Bezoek het Sociaal Huis met Dag van de zorg

Het Sociaal Huis zet op zondag 15 maart van 13 tot 17 uur haar deuren open. En dat mag je letterlijk nemen, want je mag ook een kijkje nemen op plaatsen waar normaal geen bezoekers komen.

- Maak kennis met het aanbod van het Sociaal Huis en van dienstencentrum Luysterbos.
- Ontdek het verschil tussen het oude rusthuis en het moderne woonzorgcentrum.
- Bezoek de infostandjes van welzijnsdiensten die niet in het Sociaal Huis gevestigd zijn op het binnenpleintje aan het dienstencentrum.
- Sluit aan bij een van de rondleidingen langsheen de verschillende diensten in het Sociaal Huis, het woonzorgcentrum en het dienstencentrum.
- Geniet bij een gratis hapje en drankje van een fijne babbel.

Het Sociaal Huis is er voor iedereen en heeft voor elke levensfase een waardevol aanbod aan activiteiten, ondersteuning, hulp en oplossingen.

meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

Start inschrijvingen kampen zomervakantie

Het aanbod van kampen in de zomervakantie is heel uitgebreid. Zo kunnen de kids deelnemen aan sportkampen, cultuurkampen, Speelfabriek, boerderij- en knutselkampen en ook de Bengelbende heeft een zomerprogramma.

Op www.geel.be/vakantieaanbod vind je een overzicht en de brochure Zomerkriebels. Het is niet mogelijk om voor alle kampen op dezelfde manier in te schrijven. Kijk dus zeker naar de algemene info bij de kampen of opvang die jou interesseren, want de data en uren om in te schrijven zijn verschillend.

meer info: www.geel.be/vakantieaanbod

Ronde tafel kinderopvang

Het lokaal overleg kinderopvang Geel, in samenwerking met Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout, verwelkomt op 26 maart iedereen met interesse in kinderopvang en activiteiten voor baby's en peuters.

Dit kan zowel de medewerker, vrijwilliger of onthaalouder op de werkvloer zijn als de (toekomstige) organisator van kinderopvang.

Je kunt deelnemen aan drie workshops, iedereen volgt via een doorschuifsysteem elke workshop.

- Natuurbeleving in de opvang is leuk! (deze workshop vindt buiten plaats)
- Muziek in de opvang is leuk!
- Risicovol spelen in de opvang is leuk!

De ronde tafel vindt plaats op donderdag 26 maart om 19.30 uur in dienstencentrum Luysterbos, J.B.-Stessenstraat 69. Inschrijven kan tot 20 maart via christine.heylen@geel.be.

meer info: Christine Heylen, 014 56 73 46, christine.heylen@geel.be, www.geel.be/ronde-tafel-kinderopvang

Op avonturendag in de Ardennen

Tieners kunnen op dinsdag 14 april deelnemen aan een Teamchallenge en Adventure Walk van Survival Life in de Ardennen. De Teamchallenge is het aangaan van uitdagingen door middel van samenwerking, behendigheid, inventiviteit, snelheid en kracht.

De Adventure Walk is een avontuurlijke wandeling van ongeveer 7 km door de ruige bossen van de Ardennen. Inschrijven kan tot en met dinsdag 31 maart. In de prijs van 30 euro zijn de bus, gebruik van het materiaal en een verzekering inbegrepen. Meer info vind je op www.geel.be/sportdagentieners.

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be, www.geel.be/sportdagentieners

Kom bloed of plasma geven!

Lukt het je niet om tijdens de week bloed of plasma te geven? Dan ben je op zaterdag 14 maart tussen 9 en 15 uur meer dan welkom om te doneren! Wil je nu alvast je bedje reserveren om bloed of plasma te doneren?

Maak dan een afspraak:
- via het online donorportaal
- via het gratis nummer 0800 777 00
- via bloed@rodekruis.be

meer info: www.rodekruis.be/nieuws-kalender/kalender/dag-van-de-zorg-2020/

Ontmoet Mamadou!

Van 5 maart tot 13 maart verblijft Mamadou Dramé in Geel. Hij is afkomstig uit Senegal waar hij werkt voor een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. Tijdens zijn inleefverblijf bij de gastgemeenschap in Geel staat uitwisseling centraal. Enerzijds bezoekt Mamadou organisaties, projecten en scholen. Anderzijds maakt hij tijd om te getuigen over zijn werk met Symbiose in Senegal.

Op dinsdag 10 maart organiseert de dienst gelijke kansen een Open Avond waar ook jij Mamadou kunt ontmoeten. Je bent welkom vanaf 19 uur bij den alleman, Velleke 220. Om 19.30 uur wordt de avond officieel geopend. Daarna trakteert 't Origineel je op een hapje, drankje en muziekje. 't Origineel is een vereniging uit Geel waar mensen met een migratie-achtergrond elkaar ontmoeten.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Heb jij de Boekenzoeker al ontdekt?

Vindt je zoon/dochter moeilijk het juiste boek? Probeer dan eens de boekenzoeker uit! Boekenzoeker helpt je kiezen. Op basis van thema, leeftijd, actualiteit ... kom je terecht bij de boeken die bij jou passen.

Wil je graag een nóg persoonlijker aanpak? Dan kun je een formulier voor Boek een Boek junior invullen via de website van de bib of aan de balie in de bib. De bibmedewerkers toveren graag de beste suggesties voor jou uit de collectie tevoorschijn.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be, www.boekenzoeker.be