Cursus gemachtigd opzichter : Veel scholen hebben een tekort aan vrijwilligers die kinderen de straat helpen oversteken. Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school en zijn een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid. Om het tekort te verhelpen, organiseert het stadsbestuur op maandag 30 november een cursus 'gemachtigd opzichter'. De opleiding start om 19u30 in het stadhuis, lokaal 1.14.

Wil jij een steentje bijdragen? Word gemachtigd opzichter en zorg er mee voor dat vele jonge fietsers en voetgangers een kans krijgen om veilig en zelfstandig naar school te gaan. Deelnemen is gratis. Je moet minstens 18 jaar zijn. Inschrijven kan via de school waar je een helpende hand wil zijn. Na de opleiding ontvangen deelnemers een attest.

Seniorenbal

Op vrijdag 20 november tovert de Seniorenraad de feestzaal Elsum om tot een echte dansvloer. De place-to-be voor wie zich eens goed wil amuseren. De iets oudere jeugd van Geel kan zich uitleven onder muzikale leiding van dj Gert Kestens. Dans je liever niet, dan kan je langskomen voor de gezellige sfeer. Afspraak om 13.30u voor de eerste dans! De deuren openen om 13u. De inkom is gratis. Ook parkeren kan gratis op de parking voor de feestzaal.

Prijsuitreiking zomerzoektocht

Toerisme Geel organiseerde deze zomer voor de tweede keer een spannende zoektocht in de Geelse centrumstraten. Zo'n 56 jongeren zonden een wedstrijdformulier in. 19 deelnemers vulden alle antwoorden correct in. De schiftingsvraag bepaalde de drie winnaars. Norah Engelen uit Lichtaart eindigde op de derde plaats. Aïsha Simbara uit Geel veroverde de tweede plaats. De winnaar was Nand Huveneers uit Geel. Hij kreeg geschenkbonnen voor Studio Geel, het stedelijk zwembad en binnenspeeltuin Den Bruul.

Leeskasteel in de bib: Feest!

Op zaterdag 21 november 2015 sluit de bib de voorleesweek en de Week van de Smaak feestelijk af. Frederik Meesters brengt een interactief verhaal 'Hoe de olifant aan zijn slurf kwam' van Rudyard Kipling.

Vier Syrische vriendinnen trakteren met lekkere hapjes. Het verhaal wordt gebracht onder muzikale begeleiding. Samen ontdekken we hoe het komt dat olifanten zulk een lange slurf hebben. Want misschien hadden ze vroeger wel gewoon, net als iedereen, een neus. Totdat er een dapper olifantenjong kwam dat onverzadigbaar nieuwsgierig was.

We gaan het verhaal muzikaal tot leven wekken, de bib wordt een oerwoud en wij de dieren. Misschien krijgen we zelf ook een slurf. Word je al nieuwsgierig hoe dat in zijn werk zal gaan? Schrijf je dan in voor 21 november. Deelnemen is gratis. Het leeskasteel start om 10u30 en duurt ongeveer een uur. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom.  meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Leeskasteel in de bib: voorleesmarathon

Kom naar onze voorleesmarathon op woensdag 25 november. Vier voorlezers verwennen met verschillende korte verhaaltjes doorheen de bibliotheek. Ontdek je favoriet plekje. De voorleessessies vinden plaats van 14 tot 14.15 uur, van 14.30 tot 14.45 uur, van 15 tot 15.15 uur en van 15.30 tot 15.45 uur. Uiteraard mag je ze allemaal volgen, of slechts eentje, dat kies je zelf. Deelnemen is gratis. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom! Inschrijven kan tot 25 november.

Kerstmusical "De magische Kerstbal"

Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je in Geel naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel. De voorstellingen van deze kerstmusical 'De magische kerstbal' vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 december in een verwarmde tent op de Havermarkt. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Op zaterdag 12 december wordt er vanaf 13 uur tot en met 21 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 13 december is dat vanaf 13 uur tot en met 19 uur.

De tickets voor de kerstmusical "De magische kerstbal" zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop terwijl de prijs aan de kassa voor hen 7 euro bedraagt. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Er wordt ook een korting toegekend aan houders van een vrijetijdspas. Snel erbij zijn is hoe dan ook de boodschap want het aantal tickets is beperkt!

Project 'Gastvrije Stede' zoekt buddy's

Met het project 'Gastvrije Stede' wil het Sociaal Huis vrijwilligers inzetten die vluchtelingen of andere nieuwkomers een warm onthaal bieden. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een gezin of alleenstaande vluchteling. Deze vrijwillige buddy's maken vluchtelingen wegwijs in Geel. Zij kunnen o.a. helpen bij vragen over onderwijs, kinderen en andere procedures of bij het oefenen van Nederlands.

Maar vooral 'er zijn' en een luisterend oor bieden aan nieuwkomers is het belangrijkste. De dienst Gelijke Kansen begeleidt de vrijwilligers. Er is geen voorkennis of talenkennis nodig. Als vrijwilliger kies je zelf op welke manier je kan of wil helpen. Heb je interesse om vluchtelingen een warm onthaal te geven? Neem contact op met Tinne Syen via tinne.syen@geel.be of 014 56 72 33.