaten.

De categorie vrijwilliger van het jaar is nieuw. Een vrijwilliger van het jaar is een vrijwilliger die in het voorbije jaar onmisbaar was voor de werking van de club. Een terreinverzorger bijvoorbeeld, of iemand die er elke dag opnieuw was bij de bouw van een kantine ...

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

De finale van de Beker van Geel wordt betwist tussen KFCV Alberta en ASV Geel op dinsdag 5 november om 19.30 uur in het stadion van Geel.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto