Vanaf november: bouwadvies in het stadhuis : Wil je duurzaam bouwen in Geel? Start je met bouwplannen of heb je al plannen op papier? Dan is het verstandig om een tweede opinie te vragen bij de architecten van Kamp C. Zij zijn experts in alle aspecten van duurzaam bouwen.

Ze screenen jouw bouwplannen op duurzaamheid en kunnen je nog nuttige tips meegeven. Is je toekomstige woning wel zo energiezuinig als je had gedacht? Zijn er geen interessante toepassingen over het hoofd gezien? Is je woning conform de nieuwe wetgevingen die er aankomen?

Je krijgt een uur gratis advies op maat over je nieuwbouw of verbouwing. Kamp C is een autonome dienst van de Provincie Antwerpen. Dit is een garantie voor objectieve en neutrale adviezen zonder dat er commerciële belangen mee gemoeid zijn. Interesse? Maak hiervoor een afspraak via georg.klein@geel.be of telefonisch op het nummer 014 56 62 64. Let wel, de afspraak kan enkel doorgaan als er minstens 3 inschrijvingen per dag zijn!

Leen eens een zaadje!

In de bib kan je niet alleen boeken lenen, maar ook allerlei zaadjes. Iedereen kan maximum drie zadenzakjes per keer meenemen uit de zadenbib. In ruil hiervoor breng je na het oogsten of het bloeien de zaden opnieuw naar de bib. En dat helemaal gratis! In de zadenbib vind je 207 soorten zaden van 19 planten. Op www.mijntuin.org vind je de volledige catalogus.

Vacature bij Brandweer zone Kempen

Door de brandweerhervorming van 1 januari 2015 werden zeven brandweerposten verenigd in Brandweer zone Kempen. Als nieuwe organisatie hebben wij nood aan administratieve ondersteuning. Werken voor Brandweer zone Kempen staat synoniem voor boeiende uitdagingen.

Heb je interesse om ons team te versterken? Brandweer zone Kempen zoekt een personeelsverantwoordelijke en bestuurssecretaris. Op www.brandweerzonekempen.be vind je meer informatie over deze functies. Bijkomende inlichtingen kan je bekomen bij Stephanie Hoskens via stephanie.hoskens@geel.be of 014 56 66 43. Solliciteren kan tot 30 september.meer info: www.brandweerzonekempen.be

Glascontainer Palingstraat is verplaatst
De glascontainer op de parking van Palingstraat (Sint-Amands) maakt plaats voor beveiligde fietsboxen voor elektrische fietsen. Je kan met je glasafval terecht naast fuifzaal De Waai of 20 andere plaatsen in Geel. Een overzicht van glascontainers vind je op www.geel.be
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Geelse kerstmusical "De Magische Kerstbal" zoekt zang- & acteertalent

Tijdens de kerstmarkt in Geel staat er weer een heus spektakel op het menu. Met de kerstmusical "De Magische Kerstbal" onder leiding van regisseur Ief Dams kan jong en oud op 12 en 13 december genieten van topentertainment gebracht door talent van eigen bodem.

Voor de invulling van enkele hoofdrollen zijn we nog op zoek naar jongens en meisjes van 8 tot 15 jaar voor de kinderhoofdrollen, mannen en vrouwen tot 45 jaar en mannen vanaf 45 jaar. Voorwaarde is dat zij goed moeten kunnen zingen én acteren. Voor de invulling van deze hoofdrollen worden audities gehouden op zaterdag 26 september in lokaal 1.14 op de eerste verdieping van het stadhuis (Werft 20). Geïnteresseerden dienen zich voor 20 september in te schrijven via kerstmarkt@geel.be.

Wie met de kerstmusical wil meespelen maar geen ambities heeft voor één van de hoofdrollen kan zich vanaf 5 september aanmelden via de website www.fanvandimpna.be. De inschrijvingen worden afgesloten op donderdag 24 september. Niet te lang twijfelen is dus de boodschap! Wil je meer over de inhoud van de kerstmusical te weten komen? Dan ben je van harte welkom op de infovergadering. Deze vindt plaats op dinsdag 22 september om 19u30 in de Leonardozaal van het Sint-Dimpnacollege (Laar 2, 2440 Geel).  meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Kunstatelier voor deelnemers met Autisme Spectrum Stoornis

De Kunstacademie van Geel en 't pASSt vzw starten vanaf september met een artistiek atelier voor jongeren en jongvolwassenen met Autisme Spectrum Stoornis. Het atelier vindt plaats op woensdagavond van 18u tot 21u in het ontmoetingscentrum Winkelomheide. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen deelnemen.

Het unieke uitgangspuntpunt voor dit buitengewone atelier is de verwevenheid tussen kunst en natuur. Daarom zal op duidelijk vooraf aangekondigde momenten het atelier plaatsvinden op een buiten-locatie. De doelstelling is het versterken van vaardigheden, nodig in het dagelijks leven, door middel van kunstzinnige vorming in een prikkelarme omgeving.