Subsidies innovatieve welzijnsprojecten

Het Sociaal Huis werkte een subsidiereglement uit voor innovatieve welzijnsprojecten. Het lokaal bestuur wil hiermee duurzame acties ondersteunen die het meerjarenplan op het gebied van welzijn, zorg en gezondheid aanvullen of versterken.

Welzijnsorganisaties die actief zijn in Geel en een subsidie willen krijgen, moeten met hun project inspelen op één of meerdere van de thema's:
• armoedebestrijding en maatschappelijke integratie,
• gezondheidszorg en preventie,
• kinderopvang,
• zelfstandig thuis wonen,
• Geel profileren als Barmhartige Stede,
• geïntegreerd lokaal welzijnslandschap.

Het subsidiereglement en het aanvraagformulier vind je op www.geel.be/subsidies-innovatieve-welzijnsprojecten. Liever niet digitaal, contacteer dan de dienst sociale zorg via socialezorg@geel.be.

Uiterste datum om het projectidee in te dienen is 31 maart 2020. Het maximale subsidiebedrag is 5 000 euro.

meer info: dienst sociale zorg, 014 56 71 20, socialezorg@geel.be

Voorrang verlenen aan openbaar vervoer

De voorrangsregels voor lijnbussen en lijnbussen voor het schoolvervoer zijn verschillend.

We zetten de regels even op een rij:

- Lijnbussen :
o Binnen de bebouwde kom: autobus heeft voorrang op het autoverkeer bij het verlaten van de halte als de linkse richtingaanwijzer werkt, geldt zowel voor een halte op als naast de rijbaan.
o Buiten de bebouwde kom: autobus heeft geen voorrang op het autoverkeer bij het verlaten van de halte.

- Lijnbussen voor het schoolvervoer:
o Binnen en buiten de bebouwde kom: autobus heeft steeds voorrang op het autoverkeer als alle richtingaanwijzers werken, hiermee wordt kenbaar gemaakt dat kinderen gaan in- of uitstappen.
o Het voertuig moet op het linkergedeelte vooraan en achteraan voorzien zijn van een geel schoolbusbord (zie bijlage) en moet goed zichtbaar zijn.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Boomplantactie Afghaanse gemeenschap

Op 23 januari heeft de Afghaanse vereniging Watandaar, in samenwerking met stad Geel, een boom geplant aan het openluchtzwembad. De boom staat symbool voor de verbondenheid tussen de Afghaanse Gelenaars en de stad.

Watandaar is een vereniging van Afghaanse jongeren in Geel die aangesloten is bij 't Origineel. De vereniging organiseert vooral voetbal- en cricketevenementen en Afghaanse feesten.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Zwembad Geel

Het zwembad is op zaterdag 15 en zondag 16 februari gesloten, zwemclub ZGeel houdt dan een zwemwedstrijd. Op vrijdag 14 februari is het zwembad wel open, maar je kunt niet van de springplanken duiken.