U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
23.01.2020 - 12.22u
Door: Lex Verellen

Onderzoek naar 'centrumbus'

Een student voert een onderzoek naar de haalbaarheid van een 'centrumbus' in Geel. Deze bus legt een traject af binnen een bepaald gebied maar kan ook haltes buiten het centrum hebben, bijvoorbeeld in de deeldorpen. Er zijn geen concrete plannen maar de stad bekijkt de resultaten zeker voor toekomstige denkpistes.

Om te peilen naar de noden en interesse van de Gelenaars naar een soort van 'centrumbus', voert een student mobiliteitswetenschappen van de universiteit van Hasselt een enquête uit voor de stad Geel. Je kunt de enquête invullen tot en met 10 februari 2020 via www.geel.be/onderzoek-naar-centrumbus. De dienst mobiliteit ontvangt achteraf de resultaten van het onderzoek.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Werken met hinder

Dr. Van de Perrestraat 124: Tot 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 124. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: bij de afbraak en de nieuwbouw moeten fietsers en voetgangers langs een afgezonderde doorgang op de rijbaan. De rijweg is gedeeltelijk afgesloten, beurtelings verkeer is van toepassing. Er is een parkeerverbod aan de overkant. Voetgangers kunnen oversteken ter hoogte van huisnummer 110.

Dr. Van de Perrestraat 15 (naast ingang Lidl): Tot 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 15. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: het voetpad en het fietspad worden ingenomen, fietsers en voetgangers moeten over de rijweg in een afgezonderde doorgang. De rijweg blijft open, de inname beperkt zich tot de parkeerstrook.

Pas: De werken aan de nutsleidingen op het kruispunt Pas – Stelenseweg – Waterstraat worden eind januari - begin februari afgerond, tenzij de weersomstandigheden slecht zijn.

Daarna volgt de volgende fase van de werken aan Pas. Voor de meest recente info kunnen buurtbewoners en geïnteresseerden zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op www.geel.be/pas.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Dementievriendelijk Gasthuismuseum

In het Gasthuismuseum kun je een koffer vol nostalgie ontlenen. Ontdek thuis of in je vereniging de voorwerpen uit de koffer en breng herinneringen naar boven.

Kom je graag op uitstap naar het museum? Dan kun je in duo met een mantelzorger of begeleider aansluiten bij een rondleiding op maat. Voor individuele bezoekers zijn er rondleidingen op 19 februari en 15 maart, telkens van 14.30 tot 15.30 uur. Groepen zijn welkom na reservatie (minimum 10 dagen op voorhand).

meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be

Op stap met de gids: Op zoek naar dwaallichten en demonen

Ben je fan van wandelen met een vleugje beleving? Dan is de wandeling 'Op zoek naar dwaallichten en demonen' op zondag 2 februari iets voor jou! In het oeroud Bels en typisch Kempens landschap valt heel wat te beleven: de mysterieuze naaldbossen vormen een inspiratiebron voor kleurrijke verhalen over kwade geesten, dwaallichtjes en kabouters.

En dan zwijgen we nog over de geheimzinnige Duivelskuil! De gratis wandeling start om 14 uur aan de Sint-Lambertuskerk in Bel. Inschrijven is niet nodig.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

 

imageMeer nieuws

Strandpret op wielen voor kinderen met een fysieke beperking

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 12.08.2022 - 09.13u

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen
Herentals | Herenthout | Neteland 11.08.2022 - 22.33u

Nieuwe fiets- en wandelkaart langs uitkijkpunten in (H)Oogverblindend Landschap van de Voorkempen

Nieuwe fiets- en wandelkaart langs uitkijkpunten in (H)Oogverblindend Landschap van de Voorkempen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2022 - 19.39u

Rijbewijs ingetrokken van 18-jarige uit Ravels : roekeloos rijden

Kempen regio | Turnhout regio 11.08.2022 - 19.05u

43-jarige man uit Herentals verdronken in recreatiedomein de Lilse Bergen

Kempen regio | Lille | Neteland 11.08.2022 - 19.01u

Decathlon België waarschuwt voor valse weggeefacties via sociale media

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Olen 11.08.2022 - 14.11u

Erkenning Imeldaziekenhuis – HeiligHartziekenhuis als referentiecentrum voor complexe pancreaschirurgie verlengd

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 11.08.2022 - 13.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto