U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
19.01.2016 - 16.48u
Door: Herman Gezelle

Amerikalaan afgesloten voor paddentrek : Elk jaar van 1 februari tot 15 april sluit de stad de Amerikalaan tussen de Belgiëlaan en Kievermont af voor alle autoverkeer, om padden een veilige oversteek te garanderen. Geel neemt deze maatregel om de talrijke amfibieën te beschermen die de Amerikalaan oversteken naar de poel van het nabijgelegen natuurgebied Reivennen.

In tegensteling tot overzetacties is de afsluiting van de straat het enige afdoende middel gebleken om deze belangrijke paddenpopulatie effectief te beschermen tegen het verkeer. De overzetacties in Wilders en Voort blijven bestaan, dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers. De verkeerssituatie daar laat een volledige afsluiting helaas niet toe. Indien de paddentrek door de weersomstandigheden vroeger stopt, zal de Amerikalaan vroeger terug open gesteld worden voor alle verkeer.

Speelfabriek past vakantieaanbod aan in 2016
De Speelfabriek werkt tijdens schoolvakanties een programma uit voor kinderen en jongeren van 5 tot 16 jaar. Ook in 2016 kunnen kinderen genieten van een origineel en gevarieerd aanbod tijdens de tweede week van de paasvakantie, tijdens de zomervakantie van 4 juli tot en met 19 augustus en in de eerste week van de kerstvakantie.

Naast de speelpleinwerking, organiseert de jeugddienst weer een superleuke buitenspeeldag op 13 april en een binnenspeeldag op 31 oktober 2016.

Het aantal deelnemers aan de Speelfabriek is de laatste jaren enorm gestegen. Daarom was het nodig om de verdeling van begeleiding en budgetten te herbekijken. Om tijdens de drukkere periodes, zoals de zomervakantie, de nodige capaciteit en kwaliteit te kunnen garanderen, kiest de jeugddienst ervoor om het aanbod tijdens de krokusvakantie en herfstvakantie te schrappen.

Buitenschoolse kinderopvang Bengelbende en de sportdienst hebben wel een aanbod voor kinderen en jongeren tijdens deze schoolvakanties. Ook het Gasthuismuseum organiseert tijdens de krokusvakantie leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Meer informatie vind je op www.krokuskriebels.be.
meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Op stap met de gids: Males, op de grens van Geel en Meerhout, maar ook van nat en droog

Op 31 januari kan je deelnemen aan een wandeling van een zevental kilometer over onverharde wegen op de grens van Geel en Meerhout. Je wandelt over een oude patrouilleweg van de Romeinen, langs eeuwenoude hoeves met een verhaal, langs een kruis met een geheimzinnige geschiedenis, door droge bossen maar ook door smalle weidepaadjes.

De wandeling is geschikt voor buggy's indien begeleid door sportieve ouders. Bij regenweer is aangepast schoeisel aangewezen. Je kan om 14 uur vertrekken aan het infobord van Steenbergen in Winkelomheide. Aan de verkeerslichten voor Winkelomheide sla je linksaf naar Tessenderloseweg, na 20 meter linksaf naar Steenbergen. Hier vind je het infobord staat 200 meter verder.

Humoristisch theaterstuk van Luc Apers in cc de Werft

Na een familiaal drama blijft de kleine Luc Feri alleen op de wereld achter. Zijn dorpsgenoten verdenken het jonge weeskind ervan bezeten te zijn door de duivel. De kleine jongen meent hen te kunnen overtuigen dat hij helemaal niet zo bijzonder is, ware het niet dat het lot daarover anders beslist. Luc Apers is een internationale artiest die verteltheater combineert met humor en magie.

Zijn voorstellingen, waarmee hij doorheen de Franse theaterzalen toert, krijgen steevast lovende kritieken van pers en publiek. Het is een intrigerend verhaal dat balanceert tussen fictie en werkelijkheid. Een bijzonder originele voorstelling met paranormale verschijnselen, een flinke dosis humor en heel wat zelfspot. Je kan 'Het Uur van de Waarheid' gaan bekijken op 23 januari om 20.15 uur in cc de Werft. De toegangsprijs bedraagt 12 euro, de vriendenprijs 8 euro.

 

 

imageMeer nieuws

Startschot Grote Lenteschoonmaak Kleine Nete

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland 27.02.2020 - 16.36u

Zo'n 80.000 bezoekers voor schaatsbaan Sport Vlaanderen

Herentals | Neteland | Vlaanderen 27.02.2020 - 13.44u

6e editie van Walk 4 Charity

6e editie van Walk 4 Charity
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 27.02.2020 - 11.08u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 27.02.2020 - 11.04u

Doorbraak in astma-onderzoek: eiwit geïdentificeerd dat ernstige ontstekingen veroorzaakt

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 27.02.2020 - 01.46u

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht
Grobbendonk | Kempen regio | Vorselaar 26.02.2020 - 22.47u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto