Voorbeeldig Geel zoekt beeldmateriaal van St.-Dimpna

De beeldencaravaan van Voorbeeldig Geel trekt naar St.-Dimpna. Daarom deze warme oproep: heb je nog foto's, dia's, negatieven of filmfragmenten van de parochie St.-Dimpna, haar inwoners, het dorps- of verenigingsleven?

Het stadsarchief digitaliseert met veel plezier jouw materiaal en toont een mooie selectie op 17 en 18 oktober in St.-Dimpna. Hoe gaat dat praktisch? Je contacteert het stadsarchief of de projectleider Karel Swolfs. Karel komt bij je langs of je bent welkom op het archief. Je materiaal krijg je zo snel mogelijk terug. Je kunt materiaal aanleveren tot 1 mei.

meer info: stadsarchief, 014 56 66 93, archief@geel.be of Karel Swolfs, 0495 18 57 66, karel.swolfs@telenet.be

Groene metamorfose voor school Larum

Dankzij het nieuwe project van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw onder de campagne 'Vlaanderen breekt uit' worden de komende jaren maar liefst 15 speelplaatsen in 6 Kempense gemeenten deels opgebroken.

De grijze speelplaatsen, vaak betonzeeën zonder schaduw, worden in 3 jaar herschapen in groene speelplaatsen. Dat biedt tal van voordelen voor de leerlingen.
SBS Larum neemt, samen met de 11 andere Kempense scholen, deel aan het onthardingsproject.

Het doel is om verharde delen van de speelplaats uit te breken en te vervangen door groene, speelse elementen. Het is de bedoeling dat de kinderen mee gaan nadenken over de precieze invulling van de vernieuwde speelplaats. Naast ruimte voor spel en beweging, zal ook aandacht zijn voor het creëren van rustigere zones.

meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 00, stedelijkonderwijs@geel.be, www.geel.be/groene-metamorfose-speelplaatsen

Kinderen, jongeren en budget

Op woensdag 19 februari om 19.30 uur kun je in het Huis van het Kind gratis de infoavond 'Kinderen, jongeren en budget' bijwonen. Hanne Laenen van BudgetInZicht Kempen geeft uitleg over financiële opvoeding. Ze overloopt methodes waar je praktisch mee aan de slag kunt gaan.

Hanne geeft je ook tips en handvaten over veilig en verantwoord besteden. Met de andere ouders kun je ervaringen uitwisselen. De plaatsen voor deze gratis infoavond zijn beperkt, inschrijven kan via info@huisvanhetkindglm.be of 014 56 73 44.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be

Week van de Keigezonde Kempen

De Week van de Keigezonde Kempen vindt plaats van 1 tot 7 maart. Preventie en gezondheidspromotie voor jonge gezinnen is het thema.

Het Huis van het Kind organiseert die week een aantal activiteiten:

- In het Huis van het Kind gaan baby's en peuters aan de slag met voelcirkels om sensorische prikkeling te stimuleren. Dat kan de hele week zonder inschrijven.

- Els Delvaux gaat langs bij de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO). Zij organiseert een initiatie met de kinderen rond gezond bewegen, yoga, rustgevende oefeningen ... die zowel thuis als in de BKO mogelijk zijn.

- Voor de begeleiding van de kinderdagverblijven en de onthaalouders, wordt een inleefsessie in het Huis van het Kind georganiseerd op woensdag 4 maart om 18.30 uur.

De inleefsessie gaat over gezond bewegen met baby's en peuters en is heel praktijkgericht. De doelgroepen zijn kinderdagverblijven en onthaalouders in Geel, Laakdal en Meerhout. Je kunt je hiervoor inschrijven tot en met 1 maart.

Wil je weten wat er nog meer te doen is in jouw buurt? Alle keigezonde evenementen vind je op www.gezondekempen.be.

meer info: Huis van het Kind, 014 56 73 44, info@huisvanhetkindglm.be
www.huisvanhetkindgeellaakdalmeerhout.be

Kennismaking met het geriatrisch ziekenhuis en de geheugenkliniek

Op vrijdag 21 februari kun je kennismaken met de geheugenkliniek en het geriatrisch dagziekenhuis van AZ Geel. Welke soorten zorg worden in het geriatrisch dagziekenhuis aangeboden? Wat kun je verwachten van een dagopname? Hoe ziet een dag in de geheugenkliniek eruit?

Op het infomoment krijg je een antwoord op deze vragen. Het infomoment is gratis, je moet je wel inschrijven bij dienstencentrum Luysterbos. De deelnemers worden om 13.30 uur aan het dienstencentrum verwacht. Je wandelt in groep naar het ziekenhuis en na afloop keer je terug naar het dienstencentrum voor een gratis tasje koffie met een lekker stukje taart.

meer info en inschrijven: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be