U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
12.10.2015 - 14.34u
Door: Herman Gezelle

Bloemen op kerkhoven rond Allerheiligen : Allerheiligen en Allerzielen komen eraan. Hou er rekening mee dat je geen bloempotten en losse bloemen op een graf mag zetten voor dinsdag 27 oktober 2015. Bloemen worden ten laatste op 1 december van de graven verwijderd. Je mag geen bloempotten of andere voorwerpen steviger in de grond plaatsen omdat dit de gazon rond de grafstenen kan beschadigen.

Tombola tijdens dinsdagmarkt

Tijdens de maand november organiseert het marktcomité van de dinsdagmarkt in samenwerking met het stadsbestuur voor de zevende maal een markttombola. Deze novemberactie wordt gehouden op dinsdag 3, 10, 17 en 24 november. Bij elke aankoop bij een deelnemende marktkramer krijgen klanten een tombolabiljet. Dit biljet kan je in de urne aan het fietsrek aan de kerk deponeren. Er zijn 500 cadeaubonnen te winnen van 5,10 en 15 euro op te kopen bij de deelnemende marktkramers. De winnaars krijgen hun cadeaubon thuis gestuurd en deze blijven geldig tot 1 november 2016.

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 23 oktober vindt de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. Deze Nacht wordt al voor de 5de keer georganiseerd in de regio Lier en Herentals, maar het is de eerste keer dat ook erfgoedcel k.ERF mee op de kar springt. Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed pakken verschillende musea en verenigingen uit met hun collecties, tradities of verhalen. Er zijn op verschillende locaties gratis lezingen, rondleidingen, proeverijen of vertelavonden. Alle activiteiten vinden – zoals de naam al doet vermoeden – na valavond plaats, tussen 19u en 23u.

In Geel staat om 20u een voordracht 'Heilige vrouwen' gepland in de St. Dimpnakerk. Tussen 19u en 23u kan je de finissage van de expo 'Fan van Dimpna' bezoeken in het Gasthuismuseum en ook het bezoekerscentrum OPZ is tussen 19u en 23u uitzonderlijk open. Het volledige programma vind je op www.erfgoedcelkerf.be.

Cultuurprijzen gaan digitaal

Op woensdag 25 november vindt de cultuurprijsuitreiking plaats. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er een prijs uitgereikt voor de persoon en vereniging die Geel cultureel op de kaart hebben gezet in het afgelopen jaar. Daarnaast zijn er eervolle vermeldingen en wordt er iemand in de bloemetjes gezet voor een volledige culturele carrière met de cultuurprijs Lange Loopbaan. Nieuw dit jaar zijn enkele digitale publieksprijzen.

Nog tot en met 19 oktober kan je een persoon of vereniging nomineren voor de 5 categorieën: jeugdcultuur -26 jaar, mooiste foto van een cultureel evenement, grootste pechvogel, grappigste actie/evenement, beste communicator. Je kan enkel Geelse verenigingen of Geelse culturele personen nomineren.

Post een foto van jouw favoriet op de facebookpagina van de Geelse cultuurraad www.facebook.com/cultuurraadgeel. Het bestuur van de cultuurraad zal voor elke categorie 5 nominaties kiezen, waarop het publiek kan stemmen via een digitaal formulier van 26 oktober tot en met 16 november. Op 25 november worden de gelukkigen bekend gemaakt in zaal de Waai tijdens de cultuurprijsuitreiking.  meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be

Voormalig Engels kamp wordt avontuurlijk speelbos

Zondag 18 oktober opent de stad Geel het nieuwe speelbos in het voormalig militair domein Kievermont. Geelse kinderen en jongeren kunnen vanaf dan dus niet alleen terecht op één van de vele speelpleintjes in de stad maar ook in een heus speelbos. Naast de spelactiviteiten wil de stad ook aandacht besteden aan het educatieve aspect.

Om 13u kan je mee wandelen van de Markt naar het speelbos zo'n 4 km langs trage wegen en nieuwe speelpleintjes. Tussen 13u30 en 17u kan je het speelbos ontdekken. Elke kind krijgt een kleine attentie. Voor de wandeling schrijf je vooraf in via infocel.td@geel.be of 014 56 60 83.

De energie-infotoer: Welk verwarminssysteem is het best voor mijn woning?

Naar jaarlijkse gewoonte neemt onze stad neemt deel aan de energie-infotoer. Deze infotoer omvat 29 infosessies die in samenwerking met IOK, Kamp C, Eandis, Infrax en de Gezinsbond georganiseerd worden. Tijdens deze infosessies komen verschillende onderwerpen over energie besparen en hernieuwbare energie aan bod.

In Geel vindt de infoavond 'Verwarming, welk systeem is het best voor mijn woning?' plaats op dinsdag 24 november om 20.00u in zaal 1.14 van het stadhuis. Is je verwarmingsinstallatie 10 jaar oud? Dan is de kans groot dat je nodeloos veel geld opstookt. Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden die bestaan om je woning te verwarmen. Een ervaren architect geeft je onafhankelijk advies over de voor- en nadelen van toestellen en technieken. Deelnemen is gratis maar inschrijven wel verplicht. Dit kan via www.iok.be/ei.

 

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto