U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
16.01.2020 - 16.38u
Door: Lex Verellen

Foute datums Speelfabriek paasvakantie in InfoGeel

Er sloop een fout in InfoGeel wat betreft de datums van de Speelfabriek in de paasvakantie. Op paasmaandag is er geen Speelfabriek, wel op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 april. Speelfabriek Deluxe vindt plaats op vrijdag 17 april.

• Voor de Speelfabriek op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 april hoef je niet in te schrijven. Je hebt wel een speelpas nodig.
• De inschrijvingen voor Speelfabriek Deluxe van vrijdag 17 april starten op maandag 2 maart. Je moet ten laatste één week op voorhand inschrijven (de plaatsen zijn beperkt).

Dat kan:
o online via www.geel.be/speelfabriekinfo
o aan het onthaal van de dienst jeugd in jeugdcentrum De Bogaard

Praktische informatie en prijzen vind je op www.geel.be/speelfabriekinfo.

meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be, www.geel.be/speelfabriekinfo

Op skivakantie met je kinderen? Vraag tijdig een kids-ID aan

Reis je met kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, dan hebben zij een kids-ID nodig. De kids-ID geldt als officieel reisdocument in de meeste Europese landen en in enkele niet-Europese landen.

In landen waar de kids-ID niet aanvaard wordt, moet je kind een Belgisch paspoort voorleggen. De kids-ID en het Belgisch paspoort vraag je aan bij de dienst burgerzaken (op afspraak via www.geel.be/afspraak of 014 56 77 77).

Een Kids-ID aanmaken duurt 2 tot 3 weken. In drukke periodes kan de aanmaaktermijn oplopen. Vraag de Kids-ID dus tijdig aan, best een maand voor je op reis vertrekt. Wie te laat aanvraagt, kan nog rekenen op een spoedprocedure, maar de kosten voor die procedure zijn hoger.

meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Dimpnadagen

2020 is een Dimpnajaar! Hou www.dimpnadagen.be zeker in het oog. Daar vind je bijvoorbeeld al het speelschema van GheelaMania. Wil je graag meewerken? Dienst toerisme en stadsanimatie zoekt acteurs, figuranten en medewerkers voor de Sint-Dimpnaommegang op 10 mei en zaalwachters voor een tentoonstelling in de Sint-Dimpnakerk van 27 maart tot 7 juni.

meer info voor vrijwilligers: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

meer info voor zaalwachters: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be

Amerikalaan afgesloten voor paddentrek

Elk jaar van 1 februari tot 15 april sluit de stad de Amerikalaan tussen de Belgiëlaan en Kievermont af voor alle autoverkeer, om padden een veilige oversteek te garanderen. Geel neemt deze maatregel om de talrijke amfibieën te beschermen die de Amerikalaan oversteken naar de poel van het nabijgelegen natuurgebied Reivennen.

In tegenstelling tot overzetacties is de afsluiting van de straat het enige afdoende middel gebleken om deze belangrijke paddenpopulatie effectief te beschermen tegen het verkeer. Als de paddentrek door de weersomstandigheden vroeger stopt, wordt de Amerikalaan vroeger terug opengesteld voor alle verkeer.

De overzetacties in Wilders en Voort blijven bestaan, dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers. De verkeerssituatie laat daar een volledige afsluiting helaas niet toe. Dit jaar komt er ook een overzetactie in Kievermont bij omdat veel padden hun overwinteringsplaats in het Engels kamp hebben. Ze steken Kievermont over naar de poel om hun eitjes af te zetten in het water.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Storm 10 maart erkend als ramp

De Vlaamse Regering heeft de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp erkend voor 85 gemeenten, waaronder Geel. Intussen werd de erkenning ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad waardoor getroffenen een aanvraag kunnen indienen voor een schadevergoeding.

Leed jij tussen 9 en 15 maart 2019 schade en had je al aangifte gedaan bij je eigen verzekeraar? Ga dan naar https://overheid.vlaanderen.be/schadevergoeding-rampenfonds-aanvragen om via het e-loket een aanvraag op te starten. Je kunt op deze pagina ook nakijken welke opgelopen schade aanleiding geeft tot tussenkomst van het Vlaams Rampenfonds.

Daarnaast vind je er ook een handleiding voor het gebruik van het e-loket. Je kunt je dossier indienen tot en met dinsdag 31 maart.

meer info: Vlaams Rampenfonds, 02 553 50 10, rampenfonds@vlaanderen.be of bij de noodplanningscoördinator van stad Geel, 014 56 60 64, rob.testelmans@geel.be

'Wandelen voor anderen' met SAIO

Op zondag 2 februari nodigt SAIO je uit om mee te wandelen voor 't pASST. 't pASSt is een initiatief in regio Geel-Zuiderkempen waar normaal- tot hoogbegaafde jongvolwassenen met ASS (= Autisme Spectrum Stoornis) en hun directe omgeving terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en zich creatief te ontplooien.

Je kunt kiezen tussen 2 wandelingen:
 een trage-wegenwandeling in het centrum van 5 km
 een wandeling van 13 km met drankstop en kans om naar het toilet te gaan

Je kunt tussen 12.30 en 14.30 uur vertrekken aan SAIO in Billemontstraat 77. Zowel wandelaars als niet-wandelaars zijn welkom in de school voor een hapje en een drankje. Op het marktje kun je werkjes van de leerlingen bewonderen én kopen.

Ga zeker langs het dessertbuffet en geniet van iets lekkers met een drankje!

meer info: SAIO, 014 56 64 20, sbs.saio@geel.be

Kajakjogging, start van Geel Loopt 2020

Zet je loopschoenen klaar en smeer de benen in voor een nieuw jaar van Geel Loopt. De Geelse Kajakvaarders, Oude Kastelsebaan 1A in Ten Aard organiseren op zondag 2 februari de Kajakjogging, de eerste jogging op het programma. De sportievelingen worden om 14 uur aan de startlijn verwacht.

De jogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: tien joggings, gespreid over acht maanden. Je kunt een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings.

De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zes wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 29e Appolloniajogging op 26 september, een klein cadeautje afhalen.

Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 30 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: dienst sport, 014 56 67 50, sport@geel.be

imageMeer nieuws

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 05.08.2022 - 12.26u

Start aanleg glasvezelnetwerk in Olen door Fiberklaar

Neteland | Olen 05.08.2022 - 08.12u

Hoeveel pintjes zitten er in een biervat? Caféfederatie trekt weer naar Raad van State over berekening

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 19.11u

Zomer-BOB-controle politie regio Turnhout : 2 rijbewijzen ingetrokken

Kasterlee | Kempen regio | Lille | Turnhout regio 04.08.2022 - 17.34u

Nooit eerder zo weinig inbraken als in 2021

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 11.01u

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 10.03u

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal
Herentals | Neteland 04.08.2022 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto