Update wegenwerken Tessenderloseweg

De werken aan Tessenderloseweg gingen op 18 november een nieuwe fase in. Het stuk van de straat Kiezel in Meerhout is zo goed als klaar. Nu start de aanleg van een losliggend fietspad en een gescheiden rioleringsstelsel op Geels grondgebied.

De werken worden eerst uitgevoerd in het deel tussen Meerhout en de stedelijke werkplaats, nadien is het deel van de straat tussen de stedelijke werkplaats en het kruispunt met Winkelomseheide aan de beurt.

De Tessenderloseweg is voor de volledige duur van de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer. De omleiding loopt langs Winkelomseheide en Eindhoutsebaan. Vanuit Geel naar Meerhout volg je als fietser ook de omleiding voor doorgaand verkeer. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel rijden langs Kiezel, Djepstraat en Winkelomseheide.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Op stap met de gids: Sint-Amandskerk

Breng op zondag 1 december, onder leiding van ervaren stadsgidsen, een bezoekje aan de majestueuze Sint-Amandskerk. De kerk is een prachtig voorbeeld van Brabantse gotiek en Kempense baksteen gotiek.

Bovendien herbergt ze een uniek barokinterieur, waaronder een vroeg achttiende-eeuws kerkorgel en een enorme schat aan religieuze kunstvoorwerpen. Interesse? De stadsgids verwacht je om 14 uur aan de Sint-Amandskerk. De rondleiding is gratis.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.visit-geel.be

Expo 'Toon wat ik zie'

Van maandag 2 tot zaterdag 28 december vind je de expo 'Toon wat ik zie' in de bibliotheek. 'Toon wat ik zie' is het resultaat van een sociaal-artistiek project met vrouwelijke vluchtelingen en fotografes. Vier duo's, telkens bestaande uit een vluchtelinge en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen en dat vertaalt zich in een reeks beelden.

De tentoonstelling is een initiatief van vrouwenvereniging VIVA-SVV en kwam tot stand in samenwerking met Globe Aroma en bon (Agentschap Inburgering en Integratie). Je kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Geel Wintert!

Geel Wintert! palmt van vrijdag 29 november tot zondag 5 januari de Markt in. Stad Geel neemt deze editie in eigen handen en kiest voor een duurzame kunststofschaatsbaan.

Rond de piste komen vijf traditionele kermisattracties aangevuld met een tiental houten chalets met verkoops- en etenswaren en lekkere hapjes. De kerststal krijgt een meer prominente plaats in het geheel. Er komt opnieuw een winterbar, met binnen- en buitengedeelte. Net zoals vorig jaar staan in de winterbar heel wat optredens en thema-avonden gepland.

meer info en openingsuren: www.geelwintert.be

S.O.L.I.D.A.I.R. – Samen tegen armoede!

Lennaert Maes, Andries Boone, Eva De Roovere, Brahim, Elvis Peeters en Jonas Winterland staan op vrijdag 13 december op het podium van cultuurcentrum de Werft met S.O.L.I.D.A.I.R. Welzijnszorg strijdt vijftig jaar tegen armoede en dat wordt gevierd.

Ontdek het zangtalent van schrijver Elvis Peeters, laat je meevoeren door de hemelse stem van Eva De Roovere, duik onder in de fluisterwereld van Jonas Winterland en ondervind het enthousiasme van zanger en presentator Brahim aan den lijve. Het gros van de songs werd geschreven door Lennaert Maes. Samen met kompaan Andries Boone omkaderde hij dit mooie project. De voorstelling begint om 20.15 uur en kost 20 euro (met vrijetijdspas 6 euro).

meer info en tickets: cc de Werft, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Overzicht vakantieaanbod krokus- en paasvakantie in InfoGeel

Begin december valt de nieuwe InfoGeel in je brievenbus. De kerstvakantie staat nog wel voor de deur, toch kun je al vooruitblikken naar de sportkampen en kinderopvang tijdens de krokusvakantie. Ook voor de paasvakantie kun je al plannen maken, het aanbod wordt dan uitgebreid met de Speelfabriek.

meer info: www.geel.be/vakantieaanbod

Winterse wandelzoektocht

Heb jij een oog voor details of ben je een echte speurneus? Dan is een fotozoektocht zeker iets voor jou. De wintereditie leidt je door het centrum van Geel aan de hand van zestig detailfoto's. De formulieren zijn te koop bij dienst toerisme en stadsanimatie aan 5 euro. Breng voor 22 maart 2020 je formulier binnen en maak kans op een van de vele prijzen.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.visit-geel.be

Een nieuw recyclagepark voor Geel

Het huidige containerpark is te klein. De stad zocht en vond een nieuwe locatie aan Winkelom, net ten noorden van het bestaande bedrijventerrein. Hier wil de stad, samen met IOK, een nieuw en modern recyclagepark ontwikkelen voor alle Gelenaars. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het nieuwe recyclagepark werd op maandag 30 september voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad.

Voor het RUP recyclagepark loopt van 15 november 2019 tot en met 13 januari 2020 een openbaar onderzoek. Op www.geel.be/nieuwrecyclagepark vind je meer informatie, waaronder de toelichtingsnota en het grafisch plan. Op dinsdag 3 december vindt een infoavond plaats om 19.30 uur in vergaderzaal 1.14 van het stadhuis.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Het zwembad is op zondag 1 december vanaf 13 uur gesloten door een zwemwedstrijd.