Buitenschoolse Kinderopvang zoekt vrijwilligers

De Buitenschoolse Kinderopvang De Bengelbende organiseert samen met de Geelse basisscholen een geïntegreerd opvang- en vrijetijdsaanbod op school.

De Bengelbende zoekt drie soorten vrijwilligers:
- Onthaalvrijwilligers om kinderen die naar de opvang komen in- en uit te schrijven en ouders wegwijs te maken.
- Zorgvrijwilligers die met de kinderen ravotten maar ook helpen bij een toiletbezoek, eetmoment of huiswerk.
- Activiteitenvrijwilligers die hun passie, hobby, sport of creativiteit willen delen met de kinderen.

Alle vrijwilligers ontvangen een vergoeding. Je kiest zelf een vast moment per week.

meer info: De Bengelbende, 014 56 73 45, bengelbende@geel.be

Nog op zoek naar een eindejaarscadeau? Boek een boek!

Zoek je een duurzaam en goedkoop eindejaarscadeautje? Dan ben je bij de bib aan het juiste adres! Tot 31 januari maakt de bib een Boek een Boek-pakket dat jij cadeau kunt doen aan een andere lezer.

Laat je moeder, vader, lief, leerkracht, vrienden of buren kennismaken met de werking en het aanbod van de bib en verras hen met een op maat uitgezocht boekenpakket. Je mag de boeken drie weken uitlenen vanaf de door jou gekozen ophaaldatum.

Wat moet je hiervoor doen? Je vult een aanvraagformulier in via geel.bibliotheek.be of in de bib. De bib stelt op basis van de door jou bezorgde informatie het ideale leespakket samen. Mét een mooi strikje rond, dus je bent helemaal klaar voor de feestdagen!

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Minder Mobielen Centrale en gezelschapsdienst zoeken vrijwilligers

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat de stedelijke sociale dienst de Minder Mobielen Centrale (MMC) en de gezelschapsdienst oprichtte. Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken.

De gezelschapsdienst richt zich tot Gelenaars die nood hebben aan gezelschap of toezicht overdag en/of 's nachts. Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen gebruikmaken van de Minder Mobielen Centrale.

Ben je hulpvaardig, sociaal ingesteld en heb je een luisterend oor? Stel je dan kandidaat als chauffeur of vrijwilliger bij de gezelschapsdienst. Chauffeurs ontvangen een kilometervergoeding (0,34 euro/km), bij de gezelschapsdienst krijg je een vergoeding van 2,60 euro per uur.

Je kiest zelf hoeveel uren je wilt spenderen per week. Het is vrijwillig, dus je mag altijd nee zeggen als een bepaalde vraag jou niet past.

meer info: dienst sociale zorg, 014 56 71 20, socialezorg@geel.be

Werken aan kruispunt Pas-Waterstraat-Stelenseweg

In december wordt gewerkt aan de nutsleidingen aan het kruispunt Pas – Waterstraat – Stelenseweg. De aannemer startte begin december in het gedeelte van Pas ter hoogte van huisnummer 177 en werkte verder richting Veldstraat. Deze werken waren gepland tot 13 december, maar kunnen uitlopen door slechte weersomstandigheden.

Daarna volgen de twee andere zijdes van het kruispunt. Eerst voert de aannemer werken uit aan het gedeelte Pas-Waterstraat. Daarna wordt gewerkt aan het gedeelte Pas-Stelenseweg-Waterstraat, waarbij Stelenseweg afgesloten is voor het verkeer. Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op www.geel.be/pas voor het meest recente nieuws.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Brug van Stelen open voor verkeer

Op 28 november testten 16 vrachtwagens van elk 43 ton de stabiliteit van de nieuwe brug over het Albertkanaal in Stelen. De brug werd goedgekeurd voor gebruik en werd zaterdagochtend 30 november opengesteld voor het verkeer.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen. Begin juni 2018 verschoof De Vlaamse Waterweg nv de oude brug een 20-tal meter zodat ze als tijdelijke omleidingsweg kon dienen.

Zo kon op de bestaande locatie van de brug een nieuwe hogere stalen boogbrug gebouwd worden die een tweetal meter hoger ligt. Hierdoor bleef de onderbreking van de brug ook beperkt. De stalen boogbrug heeft een totale overspanning van 123 m en een nuttige breedte van 15,60 m.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be