Markten op en rond Havermarkt door Geel Wintert!

De dinsdag- en zaterdagmarkten vinden tussen 18 november en 13 januari plaats op en rond de Havermarkt. In die periode palmt Geel Wintert! immers de Markt in. Geel Wintert! is open van 29 november tot 5 januari, maar er is rekening gehouden met de opbouw en de afbraak.

Tijdens de dinsdag- en zaterdagmarkt geldt in de periode van 18 november tot 13 januari een tijdelijk verkeersreglement van 5 tot 14 uur:
- Verkeer- en parkeerverbod: parking Havermarkt, parkeerplaatsen langs Werft, Kameinestraat tussen St.-Amandskerk en Patronaatstraat, Werft tussen Markt en Patronaatstraat, Markt tussen Markt 17 en Palingstraat
- Parkeerverbod in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat
- Opheffing eenrichtingsverkeer in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Werken aan spooroverwegen Galven en Retieseweg

In opdracht van Infrabel voert een aannemer werken uit aan de overwegen in Galven en Retieseweg. De rails en de betonverharding van de overwegen worden vervangen. Tijdens de werken is geen doorgang mogelijk. De omleidingen lopen langs Kievermont, Rijn en Molseweg.

- Galven: 23 november om 5 uur tot en met 24 november om 5 uur
- Retieseweg: 22 november om 23 uur tot en met 25 november om 5 uur
- Retieseweg: 29 november om 23 uur tot en met 4 december om 19 uur

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Sinterklaas komt naar Geel!

Ook al rijden de treinen niet op zaterdag 23 december, Sinterklaas vindt toch zijn weg naar Geel. Hij en zijn Zwarte Pieten komen om 14 uur in het station aan, om zich vervolgens per koets naar de Markt te begeven.

Daar zorgt de Knetter Kidsband voor een groot zang- en dansfestijn. Zorg dat je erbij bent en feest mee!

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Winkelomheide Kermis zoekt attractie

Op Winkelomheide Kermis, van 14 tot 16 maart 2020, is nog plaats voor een attractie van ongeveer 10 meter met uitzondering van een eetkraam, vissersspel, ballenspel, kindermolen, schietkraam en lunapark.

Kandidaten moeten bij hun aanvraag hun machtiging(en) bijvoegen alsook het nodige attest van de brand- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, keuring gasinstallatie (indien aanwezig), keuring stroomgenerator (indien in gebruik), risicoanalyse, onderhoudsinspectie en periodiek nazicht voor kermistoestellen type A en B.

De kandidaturen moeten voor 9 december 2019 per aangetekende brief worden ingediend bij stad Geel, dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, Hilde Vanuytsel, Werft 20, 2440 Geel.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90,

Economie@geel.be

Heb jij het ook graag lekker warm voor minder geld?
Hoe krijg je je woning lekker warm met een lage energiefactuur? Nodig eens een verwarmingscoach uit bij je thuis. De coach geeft je advies en tips op maat.

Omdat niet iedereen dezelfde levensstijl, leeftijd, gezinssituatie, werktijden of woning heeft, is zo'n persoonlijk advies waardevol. Een gratis huisbezoek vraag je aan op www.provincieantwerpen.be (zoek op verwarmingscoach) of via het contactcentrum grondgebonden zaken in het stadhuis.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebodenzaken@geel.be

Geel tatoeëert stoepen in centrum voor pleegzorg

Tijdens de week van de Pleegzorg, van 15 tot 24 november, zet Geel pleegzorg extra in de kijker in het straatbeeld. Als Pleegzorggemeente wil Geel samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.

Om die zoektocht te ondersteunen krijgen vijftien stoepen in het centrum van 15 tot 24 november een kleine make-over. Een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld.
Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Het maakt niet uit of je nu holebi of hetero bent, getrouwd of single bent, of deel uitmaakt van een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job hebt. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin.

Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

meer info: www.pleegzorgprovincieantwerpen.be

Standhouders gezocht voor Geelse kerstmarkt

De Geelse kerstmarkt vindt dit jaar plaats op de parking van de Havermarkt en dit op zaterdag 14 en zondag 15 december. Op zaterdag is de kerstmarkt open van 14 tot 23 uur, op zondag van 14 tot 19 uur.

Wil jij graag deel uitmaken van de kerstmarkt met winterse, handgemaakte of artisanale voedingswaren? Of wil je de bezoekers verwennen met allerlei lekkernijen? Het kan allemaal. Interesse om één of twee kerstkraampjes te huren? Stuur dan een mailtje voor 19 november naar kerstmarkt@geel.be voor meer info.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, kerstmarkt@geel.be

Expo 'Dit was Zuidergekte 2019'

Tijdens de Oxfam Wereldwinkel cadeaubeurs blik je terug op een zeer geslaagde editie van Zuidergekte. Leer 't Origineel en de derdewereldraad kennen en bewonder de Zuidergekke expo van de Geelse 4de Pijlerprojecten.

De 4de Pijler is een verzamelnaam voor burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking. De cadeaubeurs vindt plaats in De Waai op vrijdag 29 november van 19 tot 22 uur, zaterdag 30 november van 10 tot 20 uur en zondag 1 december van 13 tot 18 uur.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Infosessie woningkwaliteit in het Vlaams woninghuurdecreet

Sinds 1 januari 2019 is het Vlaams woninghuurdecreet van kracht. Voor huurders en verhuurders kan deze gewijzigde wetgeving belangrijke gevolgen hebben.

Wil je de belangrijkste krachtlijnen van het decreet ontdekken of heb je een vraag over de woningkwaliteit van je huurwoning, kom dan zeker naar deze infosessie. Volgende onderwerpen zullen worden toegelicht:
 Krachtlijnen van het Vlaams woninghuurdecreet (juriste van de Verenigde Eigenaars)
 Normen woningkwaliteit en het conformiteitsattest (Kempens Woonplatform)
 Zorgeloos verhuren (SVK Zuiderkempen).

De infosessie vindt plaats op donderdag 21 november om 19.30 uur in cc de Werft. De toegang is gratis en je moet je niet inschrijven.
meer info: dienst grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be